Gebraden kip met orzo (Nigella Lawson)? Het beste recept vind je hier! Gebraden kip met orzo (Nigella Lawson)? Het beste recept vind je hier!

 

Recept - Gebraden kip met orzo (Nigella Lawson)

VN:F [1.9.22_1171]
Rating: 3.5/5 (6 votes cast)
Gebraden kip met orzo (Nigella Lawson), 3.5 out of 5 based on 6 ratings
Gebraden kip met orzo (Nigella Lawson)
Recept Afdrukken
Voor de meest eenvoudige en toch smaakvolle recepten kan je altijd aankloppen bij Nigella Lawson. Deze Britse schrijfster en presentatrice doet het internationaal erg goed mee eerlijke recepten die iedereen kan klaarmaken en regelmatig verrassen. Zo is de uiterst eenvoudige combinatie van gebraden kip met prei, worteltjes en orzo een onwaarschijnlijk schot in de roos. Bovendien moet je maar één port vuilmaken!
Gebraden kip met orzo (Nigella Lawson)
Recept Afdrukken
Voor de meest eenvoudige en toch smaakvolle recepten kan je altijd aankloppen bij Nigella Lawson. Deze Britse schrijfster en presentatrice doet het internationaal erg goed mee eerlijke recepten die iedereen kan klaarmaken en regelmatig verrassen. Zo is de uiterst eenvoudige combinatie van gebraden kip met prei, worteltjes en orzo een onwaarschijnlijk schot in de roos. Bovendien moet je maar één port vuilmaken!
Porties Prep Tijd Kook Tijd
4personen 30minuten 2uur
Porties Prep Tijd
4personen 30minuten
Kook Tijd
2uur
Ingrediënten
Porties: personen
Ingrediënten
Porties: personen
Instructies
  1. Laat de kip, indien je voldoende tijd hebt, een half uurtje op kamertemperatuur komen.
  2. Verhit een royale scheut olijfolie in ruime stoofpot met deksel. Bak de kip op de borstkant gedurende 3 à 5 minuten aan.
  3. Draai de kip om en haal van het vuur. Pers de citroenen uit en giet naast de kip. Voeg ook wat zeste, gedroogde dragon (of tijm), geplette look, zout en chilivlokken toe.
  4. Versnijd de wortelen in staafjes en de preistengels in ringen van ca. 2 centimeter dik. Schik ook rondom de kip en roer voorzichtig zodat de groentje goed mengen met de olie en smaakmakers.
  5. Giet langs de kip ongeveer anderhalve liter water, tot alles onderstaat tot net aan de bovenkant van de kip.
  6. Breng aan de kook en schuif dan in de voorverwarmde oven (180°) en laat één uur en 15 minuten garen.
  7. Haal de pot uit de oven en voeg de orzo voorzichtig toe rondom de kip. Roer zachtjes om zodat de pasta helemaal in de bouillon komt te staan.
  8. Dek terug af en zet weer in de oven. Laat nog een kwartier garen.
  9. Haal uit de oven en laat een kwartier rusten zodat de orzo verder kan wellen.
  10. Roer net voor het opdienen een flink handvol gesnipperde peterselie door de orzo. Roer voorzichtig rond de kip, die zou nu helemaal gaar moeten zijn en bijna uiteen moeten vallen.
  11. Zet de pot zo op tafel en serveer de orzo met stukken kip die je er makkelijk kan afscheuren of snijden. Je kan er ook voor kiezen om de kip eerst in grove stukken te scheuren, de botjes te verwijderen en het vlees door de pasta te roeren.
  12. Werk deze smakelijke pasta af met nog wat peterselie en, naar wens, flink wat vers geraspte peterselie. Smakelijk!
Notities

Kook je voor kleine kindjes? Laat dan de chilivlokken achterwege en gebruik gewoon een snuifje peper. Minder citroen kan dan ook een goed idee zijn. Mag het gerecht daarentegen wat voller van smaak? Voeg dan wat kant-en-klare kippenbouillon toe. Vergeet ook de Parmezaanse kaas niet, hoewel niet noodzakelijk geeft die wel een extra toets die het gerecht veel voller maakt.

Deel dit Recept

Speak Your Mind

*