Wanneer het eten redelijk snel op tafel moet staan en je iets heel gewoon wil serveren dat toch niet aanvoelt als diezelfde dagelijkse kost, is dit recept goed bij de lente past een winner. Prei aangevuld met knapperige spekjes, zoete kerstomaatjes en gebakken patatjes: heerlijk simpel, verfrissend anders en lekker voor het hele gezin.
Wanneer het eten redelijk snel op tafel moet staan en je iets heel gewoon wil serveren dat toch niet aanvoelt als diezelfde dagelijkse kost, is dit recept goed bij de lente past een winner. Prei aangevuld met knapperige spekjes, zoete kerstomaatjes en gebakken patatjes: heerlijk simpel, verfrissend anders en lekker voor het hele gezin.
Servings | Prep Time | Cook Time |
4personen | 15minuten | 25minuten |
Servings | Prep Time |
4personen | 15minuten |
Cook Time |
25minuten |
Ingredients
- 600 gram vastkokende aardappelen
- 2 eetlepels pijnboompitjes
- 400 gram gerookt spek dikke plakken
- 1 sjalot
- 1 prei
- 1 teentje look
- 1 scheut droge witte wijn
- 200 gram kerstomaatjes in kwartjes
- 1 bosje peterselie
- 1 bosje bieslook
- rozemarijn gedroogd
- olijfolie
- peper en zout
Servings: personen
Ingredients
Servings: personen
|
Instructions
- Schil de aardappelen en versnijd in hapklare blokjes. Breng aan de kook in gezouten water en kook beetgaar. Spoel tijdig af onder koud water en laat afkoelen.
- Snipper ondertussen de sjalot en knoflook fijn, versnijd de plakken spek in reepjes en prei in ringen van ongeveer één centimeter dik.
- Rooster de pijnboompitten in een plan met antikleeflaag (zonder vetstof) tot ze goudbruin zijn.
- Schep de pitten uit de pan (hou opzij) en bak de spekblokjes aan. Voeg eventueel een scheutje olie toe.
- Lepel ze uit de pan en laat uitlekken op keukenpapier.
- Verhit in dezelfde pan een flinke scheut olijfolie op een matig vuur en fruit de gesnipperde sjalot met de preiringen en knoflook.
- Bak ondertussen in een andere pan de voorgekookte aardappelblokjes in olie aan tot ze knapperig goudbruin zijn. Kruid met rozemarijn, peper en zout.
- Blus de prei met een scheut witte wijn. Laat bijna volledig uitkoken, kruid met peper en zout. Voeg er op het allerlaatst de kerstomaatjes, pijnboompitten en spekjes aan toe. Roer goed om en laat nog heel even warmen.
- Werk af met vers gesnipperde bieslook en peterselie, serveer met de gebakken aardappeltjes. Smakelijk!
Share this Recipe
Speak Your Mind