Europees | - deel 2 Europees | - deel 2

 

Recepten - Europees

Mediterraanse kalkoenstoverij (slowcooker)

Mediterraanse kalkoenstoverij (slowcooker)
Fans van veel smaak zullen dit recept absoluut kunnen appreciëren. De mediterraanse keuken bestaat immers niet echt, het is zo'n ruim gebied dat het een noemer is om veel verschillende stijlen te duiden (Frans, Italiaans, Spaans, Noord-Afrikaans, Arabisch,...). Die waaier aan smaken en invloeden komt heel uitgebreid aan bod in dit originele recept dat bovendien al het werk aan jouw slowcooker overlaat.

Rodekool

Rodekool
Gestoofde rodekool is een traditionele wintergroente in West-Europa. Niet iedereen is fan, wat grotendeels te wijten is aan de vele manieren waarop de groente bereid wordt. Ontdek in dit recept het ideale basisrecept!

Snelle pasta met erwtjes en spek (Jamie Oliver)

Snelle pasta met erwtjes en spek (Jamie Oliver)
Elke ouder of drukbezette persoon kent het verhaal: 's avonds moet er eten op tafel verschijnen, maar je hebt weinig tijd. Tegelijkertijd gruwel je van (ongezonde) kant-en-klare maaltijden. Voor dat wekelijkse dilemma bestaan er recepten als dit, een heerlijk snelle pasta van Jamie Oliver met erwtjes en spekjes.

Ovenschotel met butternut, rode biet en gekarameliseerde halloumi (Sandra Bekkari)

Ovenschotel met butternut, rode biet en gekarameliseerde halloumi (Sandra Bekkari)
Wie van kleurrijke gerechten houdt die én vegetarisch én gezond én origineel én heel smaakvol zijn, is bij Sandra Bekkari zonder twijfel aan het juiste adres. Deze smakelijke ovenschotel zit propvol lekkers. Perfect om een kille herfst- of winterdag te bestrijden met comfort food waar je je niet schuldig bij hoeft te voelen.

Ierse ribeye met whiskeysaus

Ierse ribeye met whiskeysaus
Elk land heeft een nationaal gerecht of typisch product. Wat voor België stoofvlees en bier is, is voor Ierland ribeye en whiskey. Dit supermalse rundsvlees wordt tussen de ribben uit gesneden (vandaar, uiteraard, de naam), is mooi gemarmerd met vet en beroemd vanwege de karaktervolle smaak en sappige structuur. Met een simpel sausje op basis van whiskey en room zorg je voor een heus Iers festijn!

Frozen yoghurt van bosbessen

Frozen yoghurt van bosbessen
Het concept van 'Frozen yoghurt' is zo gemakkelijk dat het standaard in je culinaire trukendoos moet zitten. In geen tijd kan je een frisse afsluiter of lekkere snack maken die altijd past. Meer dan (Griekse) yoghurt en bevroren fruit - bosbessen in dit geval - heb je niet nodig.

Risotto met geroosterde scampi en paprika

Risotto met geroosterde scampi en paprika
Deze verleidelijk lichte risotto met gegrilde scampi is de perfecte keuze voor een gezellig diner of een knusse tête-à-tête. Risotto is vaak een zwaar gerecht, voornamelijk door de behoorlijke hoeveelheid Parmezaanse kaas. In dit recept niets van dit, dit elegant gerecht barst van smaak zonder op de maag te liggen.

Appelen met veenbessen

Appelen met veenbessen
Een smaakvol stuk wild kan je uitstekend combineren met een zoet bijgerecht. De krachtige vleessmaak kan immers wat contrast gebruiken. Een echte klassieker, die je ook kan inzetten tijdens de feestdagen, zijn gestoofde appeltjes met veenbessen. Ontdek in dit recept hoe je deze klassieker kan klaarmaken.

Gezond kippenstoofpotje (Jamie Oliver)

Gezond kippenstoofpotje (Jamie Oliver)
Over een low-carb dieet is al heel wat zin- en onzin geschreven. Waar de meeste experts het wel over eens zijn, is dat minderen met koolhydraten geen slecht idee is. Angst om met een hongerig gevoel van tafel te gaan? Met dit toffe recept van Jamie Oliver - tjokvol lekkere groentjes - hoef je daar niet voor te vrezen.

Gegrild halloumi-pannetje

Gegrild halloumi-pannetje
Halloumi is de laatste jaren een vaste waarde geworden voor kaasliefhebbers. Deze Cypriotische kaas kan je heerlijk grillen en past erg goed bij tal van zuiderse gerechten. In dit snelle éénpansgerecht komen tal van mediterraanse smaken samen. Lekker maar eenvoudig!

Roodbaars puttanesca met Griekse pasta (Jeroen Meus)

Roodbaars puttanesca met Griekse pasta (Jeroen Meus)
Voor liefhebbers van oude recepten, is deze originele variant van Jeroen Meus een leuk idee. Puttanesca is een zilt sausje propvol mediterraanse smaken dat vrolijk refereert naar het oudste beroep ter wereld. Gecombineerd met een mals stukje roodbaars en Griekse pasta maakt Jeroen er een simpel maar heerlijk gerechtje mee.

Pizza Bolognese

Pizza Bolognese
Pizza is zo perfect dat je er weinig aan kan toevoegen, toch? Niet helemaal juist, pizza kan immers gecombineerd worden met andere, lekkere gerechten. Zo is pizza bolognese een echte klassieker die twee toppers uit de Italiaanse keuken combineert. Heerlijk, en makkelijk om zelf te maken, zeker als je nog een restje bolognese-saus hebt staan!

Gebraden kipfilet met prei (Jamie Oliver)

Gebraden kipfilet met prei (Jamie Oliver)
Wanneer het vlug vooruit moet gaan, zijn simpele ovenrecepten een zegen. Een minimum aan voorbereidingswerk en dan de oven aan het werk zetten, yes please! Jamie Oliver heeft binnen die filosofie dit heerlijk eenvoudige recept bedacht. Supersimpel, zo klaar, niet ongezond en lekker met brood, pasta, of gewoon zo.

Konijn op Italiaanse wijze

Konijn op Italiaanse wijze
Wanneer de zomer op haar laatste benen loopt en je het wildseizoen al kan ruiken, is het soms moeilijk om een gepast seizoensrecept te vinden. Liefhebbers van konijn en/of de Italiaanse keuken zullen daarom dol zijn op dit recept: het combineert het beste van twee uitzonderlijk lekkere werelden!

Granola

Granola
Granola ontstond in de 19de eeuw als een variant op muesli. Het grote verschil? De graanvlokken worden knapperig gebakken en lichtjes gezoet. Tegenwoordig is het een hippe en relatief gezonde manier om je dag te starten. Zelf maken is niet moeilijk, en je kan naar hartenlust variëren. Dit recept moet elke foodie geprobeerd hebben!