Scampi’s met broccoli, groene asperges en soja-sesamdressing (Sandra Bekkari)? Het beste recept vind je hier! Scampi’s met broccoli, groene asperges en soja-sesamdressing (Sandra Bekkari)? Het beste recept vind je hier!

 

Recept - Scampi’s met broccoli, groene asperges en soja-sesamdressing (Sandra Bekkari)

VN:F [1.9.22_1171]
Rating: 4.0/5 (1 vote cast)
Scampi’s met broccoli, groene asperges en soja-sesamdressing (Sandra Bekkari), 4.0 out of 5 based on 1 rating
Scampi’s met broccoli, groene asperges en soja-sesamdressing (Sandra Bekkari)
Recept Afdrukken
In dit pittige recept van Sandra Bekkari is bijna al het werk voor de oven, dat geeft je meer tijd om lekker te genieten. Dit recept is dan ook een aanrader wanneer je bezoek hebt. Bovendien is de eenvoudige combinatie van groene asperges, broccoli en scampi onweerstaanbaar lekker. Het pittige sausje met oosterse toetsen maakt het gerecht helemaal compleet.
Scampi’s met broccoli, groene asperges en soja-sesamdressing (Sandra Bekkari)
Recept Afdrukken
In dit pittige recept van Sandra Bekkari is bijna al het werk voor de oven, dat geeft je meer tijd om lekker te genieten. Dit recept is dan ook een aanrader wanneer je bezoek hebt. Bovendien is de eenvoudige combinatie van groene asperges, broccoli en scampi onweerstaanbaar lekker. Het pittige sausje met oosterse toetsen maakt het gerecht helemaal compleet.
Porties Prep Tijd Kook Tijd
4personen 15minuten 15minuten
Porties Prep Tijd
4personen 15minuten
Kook Tijd
15minuten
Ingrediënten
Porties: personen
Ingrediënten
Porties: personen
Instructies
  1. Versnijd de broccoli in fijne roosjes. Blancheer in gezouten water. Laat daarna schrikken onder koud water en uitlekken.
  2. Snijd ondertussen de harde onderkant van de asperges en halveer in de lengte.
  3. Hak de knoflook fijn en meng met de chili en olijfolie tot een pittige marinade.
  4. Roer de scampi's door de marinade en laat even rusten.
  5. Schik de geblancheerde broccoliroosjes en gehalveerde asperges nonchalant op een bakplaat.
  6. Verdeel er de scampi's tussen. Druppel de rest van de olie over de groentjes.
  7. Roer de honing met het limoensap door de sojasaus. Besprenkel de bakplaat met dit sausje. Verdeel er tot slot de sesamzaadjes over.
  8. Laat 10 tot 15 minuten bakken in een voorverwarmde oven (180°). Sandra raadt zilvervliesrijst aan bij deze heerlijke ovenschotel. Smakelijk!
Deel dit Recept

Speak Your Mind

*