Recepten - Vis - Schaaldieren
Pasta carbonara met mosselen
Pasta carbonara behoeft geen introductie. Deze eenvoudige en smeuïge pasta met spek, ei en kaas is een snelle, smakelijke hap die altijd past. Dit recept geeft een verrassende twist aan deze Italiaanse topper: mosselen! Het sausje op basis van room en cider mag dan wel niet helemaal authentiek zijn, de volle aroma's zullen je zintuigen verwennen!
Tagged With: België, Belgisch, capellini, carbonara, cider, dragon, gerookt spek, italiaans, Italië, knoflook, leuk, linguine, look, met een twist, mosselen, origineel, pasta, pasta carbonara, peterselie, rode ui, room, rustiek, seafood, smeuïg, snel klaar, spaghetti, spekblokjes, spekjes, spekreepjes, verrassend, vis en vlees, weinig werk, zeevruchten, zilt
Zalm met geroosterde krieltjes
Snel en vlot gezond koken op een doordeweekse dag is makkelijk te realiseren met een eenvoudige ovenschotel. Op wat na snijwerk na, kan je al het werk overlaten aan je oven. Heerlijk! In dit recept schittert de eenvoudige combinatie van geroosterde krieltjes met malse stukken zalm.
Tagged With: aardappel, aardappeltjes, alledaags, comfort food, courgette, dille, doordeweeks, geen moeite, gemakkelijk, gezond, krielaardappeltjes, krielpatatjes, krieltjes, olijfolie, oven, ovengerecht, ovenschaal, ovenschotel, paprika, roosteren, scampi, vis, viskruiden, voor elke dag, weinig werk, zalm, zalmfilet
Linguine met tonijn en gamba’s (Jamie Oliver)
Dit pitoreske gerecht van Jamie Oliver komt rechtstreeks uit Italië en bevat een heerlijke agrodolce-stijl. Dit wil zeggen dat de linguine op smaak wordt gebracht met iets dat het midden houdt tussen een saus en kruidige smaakmaker (zoals een currypasta). De dikke saus bevat meestal een zoet én zuur accent, maar de variaties zijn eindeloos. Jamie combineert de gamba's en tonijn met de heerlijke, aanwezige smaken van kaneel, pistache, peterselie, azijn en saffraan. Alledaags, en toch ook pure luxe op je bord!
Tagged With: agrodolce, ajuin, ansjovis, ansjovisfilets, azijn, balsamico, balsamico bianco, dikke saus, gamba, garnaal, garnalen, geelvintonijn, italiaans, Italië, Jamie Oliver, kaneel, kruidig, linguine, luxe, luxueus, mediterraans, parmezaan, Parmezaankorst, parmezaanse kaas, pasta, pecorino, peterselie, pistache, pistachenoten, reuzegarnalen, rijk, rijkelijk, saffraan, saus, scampi, seafood, smaakvol, spaghetti, The Naked Chef, tonijn, ui, vis, witte wijn, witte wijnazijn, zee, zeevruchten, zuiders
Scampi’s met broccoli, groene asperges en soja-sesamdressing (Sandra Bekkari)
In dit pittige recept van Sandra Bekkari is bijna al het werk voor de oven, dat geeft je meer tijd om lekker te genieten. Dit recept is dan ook een aanrader wanneer je bezoek hebt. Bovendien is de eenvoudige combinatie van groene asperges, broccoli en scampi onweerstaanbaar lekker. Het pittige sausje met oosterse toetsen maakt het gerecht helemaal compleet.
Tagged With: afslanken, afvallen, asperges, bakplaat, bezoek, broccoli, chili, chilivlokken, dieet, diëten, fris, groene asperges, knoflook, lente, limoen, low carb, mager, makkelijk, oven, ovengerecht, ovenschaal, rijst, sana, Sandra Bekkari, scampi, scampi's, sesamzaadjes, slank, snel klaar, soja, sojasaus, vermageren, vis, weinig werk, zee
Linguine met scampi’s en chorizo (Colruyt)
Vis en vlees is een succesvolle combinatie die we niet zo vaak benutten. Met het juiste recept in de hand kan je er nochtans heel volle en rijke gerechten mee bereiden. Zoek het evenmin te ver, zo gaat het receptenteam van Colruyt voor de makkelijke maar zeer geslaagde combinatie van scampi en chorizo in dit recept. Deze heerlijke pasta met een Spaans accentje is bovendien in een handomdraai klaar!
Citroenrijst met scampi en ei
Wie van een frisse rijstschotel met oosterse toetsen houdt, moet dit snelle recept geprobeerd hebben. Heerlijk met scampi en een roergebakken eitje!
Tagged With: altijd lekker, Aziatisch, chili, chilivlokken, citroen, citroengras, edamame, edamameboontjes, eenvoudig, ei, eieren, erwten, erwtjes, fris, gebakken rijst, gember, lente-ui, nasi, nasi goreng, Oosters, Orientaals, rijst, rijstgerecht, roerbakken, scampi, sesam, simpel, snel klaar, snelle hap, soja, sojasaus, vis, vlug, voor elke dag, weinig tijd
Bisque van grijze garnalen
Wie iets heel chique wil serveren dat tegelijktertijd poepsimpel om maken is, moet deze bique van grijze garnalen geprobeerd hebben! Een bisque staat bekend als een exquis soepje omdat het gemaakt wordt van schaaldieren. In dit recept beperken we ons tot grijze garnalen, waardoor het relatief betaalbaar en vooral best makkelijk om maken blijft. Tegelijkertijd zal het uiterst smaakvolle resultaat niet teleurstellen, perfect voor wanneer het feestelijk(er) mag zijn.
Tagged With: aperitief, apero, België, Belgisch, bieslook, bisque, bloem, cayennepeper, chique, cognac, feest, feestelijk, garnaalpellen, garnalen, gezeefde tomaten, grijze garnalen, kerst, kerstmis, klassiek, klassieker, knoflook, look, luxe, luxueus, nieuwjaar, noordzee, noordzeegarnalen, oud en nieuw, paprikapoeder, Pasen, passata, room, schaaldieren, selder, soep, speciaal, tomaat, traditioneel, visbouillon, voorgerecht, whiskey, whisky, zondagse kost
Gegratineerde oesters met champagne
Als het écht feestelijk mag zijn, hoef je niet te besparen op de ingrediënten. Het is evenwel de kunst om het toch vrij eenvoudig te houden met luxueuze ingrediënten, zo blijven de pure smaken voldoende overeind. Het voorgerecht in dit recept is daar een prima voorbeeld van: gegratineerde oesters, op smaak gebracht met champagne, room en kaas. Heerlijk feesten!
Tagged With: apero, bieslook, cava, champagne, chique, citroen, duurder, feest, feestdagen, feestelijk, fris, gegratineerd, gratineren, hapje, kaas, kerst, kerstmis, luxe, luxueus, nieuwjaar, oester, oesters, oud en nieuw, oudjaar, Pasen, prosecco, romantisch, room, schaaldieren, schuimwijn, valentijn, vis, voorgerecht, zeevruchten
Vispannetje met sint-jakobsvruchten (Sofie Dumont)
Op feestelijke momenten kan je origineel én gezond uitpakken met allerlei soorten vis. Ingewikkeld hoef je het dan niet noodzakelijk te maken, een klassiek vispannetje waar de stukken vis in een smeuïg sausje met kaas worden gegratineerd is een 'gouwe ouwe'! In dit klassieke recept van Sofie Dumont wordt ook de puree aan de schotel toegevoegd, waardoor je een grote, heerlijke kom feest-eten volledig op voorhand kan klaarmaken.
Tagged With: aardappelen, armagnac, België, Belgisch, bique, champignons, coquilles, feest, feestelijk, garnalen, gemalen kaas, grootmoeders keuken, Gruyère, kabeljauw, kerst, kerstmis, klassiek, klassieker, kreeftenbisque, mosselen, noordzee, op voorhand, oven, ovengerecht, ovenschotel, Pasen, prei, puree, room, roux, Sint-Jakob, Sint-Jakobsnoten, Sint-Jakobsvruchten, sofie dumont, stoemp, tong, typisch, verschillende soorten vis, vis, visbouillon, visfond, vispan, vispannetje, zalm, zee
Linguine met scampi en bloemkoolsaus
Een smeuïg gerecht op basis van witte saus is meestal niet erg gezond. Daar bestaat gelukkig een eenvoudige oplossing voor: bloemkoolsaus! Zo krik je het aantal groentjes op je weekmenu zonder moeite flink op. In dit recept wordt de saus gecombineerd met linguine, frisse erwtjes en scampi. Lekkere, alledaagse en bovenal gezonde kost.
Tagged With: alledaags, beginner, bloemkool, bloemkoolsaus, diepvrieserwten, diepvrieserwtjes, erwten, erwtjes, gemakkelijk, gezond, gezonde variant, groentebouillon, kaas, kaassaus, linguine, meer groentjes, nootmuskaat, parmezaanse kaas, pasta, peterselie, scampi, schaaldier, schaaldieren, smeuïg, snel klaar, vis, voor elke dag, wereldkeuken
Gebakken rijst met scampi (Piet Huysentruyt)
Wokken is een topidee wanneer je weinig tijd hebt en toch een volledige maaltijd wil klaarmaken. Door alles snel op hoog vuur te roerbakken, blijft er veel smaak en structuur intact. Het is een bereidingswijze waar je werkelijk alle kanten mee op kan, al houdt Piet Huysentruyt het graag simpel in dit oosters getinte recept.
Tagged With: Aziatisch, beginner, eieren, gebakken rijst, gekookte rijst, lenteui, makkelijk, Oosters, Orientaals, paprika, peulen, peultjes, Piet Huysentruyt, pijpajuin, rijst, rode paprika, roerbakken, scampi, scampi's, snel klaar, soja, sojascheuten, vlug, weinig tijd, wok, wokken
Oostere rijstsalade met grijze garnalen
In dit recept ontdek je een heerlijk hapje dat ook kan dienen als lunch of bijgerecht. Onze eigenste grijze garnalen worden heerlijk gecombineerd met rijst die op smaak wordt gebracht met typische oosterse ingrediënten zoals kokos en koriander. Wereldkeuken van de bovenste plank!
Tagged With: aperitief, apero, basmati, basmatirijst, bijgerecht, fusion, garnalen, geroosterde paprika, grijze garnalen, hapje, ijsberg, ijsbergsla, komkommer, koriander, lunch, noordzee, paprika, rijst, rijstsalade, salade, tapa, tapas, voorgerecht, voorgerechtje, wereldkeuken
Volkorenpenne met geroosterde paprika en scampi’s (Colruyt)
Gezond, zomers en snel klaar? Dit mediterraanse recept met weinig ingrediënten van Colruyt vinkt al die vakjes feilloos af. De geroosterde paprika's zorgen voor een volle smaak die uitstekend past bij pasta, rucola en zwarte olijfjes. Samen met de gebakken scampi maak je een fris gerecht dat zowel warm als koud lekker is.
Tagged With: alledaags, Colruyt, eenvoudig, gegrilde paprika, gezond, grillen, mediterraans, olijf, olijven, pasta, penne, rucola, scampi, schaaldieren, simpel, snel klaar, tijm, vis, volkoren, volkoren pasta, volkoren penne, weinig ingrediënten, zomer, zomers, zon, zonnig, zwarte olijven
Jambalaya (slowcooker)
Jambalaya is een typisch rijstgerecht uit de Creoolse keuken (Louisiana, VSA). Het gerecht vindt zijn oorsprong in een Spaanse paella en kreeg een eigen karakter doordat kolonisten aan de slag gingen met plaatselijke ingrediënten. Het woord 'jambalaya' zou te herleiden zijn tot 'gemixt' of 'gemengd', wat de lading best goed dekt. Er zijn immers talloze recepten met allerlei soorten vlees, vis, groentjes,... De essentie van het stoofpotje is echter: rijst en een pittige kruiding. Door het klaar te maken in een slowcooker zorg je voor een extra smaakdimensie, ontdek hier een eenvoudige versie die absoluut het proberen waard is!
Tagged With: ajuin, amerika, amerikaans, cajun, chorizo, citroen, creools, exotisch, gemengd, gemixt, groentjes, jambalaya, kippenbouillon, knoflook, kruidig, look, Paella, paprika, peterselie, pikant, pittig, rijst, rijstgerecht, scampi, selder, slow cooker, slow cooking, slowcooker, Spaans, Spanje, spicy, tabasco, tomaat, tomatenblokjes, traag, traag gegaard, ui, USA, vis, vlees, VSA, wereldkeuken, worst
Scampi diabolique
Deze pittige klassieker is de ideale joker. Als voorgerecht of hoofdgerecht, als alledaagse kost of feestelijk gerechtje, met scampi diabolique scoor je altijd.
Tagged With: alledaagse kost, Bourgondisch, cayenne, cayennepeper, chili, chilipepers, cognac, feest, feestelijk, Frankrijk, Frans, heet, hoofdgerecht, kan altijd, kerstmis, klassieker, knoflook, kruidig, look, met brood, Pasen, past altijd, peterselie, pikant, pittig, romig, room, roomsaus, scampi, scampi's, schaaldieren, tomaten, tomatensaus, traditie, typisch, vis, voorgerecht, whiskey, whisky, zee, zeevruchten, zondagse kost





