Recept - Kip met knoflook en rozemarijn (Antonio Carluccio)

Kip met knoflook en rozemarijn (Antonio Carluccio)
Recept Afdrukken
De traditionele Italiaanse keuken blinkt uit in eenvoudige, overtuigende smaken. Zo heeft een gebraden kip helemaal niet veel nodig om fantastisch lekker te smaken, wist Antonio Carluccio. Met niets meer dan knoflook en rozemarijn zorg je voor een waar festijn.
Kip met knoflook en rozemarijn (Antonio Carluccio)
Recept Afdrukken
De traditionele Italiaanse keuken blinkt uit in eenvoudige, overtuigende smaken. Zo heeft een gebraden kip helemaal niet veel nodig om fantastisch lekker te smaken, wist Antonio Carluccio. Met niets meer dan knoflook en rozemarijn zorg je voor een waar festijn.
Porties Prep Tijd Kook Tijd
4personen 10minuten 90minuten
Porties Prep Tijd
4personen 10minuten
Kook Tijd
90minuten
Ingrediënten
Porties: personen
Ingrediënten
Porties: personen
Instructies
  1. Doe de kip in een ovenschotel, braadslede of ruime kookpot die ook in de oven kan.
  2. Voeg de knoflookbollen en takjes rozemarijn toe.
  3. Besprenkel royaal met olijfolie en kruid voldoende met peper en zout.
  4. Roer alles flink om met je handen. Wrijf de olie voldoende op en in de kip.
  5. Laat één tot anderhalf uur (afhankelijk van het gewicht van de kip) garen in de oven op 200°.
  6. Bedruip tijdens het garen de kip regelmatig met het braadvet.
  7. Overgiet halverwege de gaartijd met de witte wijn en roer alles goed om.
  8. Serveer naar wens met brood, pasta en/of een frisse salade. Smakelijk!
Deel dit Recept

Speak Your Mind

*