uitzonderlijk? Het allerbeste recept vind je hier! | Recepten.be uitzonderlijk? Het allerbeste recept vind je hier! | Recepten.be

 

Recepten - uitzonderlijk

Eendenborst met mangosaus (Piet Huysentruyt)

Eendenborst met mangosaus (Piet Huysentruyt)
VN:F [1.9.22_1171]
Rating: 5.0/5 (1 vote cast)
Een echte klassieker uit de Frans-Bourgondische keuken is 'canard à l'orange': geroosterde eend met een zoet-zuur sausje op basis van appelsienen. Piet Huysentruyt geeft een leuke draai aan dit idee en gaat voor een toegankelijke variant met mangoblokjes. Het verrassende resultaat doet het erg goed als romantisch of feestelijk diner.

Vitello tonnato burgers

Vitello tonnato burgers
Vitello tonnato is een beroemd gerecht uit de Italiaanse keuken dat twee verrassende ingrediënten combineert: kalfsvlees met tonijn. Het concept achter dit verfijnde (voor)gerecht wordt in dit verrassende recept omgetoverd tot smakelijke hamburgers? Perfect om zonder enorme inspanningen verrassend en bovenal lekker te koken!

Geroosterde kip met mandarijnen (Ottolenghi)

Geroosterde kip met mandarijnen (Ottolenghi)
De recepten van Yotam Ottolenghi staan garant voor uitzonderlijke smaaksensaties met ingrediënten van over de hele wereld. Zo kiest hij in dit recept voor de avontuurlijke combinatie van mandarijntjes met venkel, anijsdrank en kip. Het resultaat is hartverwarmend lekker!

Spruitjes met chorizo en amandel

Spruitjes met chorizo en amandel
Over het kanaal zijn onze Brusselse spruitjes vooral populair tijdens de feestdagen als bijgerecht. Ook daar beroert hun verfijnde en uitzonderlijke smaak de gemoederen, het is en blijft er een typische 'Love of hate them'-affaire. Een leuke variant waarop ze geserveerd worden ontdek je in dit verrassende recept: met chorizo en amandel!

Pasta met spinazieballetjes (Antonio Carluccio)

Pasta met spinazieballetjes (Antonio Carluccio)
Dit fantastische recept van de Brits-Italiaanse topkok Antonio Carluccio bedacht hij voor zijn restaurants bij gebrek aan een vegetarische optie. Het gerecht, Pennoni Giardiniera genaamd, werd een instant klassieker. De spinazieballetjes zijn verrassend makkelijk te maken en ongelooflijk vol van smaak. De grote pasta's en zachte courgettesaus maken het feest compleet. Dit recept moet je geprobeerd hebben!

Winter Wonderland

Winter Wonderland
Liefhebbers van een feestelijke en originele cocktail kunnen dit recept niet overslaan. Deze delicieuze cocktail met kokos, wodka en vanille-ijs is een feest voor alle zintuigen en perfect op een winters feestje.

Toastjes met witloof-biercreme, zwarte pens en coquille

Toastjes met witloof-biercreme, zwarte pens en coquille
Tijdens de feestdagen mag een hapje écht feestelijk zijn. Dat betekent zorgvuldig geselecteerde producten, uitzonderlijke smaken en een mooie presentatie. Dit hapje is origineel en verrassend, perfect voor de Bourgondiër die houdt van een culinaire traktatie.

Rusty Nail

Rusty Nail
Dit is een heel eenvoudige en toch heel uitgesproken cocktail. Het geheim zit 'm in Drambuie, een uniek drankje uit Schotland dat whisky met een selectie kruiden en honing mengt. De Rusty Nail is dan ook perfect voor liefhebbers van whisky die na het diner iets specialer dan gewoon een glaasje Scotch kunnen waarderen.

Alexander

Alexander
Deze uitzonderlijke cocktail kent heel wat variëteiten. Het is alleszins een speciale en lekkere manier om een lekker diner af te sluiten. De meest eenvoudige en originele versie ontdek je in dit recept.

Sint-jakobsnootjes met mini-asperges en blanke boter

Sint-jakobsnootjes met mini-asperges en blanke boter
Er bestaat geen betere start van een gezellig diner dan een verzorgd en verfijnd voorgerechtje. Dat begint, vanzelfsprekend, met kwaliteitsvolle ingrediënten. Net als dit recept: heerlijke sint-jakobsoesters met asperges in een botersausje. Klinkt heerlijk? Dat is het ook, en niet erg moeilijk op de koop toe! Enkel timing is belangrijk voor deze feestelijke starter.

Struisvogelsteak met pittige roomsaus en boontjes

Struisvogelsteak met pittige roomsaus en boontjes
Struisvogel is geen veelvoorkomende keuze op onze tafel. Het ietwat exotische vlees heeft nochtans een heerlijke en rijke smaak. Om dit verfijnde stukje vlees perfect tot zijn recht te doen komen, volstaat een royale maar simpele saus en eenvoudige garnituur.