De traditionele Italiaanse keuken blinkt uit in eenvoudige, overtuigende smaken. Zo heeft een gebraden kip helemaal niet veel nodig om fantastisch lekker te smaken, wist Antonio Carluccio. Met niets meer dan knoflook en rozemarijn zorg je voor een waar festijn.
De traditionele Italiaanse keuken blinkt uit in eenvoudige, overtuigende smaken. Zo heeft een gebraden kip helemaal niet veel nodig om fantastisch lekker te smaken, wist Antonio Carluccio. Met niets meer dan knoflook en rozemarijn zorg je voor een waar festijn.
Servings | Prep Time | Cook Time |
4personen | 10minuten | 90minuten |
Servings | Prep Time |
4personen | 10minuten |
Cook Time |
90minuten |
Ingredients
- 1 kip
- 8 bollen knoflook
- 2 takken rozemarijn
- 150 ml droge witte wijn
- olijfolie
- peper en zout
Servings: personen
Ingredients
Servings: personen
|
Instructions
- Doe de kip in een ovenschotel, braadslede of ruime kookpot die ook in de oven kan.
- Voeg de knoflookbollen en takjes rozemarijn toe.
- Besprenkel royaal met olijfolie en kruid voldoende met peper en zout.
- Roer alles flink om met je handen. Wrijf de olie voldoende op en in de kip.
- Laat één tot anderhalf uur (afhankelijk van het gewicht van de kip) garen in de oven op 200°.
- Bedruip tijdens het garen de kip regelmatig met het braadvet.
- Overgiet halverwege de gaartijd met de witte wijn en roer alles goed om.
- Serveer naar wens met brood, pasta en/of een frisse salade. Smakelijk!
Share this Recipe
Speak Your Mind