Recept - Ratatouille (slowcooker)

Ratatouille (slowcooker)
Recept Afdrukken
Ratatouille is een echte klassieker uit de Provençaalse keuken. Het is een simpel groentegerecht dat zowel koud als warm kan gegeten worden. Ideaal bij vlees, brood, als gezonde lunch, noem maar op! De basis achter het recept is vrij eenvoudig: typische mediterraanse groentes (courgette, aubergine, tomaat) die zachtjes worden gestoofd met de kenmerkende kruiden uit de Provençe. Wil je de fijne smaken helemaal tot hun recht laten komen? Ga dan aan de slag met een slowcooker!
Ratatouille (slowcooker)
Recept Afdrukken
Ratatouille is een echte klassieker uit de Provençaalse keuken. Het is een simpel groentegerecht dat zowel koud als warm kan gegeten worden. Ideaal bij vlees, brood, als gezonde lunch, noem maar op! De basis achter het recept is vrij eenvoudig: typische mediterraanse groentes (courgette, aubergine, tomaat) die zachtjes worden gestoofd met de kenmerkende kruiden uit de Provençe. Wil je de fijne smaken helemaal tot hun recht laten komen? Ga dan aan de slag met een slowcooker!
Porties Prep Tijd Kook Tijd
4personen 15minuten 4uur
Porties Prep Tijd
4personen 15minuten
Kook Tijd
4uur
Ingrediënten
Porties: personen
Ingrediënten
Porties: personen
Instructies
  1. Snipper de uien middelmatig tot fijn. Druk de teentjes knoflook aan, pellen hoeft niet.
  2. Spoel de courgette, aubergine en paprika. Schil de wortelen. Versnijd de groentjes in hapklare stukken.
  3. Doe een scheutje olijfolie in je slowcooker. Voeg de stukken ui, geplette teentjes knoflook en versneden groentjes toe.
  4. Versnijd de gepelde tomaten in grove stukken en voeg toe. Spoel het blik uit met een bodempje water en voeg ook toe aan de slowcooker.
  5. Werk de groentemengeling af met een bescheiden scheutje rode wijn en voldoende peper/zout. Bind ook de verse kruiden samen en voeg toe. Roer grondig om.
  6. Laat de ratatouille op de zachte stand 3 à 4 uur garen, op de harde stand volstaat 2 uur. Smakelijk!
Notities

Let er zoals in elk slowcooker recept op dat je niet te veel vocht toevoegt wanneer je het blik van de tomaten uitspoelt en alles overgiet met een beetje rode wijn. Er kan immers bijna niets verdampen (wat de verfijnde smaak verklaart).

Deel dit Recept

Speak Your Mind

*