Recepten - Expert - Gevorderd - Beginner
Havermoutpannenkoekjes met appel en kaneel (Sandra Bekkari)
Als gezondere variant op een klassieke pannenkoek bedacht Sandra Bekkari deze leuke en smaakvolle havermoutpannenkoekjes. De volle smaak op basis van banaan en havermout komt helemaal tot zijn recht met hartverwarmende appeltjes en een snuifje kaneel. Extra heerlijk doorheen de herfst- en wintermaanden!
Tags: amandelmelk, appel, appelen, bakken, banaan, bananen, dieet, gesuikerd, gezonde variant, havermout, havervlokken, kaneel, mager, nagerecht, ontbijt, pannenkoek, pannenkoekjes, rijstmelk, Sandra Bekkari, snack, suiker, sweet, vegetarisch, veggie, vermageren, zoet
Luikse pensen met tomatensaus en aardappelen (Jeroen Meus)
Voor smakelijke en oerdegelijke dagelijkse kost moet je bij Jeroen Meus zijn. De sympathieke tv-kok slaagt er telkens weer in om met typische en betaalbare ingrediënten iets lekkers op tafel te toveren. Zo is dit meesterlijk eenvoudig gerecht perfect op een doordeweekse avond; Luikse pensen met een kruidig tomatensausje en gekookte patatjes. Soms moet dat echt niet meer zijn.
Tags: aardappel, aardappelen, alledaags, beginner, België, Belgisch, boerenkost, dagelijkse kost, doordeweeks, één, gekookte aardappelen, gewoon, Jeroen Meus, Luikse pens, Luikse pensen, pens, pensen, simpel, snel klaar, snel klaargemaakt, tomaat, tomatensaus, voor elke dag, witte pens, witte pensen, worst
Ovengebakken Victoriabaars met gemengde groentjes
Victoriabaars is beroemd vanwege de stevige structuur en rijke smaak. Deze witte vis heeft dan ook niet veel nodig om te schitteren. Met een bonte groentemengeling erbij wordt deze ovenschotel zonder twijfel een doordeweekse en vooral gezonde favoriet op het menu.
Tags: alledaags, baars, basilicum, beginner, comfort food, elke dag, gemakkelijk, groentemengeling, olijfolie, oven, ovenschaal, ovenschotel, rijst, tomaten, venkel, victoriabaars, vis, visfilet, wilde rijst, witte vis, wortel, zeebaars
Pepersteak met een whiskysausje (Piet Huysentruyt)
Wie zin heeft in oerdegelijke kost om duimen en vingers bij af te likken, is bij Piet Huysentruyt altijd aan het juiste adres. De sympathieke West-Vlaamse kok weet als geen ander hoe je klassiekers op een geslaagde en toegankelijke manier bereid. In dit recept krijgt een typische steak-friet net iets meer door een pittig peperkorstje en een zalig sausje op basis van room en whisky.
Tags: altijd lekker, Belgisch, bouillon, frieten, frietjes, gepeperd, klassiek, klassieker, mayonaise, peper, pepersteak, Piet Huysentruyt, pittig, room, roomsaus, roomsausje, rund, rundsbouillon, rundsvlees, saus, steak, traditie, traditioneel, typisch, vlaams, Vlaanderen, vtm koken, whisky, whiskysaus
Dameskusjes (Baci di Dama)
Ken jij deze heerlijke koekjes al? Baci di Dama moet je proberen! Het hele recept vind je hier. Wil je het jezelf gemakkelijk maken? Smeer dan in plaats van gesmolten chocolade wat chocolade-hazelnootpasta tussen de koekjes. En ook pistachepasta smaakt heerlijk! En als je de dameskusjes nog meer smaak wilt geven, rooster dan de amandelen voordat je ze fijnmaalt eventjes in de oven tot ze goudbruin zijn.
Chili van zwarte bonen
Voor een hartverwarmende portie veggie-food is dit recept met zwarte bonen, zoete aardappel en pittige smaakmakers de ideale keuze. Snel klaar, lekker gezond en perfect om in grote porties klaar te maken.
Tags: barbecuesaus, bbq-saus, chili, chili sin carne, chilipeper, chipotle, dagen zonder vlees, geen vlees, gerookt, gestoofd, grote porties, invriezen, knoflook, komijn, koriander, kruiden, kruidig, limoen, look, Mexicaans, Mexico, oregano, pikant, pittig, smaakvol, snel klaar, stoofpotje, stoven, tomaten, vegan, veganistisch, vegetarisch, veggie, wereldkeuken, zoete aardappel
Pasta Carbonara (Sandra Bekkari)
Een authentieke pasta Carbonara kan je bezwaarlijk omschrijven als gezond (eieren, kaas,...). Tegelijkertijd is het een fantastisch lekker gerecht, wat Sandra Bekkari aanzette om er een gezonde variant op te bedenken. Aan smaak geen gebrek, wel aan calorieën, in deze verrassend geslaagde variant!
Tags: carbonara, courgette, courgetteslierten, courgetti, gezonde variant, Griekse yoghurt, italiaans, Italië, kaas, klassieker, klassieker met een twist, mager, met een twist, nootmuskaat, pancetta, parmezaanse kaas, pasta, pasta carbonara, peterselie, Sandra Bekkari, spaghetti, spaghetti carbonara, spelpasta, spelt, speltspaghetti, verrassend, volkoren pasta, yoghurt
Scampi’s met broccoli en farfalle (Colruyt)
Het voordeel aan de recepten van supermarkt Colruyt is dat ze haalbaar zijn op alle vlakken: een beperkt ingrediëntenlijstje, niet al te veel werk en bovenal een lekker resultaat zonder moeite. Dit smakelijk recept is daar een prima voorbeeld van. Leuk als voorgerecht, of verdubbel de portie en geniet van een echte portie comfort food!
Tags: alledaags, België, Belgisch, broccoli, Colruyt, comfort food, comfy, doordeweeks, farfalle, gegratineerd, grillen, kids, kinderen, kindvriendelijk, makkelijk, origineel, parmezaanse kaas, pasta, romig, snel en lekker, snel en simpel, snel klaar, strikjes, strikjespasta, tomaat, tomaten, vlinderpasta, voorgerecht
Appelcake met amandel
Een lekkere klassieker bij thee, koffie, als nagerecht of tussendoortje: cake! Het simpele basisrecent kan je makkelijk uitbreiden, bijvoorbeeld met stukjes appel. In dit recept gaan we nog een (klein) stapje verder, en zorgt amandel voor een verfijnde extra smaaksensatie!
Tags: amandel, appel, appelcake, appelen, athentiek, bakken, België, Belgisch, cake, extra, feestelijk, gebak, gesuikerd, grootmoeders keuken, kids, kinderen, kinderfeestje, klassiek, klassieker, koffie, nagerecht, oven, snack, suiker, thee, tussendoor, tussendoortje, typisch, vanille, yoghurt, zelfgebakken, zoet, zoetigheid
Risotto met gedroogd eekhoorntjesbrood (Risotto ai funghi porcini)
Eekhoorntjesbrood laat zich namelijk vooral zien in de natte herfstmaanden september en oktober. Italianen trekken er dan massaal op uit om deze lekkernij in het bos te zoeken. Maar als je ook de rest van het jaar van dit lekkere paddenstoeltje wilt genieten, is de gedroogde versie een prima alternatief. Zoals in deze ‘risotto ai funghi porcini’.
Tags: champignons, eekhoorntjesbrood, italiaans, porcini, rijst, risotto
Mosselen met Oude Geuze (Sofie Dumont)
Dit verrassende gerecht komt van pas wanneer het mosselseizoen nog volop aan de gang is maar je stilaan een originelere variant wil proberen dan de klassieke variant met frietjes. Sofie Dumont toont je hoe je met Oude Geuze en een verfijnd mosterdroomsausje een delicaat voor- of hoofdgerecht kan presenteren dat het ook op de BBQ als papillot erg goed doet.
Tags: amuse, barbecue, bbq, België, Belgisch, bier, geuze, koken met bier, mosselen, mosterd, mosterdroomsaus, noordzee, origineel, Oude Geuze, papillot, papilot, peterselie, roomsaus, seafood, selder, sofie dumont, speciaal, venkel, voorgerecht, vtm, vtm koken, zuurdesem, zuurdesembrood
Halloween-gehaktbrood
Op 31 oktober ontsnappen we er al lang niet meer aan: Halloween! Hoewel de oorsprong teruggaat naar de Kelten, kennen we het feest vooral vanwege de typische Amerikaanse folkore die ondertussen ook in Europa populair is geworden. Al wie graag gruwelijk lekker wil koken rond die dag, moet dit waanzinnig leuke recept geprobeerd hebben!
Tags: bacon, curryketchup, eng, feest, feestelijk, gehakt, gehaktbrood, gemengd gehakt, gerookt spek, grappig, griezelig, halloween, kalfsgehakt, ketchup, kids, kinderfeestje, knoflook, leuk, met kinderen, origineel, oven, ovengerecht, pompoen, rundgehakt, speciaal, spek, spooky, ui, varkensgehakt, verrassend
Gratin met broccoli en worst (Colruyt)
Zin in heel gewone kost maar mag het tegelijkertijd ook een beetje anders zijn? Dan is dit recept van Colruyt een uitstekende keuze. In plaats van de Heilige Drievuldigheid (vlees - aardappelen - groente), werk je dit gerecht af door alles in een ovenschaal te combineren en bovenal te gratineren. Lekker origineel, origineel lekker!
Bloemkoolcurry
Een curry is een lekkere en vooral snelle manier om een smaakvol vegetarisch (of zelfs veganistisch) gerecht te bereiden. Ideaal om je weekmenu van gezonde variatie te voorzien! Met bloemkool in de hoofdrol een minimum aan ingrediënten wordt deze kruidige curry zonder twijfel een favoriet.
Tags: basmati, basmatirijst, bloemkool, cayenne, cayennepeper, chili, curcuma, curry, currypasta, geen vlees, gele curry, gember, gezond, groenten, groentes, Indië, Indisch, kerrie, knoflook, kokos, kokosmelk, kokosroom, komijn, koriander, kruiden, kruidig, kurkuma, limoen, look, Oosters, rijst, tomaten, vegan, veganistisch, vegetarisch, veggie, wereldkeuken
Linguine met scampi in wittewijnsaus
Heerlijk snel klaar en altijd lekker - dat omschrijft dit recept perfect. Het lichtje sausje op basis van witte wijn en een scheutje room past uitstekend bij dampende pasta en smaakvolle scampi. Comfort food par excellence!
Tags: alledaags, citroen, comfort food, favoriet, gemakkelijk, italiaans, Italië, knoflook, lnguine, look, parmezaan, parmezaanse kaas, pasta, room, roomsaus, scampi, snel klaar, spaghetti, tijm, vis, weinig ingrediënten, witte wijn, witte wijnsaus, zeste