In dit pittige recept van Sandra Bekkari is bijna al het werk voor de oven, dat geeft je meer tijd om lekker te genieten. Dit recept is dan ook een aanrader wanneer je bezoek hebt. Bovendien is de eenvoudige combinatie van groene asperges, broccoli en scampi onweerstaanbaar lekker. Het pittige sausje met oosterse toetsen maakt het gerecht helemaal compleet.
In dit pittige recept van Sandra Bekkari is bijna al het werk voor de oven, dat geeft je meer tijd om lekker te genieten. Dit recept is dan ook een aanrader wanneer je bezoek hebt. Bovendien is de eenvoudige combinatie van groene asperges, broccoli en scampi onweerstaanbaar lekker. Het pittige sausje met oosterse toetsen maakt het gerecht helemaal compleet.
Porties | Prep Tijd | Kook Tijd |
4personen | 15minuten | 15minuten |
Porties | Prep Tijd |
4personen | 15minuten |
Kook Tijd |
15minuten |
Ingrediënten
- 1 broccoli
- 12 groene asperges
- 1 teen knoflook
- 1 snuifje chilivlokken
- 2 eetlepels olijfolie
- 24 grote scampi schoongemaakt, niet gepeld
- 2 eetlepels sojasaus
- 1 koffielepel honing
- 0,5 limoen uitgeperst
- 1 eetlepel sesamzaadjes
- zout
Porties: personen
Ingrediënten
Porties: personen
|
Instructies
- Versnijd de broccoli in fijne roosjes. Blancheer in gezouten water. Laat daarna schrikken onder koud water en uitlekken.
- Snijd ondertussen de harde onderkant van de asperges en halveer in de lengte.
- Hak de knoflook fijn en meng met de chili en olijfolie tot een pittige marinade.
- Roer de scampi's door de marinade en laat even rusten.
- Schik de geblancheerde broccoliroosjes en gehalveerde asperges nonchalant op een bakplaat.
- Verdeel er de scampi's tussen. Druppel de rest van de olie over de groentjes.
- Roer de honing met het limoensap door de sojasaus. Besprenkel de bakplaat met dit sausje. Verdeel er tot slot de sesamzaadjes over.
- Laat 10 tot 15 minuten bakken in een voorverwarmde oven (180°). Sandra raadt zilvervliesrijst aan bij deze heerlijke ovenschotel. Smakelijk!
Deel dit Recept
Speak Your Mind