Mosselen zijn en blijven uiterst eenvoudige en toch fantastisch heerlijke schaaldieren die we met liefde regelmatig klaarmaken. Je hebt er niet alleen weinig werk aan, met een minimum aan moeite heb je een erg smaakvol resultaat. De Britse tv-kok Rick Stein is er ook dol op: in dit recept vertelt hij hoe hij ze klassiek en eenvoudig ("marinière") klaarmaakt.
Mosselen zijn en blijven uiterst eenvoudige en toch fantastisch heerlijke schaaldieren die we met liefde regelmatig klaarmaken. Je hebt er niet alleen weinig werk aan, met een minimum aan moeite heb je een erg smaakvol resultaat. De Britse tv-kok Rick Stein is er ook dol op: in dit recept vertelt hij hoe hij ze klassiek en eenvoudig ("marinière") klaarmaakt.
Servings | Prep Time | Cook Time |
4personen | 10minuten | 10minuten |
Servings | Prep Time |
4personen | 10minuten |
Cook Time |
10minuten |
Ingredients
- 4 kilo mosselen
- 2 tenen knoflook
- 4 sjalotten
- 30 gram boter
- 1 kruidentuiltje peterselie, tijm en laurier
- 200 ml droge witte wijn of cider
- 240 ml room
- 1 handvol gesnipperde peterselie
Servings: personen
Ingredients
Servings: personen
|
Instructions
- Spoel de mosselen onder stromend koud water. Verwijder de baarden en pokken die op sommige mosselen kleven.
- Snipper de knoflook en sjalotten extra fijn.
- Smelt de boter in een ruime kookpot (als alle mosselen er in zijn, mag de pot ongeveer half vol zijn). Fruit de gesnipperde knoflook en sjalot aan met het kruidentuiltje.
- Voeg de mosselen samen met de scheut wijn of cider toe. Dek af en laat op hoog vuur koken gedurende 3 à 4 minuten tot de mosselen open zijn. Schud nu en dan op.
- Verwijder het kruidentuiltje. Overgiet met de room en voeg de gesnipperde peterselie toe. Serveer meteen. Smakelijk!
Recipe Notes
Rick serveert het liefst krokant brood bij dit heerlijk eenvoudige gerecht zodat je de lekkere saus helemaal kan opdeppen.
Share this Recipe
Speak Your Mind