Jamie’s gehaktbrood (Jamie Oliver)? Het beste recept vind je hier! Jamie’s gehaktbrood (Jamie Oliver)? Het beste recept vind je hier!

 

Recept - Jamie’s gehaktbrood (Jamie Oliver)

VN:F [1.9.22_1171]
Rating: 3.4/5 (8 votes cast)
Jamie's gehaktbrood (Jamie Oliver), 3.4 out of 5 based on 8 ratings
Jamie's gehaktbrood (Jamie Oliver)
Recept Afdrukken
Een ultiem voorbeeld van comfort food is een echte klassieker: gehaktbrood! Snel klaar, weinig werk en verdomd lekker. De basis van een gehaktbroodje mag dan wel heel eenvoudig zijn, je kan er wel wat meer smaak en variatie in kwijt dan je zou denken. In dit toffe recept presenteert Jamie Oliver zijn ultieme versie, vergezeld van een pittig tomatensausje. Maximum smaak, minimum werk!
Jamie's gehaktbrood (Jamie Oliver)
Recept Afdrukken
Een ultiem voorbeeld van comfort food is een echte klassieker: gehaktbrood! Snel klaar, weinig werk en verdomd lekker. De basis van een gehaktbroodje mag dan wel heel eenvoudig zijn, je kan er wel wat meer smaak en variatie in kwijt dan je zou denken. In dit toffe recept presenteert Jamie Oliver zijn ultieme versie, vergezeld van een pittig tomatensausje. Maximum smaak, minimum werk!
Servings Prep Time Cook Time
4personen 15minuten 1uur
Servings Prep Time
4personen 15minuten
Cook Time
1uur
Ingredients
Servings: personen
Ingredients
Servings: personen
Instructions
  1. Snipper de ui voor het gehaktbrood erg fijn en bak even op in een scheutje olijfolie. Breng op smaak met komijn en koriander, laat daarna afkoelen.
  2. Doe de crackers in een zakje en verkruimel met een deegrol. Je kan de crackers ook vervangen door enkele eetlepels paneermeel.
  3. Meng het gehakt met de verkruimelde crackers, mosterd, oregano, aangebakken ui en één ei. Breng flink op smaak met peper en zout. Meng grondig met je handen.
  4. Kneed het deeg in de vorm van een rugbybal en smeer in met wat olijfolie.
  5. Leg het gehaktbrood in een ovenschaal en bewaar koel voor later, of zet meteen in de oven. Laat 30 minuten bakken op 200°.
  6. Fruit ondertussen de fijngesnipperde ui, look en chili voor de tomatensaus in een flinke scheut olijfolie op een matig vuur.
  7. Kruid met gerookt paprikapoeder, peper en zout.
  8. Voeg de kikkererwten, tomatenblokjes, Worcestershire-saus en balsamico toe. Druk de tomaten zachtjes plat met de achterkant van een lepel en laat de saus minstens 10 minuten pruttelen.
  9. Rits ondertussen de blaadjes van de takjes rozemarijn.
  10. Haal het gehaktbroodje uit de oven en overgiet de blaadjes rozemarijn met het hete vet uit de ovenschaal. Roer goed om.
  11. Lepel de saus rond het gehaktbroodje, schik de plakjes bacon (of pancetta) op het gehaktbrood en bestrooi de ovenschotel met de rozemarijnblaadjes.
  12. Laat nog een kwartiertje pruttelen in de oven. Serveer met enkele partjes citroen om op te frissen en pasta of brood naar wens. Smakelijk!
Share this Recipe

Speak Your Mind

*