Met een appeltaart kan je altijd plezieren. Wie op zoek is naar een recept met een kleine twist, moet dit recept van Piet Huysentruyt zeker geprobeerd hebben. Door het klassieke recept aan de vullen met rijke smaken zoals zeste van citroen, malse rozijntjes en knapperige pijnboompitjes tover je een heerlijke Italiaanse variant op tafel.
Met een appeltaart kan je altijd plezieren. Wie op zoek is naar een recept met een kleine twist, moet dit recept van Piet Huysentruyt zeker geprobeerd hebben. Door het klassieke recept aan de vullen met rijke smaken zoals zeste van citroen, malse rozijntjes en knapperige pijnboompitjes tover je een heerlijke Italiaanse variant op tafel.
Servings | Prep Time | Cook Time |
6personen | 20minuten | 40minuten |
Servings | Prep Time |
6personen | 20minuten |
Cook Time |
40minuten |
Ingredients
- 100 gram bakboter
- 150 gram kristalsuiker
- 300 gram zelfrijzende bloem
- 100 gram geweekte rozijnen
- 3 eieren
- 1 citroen
- 4 eetlepels melk
- 50 gram pijnboompitten
- 4 Appels
Servings: personen
Ingredients
Servings: personen
|
Instructions
- Laat de boter zacht worden of smelt in de microgolfoven. Meng met de suiker en (gezeefde) bloem.
- Voeg de eieren één voor één toe en meng tot een stevig beslag.
- Roer tot slot de melk, geweekte rozijntjes, zeste van één citroen en pijnboompitjes door het beslag.
- Schil de appelen. Versnijd één appel in kleine stukjes en voeg toe aan het beslag. Snij de andere appels in fijne maantjes.
- Beboter een springvorm en bestuif met een beetje bloem. Stort het beslag er in uit.
- Schik de stukjes appel in een verzorgde waaiervorm op het deeg.
- Laat de taart 40 minuten bakken op 180°, of tot ze helemaal gaar is. Laat afkoelen en serveer. Smakelijk!
Share this Recipe
Speak Your Mind