Op de Britse eilanden is 'fish 'n chips' een bijzonder populaire snack. In dit recept maakt Jamie Oliver een originele variant die veel gezonder is en heerlijke mediterrane smaken opvoert. Het fijnste aan dit kruidige recept? Al het werk is voor de oven!
Op de Britse eilanden is 'fish 'n chips' een bijzonder populaire snack. In dit recept maakt Jamie Oliver een originele variant die veel gezonder is en heerlijke mediterrane smaken opvoert. Het fijnste aan dit kruidige recept? Al het werk is voor de oven!
Porties | Prep Tijd | Kook Tijd |
4personen | 10minuten | 60minuten |
Porties | Prep Tijd |
4personen | 10minuten |
Kook Tijd |
60minuten |
Ingrediënten
- 4 kippenbillen
- 1 kg nieuwe aardappeltjes
- 1 citroen
- 4 takjes rozemarijn
- 1 bosje tijm
- 2 blaadjes laurierbladeren
- 100 gram groene olijven ontpit
- olijfolie
- peper en zout
Porties: personen
Ingrediënten
Porties: personen
|
Instructies
- Kuis de aardappelen en versnijd indien nodig in kleinere stukken. Snijd de citroen in partjes.
- Doe de kippenbillen samen met de partjes citroen en aardappeltjes in een ruime ovenschotel.
- Voeg de verse kruiden toe. Besprenkel met flink wat olijfolie en breng royaal op smaak met peper en zout. Roer goed om.
- Laat 45 minuten braden in de (voorverwarmde) oven op 180°.
- Voeg de olijven toe en roer alles om. Laat nog zo'n 15 minuten garen (of tot de kip helemaal gaar is). Smakelijk!
Notities
TIP: Jamie raadt als finishing touch een handvol waterkers op elk bord aan.
Deel dit Recept
Speak Your Mind