Recepten - alledaags
Kalfskoteletten met ratatouille (Jeroen Meus)
Kalfskoteletten zijn een uitstekende keuze wanneer je een extra mals en smaakvol stukje vlees wil gebruiken dat bovendien minder bekend is. Net zoals een varkenskotelet zorgt het been voor extra smaak en kan je het vlot combineren met talloze ingrediënten. Jeroen Meus maakt er in dit recept een kruidige ratatouille en een verfijnd sausje op basis van honing en tijm bij. Lekkere alledaagse kost met net dat beetje meer!
Tagged With: alledaags, aubergine, België, Belgisch, bruine fond, courgette, dagelijkse kost, één, Frankrijk, Frans, honing, Jeroen Meus, kalf, kalfskotelet, kalfskoteletten, kalfsvlees, knoflook, kotelet, koteletten, kruidig, look, olijfolie, paprika, Porvençaals, Proevnçaalse kruiden, puree, rode porto, rozemarijn, rund, rundsvlees, saus, sausje, stoemp, tijm, tomaat, tv, ui, veel groenten, veel groentjes, venkel, vlees, wortel, zuiders
Varkenshaas met champignonpesto
Een sappig varkenshaasje mag niet ontbreken in het lijstje 'klassiekers die regelmatig op het menu mogen staan'. Je kan werkelijk alle kanten op met dit mager stuk vlees, zeker als je het vult. In dit recept kiezen we voor een zuiderse toets met een pesto op basis van champignons en romige linguine.
Tagged With: alledaags, basilicum, champignon, champignons, erwtjes, gevuld, gevuld vlees, knoflook, kruidenkaas, linguine, look, met een twist, origineel, parmezaan, parmezaanse kaas, pasta, pasta pesto, pesto, pijnboompitjes, pijnboompitten, romig, room, smeuïg, Varken, varkenshaas, varkensvlees, verrassend, voor elke dag
Zweedse gehaktballetjes
Meubelgigant Ikea maakte dit lekkere gerecht uit Zweden wereldberoemd. Köttbullar betekent letterlijk vleesballen, en kan je op allerlei manieren klaarmaken. Toch zijn er enkele voorwaarden, zo heeft het vlees een kenmerkende smaak door het gebruik van piment en hoort er een smeuïg sausje bij en een flinke schep puree. Met dit recept kan ook jij zonder moeite genieten van deze lekkernij!
Tagged With: alledaags, budget, comfort food, eenvoudig, Engelse saus, gehakt, gehaktballen, gehaktballetjes, gemengd gehakt, goedkoop, IKEA, kids, kindvriendelijk, köttbullar, mosterd, peterselie, piment, puree, roomsaus, roux, rundsbouillon, rundsgehakt, saus, simpel, stoemp, varkensgehakt, vleessaus, Worcestershiresaus, Zweden, Zweeds
Schelvis met geplette aardappel en gestoofde prei (Jeroen Meus)
Jeroen Meus is in Vlaanderen beroemd geworden met recepten die je écht als dagelijkse kost kan omschrijven. Geen ellenlange lijst ingrediënten of ingewikkelde bereidingen, gewone kost die toch verrassend en bovenal lekker is. Liefhebbers van een stukje vis zullen dan ook genieten van dit snelle recept met prei, geplette patatjes en friszure accenten.
Tagged With: alledaags, België, Belgisch, boerenkost, dagelijkse kost, één, geplette aardappel, gewoon, grootmoeders keuken, Jeroen Meus, kappertjes, karnemelk, klassiek, prei, puree, schelvis, schelvisfilet, schelvishaasje, simpel, snel, snel en simpel, stoemp, tv, van bij ons, vis, vlaams, Vlaanderen, vlot, voor elke dag
Gebakken schelvis met boterboontjes (Colruyt)
Voor een lekker doordeweeks gerecht en je bij het receptenteam van Colruyt altijd aan het juiste adres. Niks leuker dan een eenvoudig recept met niet al te veel ingrediënten dat toch verrast en gewoon lekker is. Naast een mals stukje vis met een fris-zure puree scoort dit recept met de leuke combinatie van boterboontjes en asperges.
Tagged With: alledaags, asperges, België, Belgisch, bieslook, bonen, boontjes, boterbonen, boterboontjes, eenvoudig, elke dag, fris, gewoon, groene aspergepunten, groene asperges, groene kruiden, grootmoeders keuken, karnemelk, lente-ui, lente-uitjes, noordzee, puree, schelvis, schelvisfilet, schelvishaasje, stoemp, van bij ons, vis
Varkenskoteletten met witte bonen in tomatensaus (Jeroen Meus)
Varkenskoteletjes zijn een gevestige waarde in heel wat Belgische en Nederlandse huishoudens. Toch hebben sommigen er een beetje een afkeer van omdat het vaak taai geserveerd wordt. Net om die groep te overtuigen bedacht Jeroen Meus dit recept boordevol groentjes. Door het vlees rustig te laten smoren in de saus mag je zeker zijn van een botermals resultaat!
Tagged With: alledaags, België, Belgisch, bonen, dagelijkse kost, één, gesmoord vlees, Jeroen Meus, kindvriendelijk, kotelet, koteletten, kruidig, laurier, mediterraans, pasta, peterselie, polenta, rozemarijn, salie, sambal, selder, smoren, tomaten, tomatenpuree, tomatensaus, tomatenstukjes, Varken, varkenskoteletten, varkensvlees, voor elke dag, witte bonen, wortel, wortelen
Runderstoofvlees (Piet Huysentruyt)
Stoofvlees staat zonder discussie hoog in de top 10 van nationale gerechten. Elke kok heeft er dan ook een eigen recept voor. Piet Huysentruyt maakt stoofvlees het liefst klaar met varkensvlees, maar wanneer hij voor rundsvlees kiest is dit zijn doeltreffende recept. Heerlijke kost van bij ons!
Tagged With: alledaags, België, Belgisch, bier, boterham, boterhammen, bruin bier, gestoofd, klassiek, knoflook, koken met bier, kruidnagel, laurier, lekker van bij ons, look, mosterd, past altijd, Piet Huysentruyt, rund, runds, rundsstoofvlees, rundsstoverij, stoofpotje, stoofvlees, stoverij, typisch, ui, van bij ons, vlaams, Vlaanderen
Volkorenpenne met geroosterde paprika en scampi’s (Colruyt)
Gezond, zomers en snel klaar? Dit mediterraanse recept met weinig ingrediënten van Colruyt vinkt al die vakjes feilloos af. De geroosterde paprika's zorgen voor een volle smaak die uitstekend past bij pasta, rucola en zwarte olijfjes. Samen met de gebakken scampi maak je een fris gerecht dat zowel warm als koud lekker is.
Tagged With: alledaags, Colruyt, eenvoudig, gegrilde paprika, gezond, grillen, mediterraans, olijf, olijven, pasta, penne, rucola, scampi, schaaldieren, simpel, snel klaar, tijm, vis, volkoren, volkoren pasta, volkoren penne, weinig ingrediënten, zomer, zomers, zon, zonnig, zwarte olijven
Spaghetti met krokante kip
Met dit toffe gerecht zit jong en oud in een vingerknap aan tafel. Een eenvoudige spaghetti zonder poespas smaakt altijd, aangevuld met de krokante stukjes kip wordt het een waar feestmaal!
Tagged With: alledaags, basic, basilicum, chili, chilipeper, comfort food, easy, italiaans, Italië, kids, kindervriendelijk, knapperig, knoflook, korstje, krokant, lekker gewoon, makkelijk, oregano, panko, parmezaan, parmezaanse kaas, pasta, rode wijn, rucola, saus, sjalot, spaghetti, tomaten, tomatenpuree, tomatensaus, tomatenstukjes, voor jong en oud
Macaroni met zalm, spinazie en kaassaus (Jeroen Meus)
Met een eenvoudige macaroni kan je heel wat mensen gelukkig maken. Het populaire en uiterst eenvoudige recept kan je bovendien makkelijk aanpassen. Dat weet Jeroen Meus ook, zo presenteert hij in dit recept een heerlijke macaroni met spinazie en zalm. Perfecte comfortfood waar ook de allerkleinsten van zullen smullen!
Tagged With: alledaags, comfort food, dagelijkse kost, easy, emmental, Emmentaler, geraspte kaas, gratin, gratineren, Gruyère, kaas, kaassaus, kids, kinderen, kindvriendelijk, macaroni, oven, ovenschotel, pasta, roux, simpel, spinazie, variant, vis, voor elke dag, witte saus, zalm
Kabeljauwhaasje met amandelkorst en wortelpuree (Sandra Bekkari)
Eens te meer toont Sandra Bekkari dat ze de geheime combinatie van lekker en toch gezond helemaal meester is. Smaakvolle kabeljauwhaasjes combineert ze met een pittige korts op basis van amandel en mosterd. Een eenvoudige maar verrassende wortelpuree en broccoli maken het gezonde feestmaal compleet.
Tagged With: alledaags, amandel, amandelmeel, amandelschilfers, broccoli, citroen, dieet, diëten, elke dag, geen gluten, gezond, groentepuree, kabeljauw, kabeljauwhaas, kabeljauwhaasje, korstje, kruidig, kurkuma, low carb, mager, mosterd, noordzee, oveb, puree, ras el hanout, sana, Sandra Bekkari, snel klaar, snel klaargemaakt, vermageren, vis, wereldkeuken, werelds, wortel, wortelen, wortelpuree
Geroosterde zalm met groentjes (Jamie Oliver)
Met een heerlijke ovenschotel kan je doordeweeks lekker én gezond koken zonder uren in de keuken te moeten staan. Dat weet de Britse topchef Jamie Oliver ook. Zo stelde hij een lekker ingrediëntenlijstje samen met knapperige zalmfilets in de hoofdrol. Een frisse dressing op basis van mosterd en yoghurt zorgt voor de verfijnde finishing touch.
Tagged With: aardappelen, aardappeltjes, alledaags, bakken, basilicum, boontjes, citroen, dressing, gezond, gezond koken, groene bonen, groene boontjes, Jamie Oliver, kerstomaatjes, kerstomaten, knoflook, krieltjes, look, mosterd, olijven, oven, ovengeroosterd, ovenschotel, simpel, vis, voor elke dag, yoghurt, zalm, zalmfilet, zwarte olijven
Griekse pasta met merguez en tomatensaus (Colruyt)
De alledaagse recepten van Colruyt garanderen haalbare en lekkere resultaten. Geen wonder dat ze erg populair zijn. Met dit rijke recept zal je zeker scoren bij de allerkleinsten: lekker veel groentjes met verrassende Griekse pasta en pittige stukjes worst.
Tagged With: alledaags, aubergine, citroen, Colruyt, courgette, Frankrijk, Frans, grieks, Griekse pasta, groene kruiden, kindvriendelijk, komijn, kruiden, kruidig, mediterraans, merguez, middellandse zee, orzo, paprika, pasta, provençaals, Provencaalse saus, risoni, saffraan, tomaten, tomatensaus, veel groentjes, veel smaken, worst, worstjes, zomer, zomers, zonnig
Pasta met scampi in whiskysaus
Wat pasta zo'n populair gerecht maakt is de snelle veelzijdigheid die het biedt. Met slechts een handvol ingrediënten kan je een heerlijke pastaschotel klaarmaken. Dat doen we ook in dit recept: de malse scampi passen fantastisch goed bij het romige sausje met tomaten een flinke scheut whisky. Minimum werk, maximum genieten!
Tagged With: alledaags, België, Belgisch, chili, citroen, doordeweeks, eenvoudig, gemakkelijk, getomateerd, Italië, knoflook, look, makkelijk, paprika, pasta, peterselie, rode paprika, romig, room, roomsaus, roomsausje, scampi, scampi's, seafood, simpel, sjalot, tomaten, tomatenpuree, vlug klaar, whiskey, whisky, zee
Kip Tikka Masala (Jeroen Meus)
In dit exotische recept vertelt Jeroen Meus hoe hij de wereldberoemde klassieker uit India 'Kip Tikka Masala' klaarmaakt. Er bestaan talloze recepten, maar de basis is eenvoudig: kip in een kruidige saus van yoghurt en kokos, geserveerd met rijst. Ideaal wanneer je zin hebt in iets helemaal anders dan onze West-Europese keuken.
Tagged With: alledaags, amandel, amandelschilfers, basmati, chili, curry, dagelijkse kost, één, éénpansgerecht, exotisch, garam masala, India, Indisch, Jeroen Meus, kerrie, kip, kipfilet, kippenblokjes, kokos, kokosmelk, kokosroom, koriander, kruidig, limoen, marinade, marineren, pikant, pittig, rijst, rode curry, stoofpotje, stoven, tandoori, tomaat, tomatenblokjes, wereldkeuken, yoghurt





