Rucola? Het allerbeste recept vind je hier! | Recepten.be - deel 3 Rucola? Het allerbeste recept vind je hier! | Recepten.be - deel 3

 

Recepten - rucola

Quinoa Caprese (Sandra Bekkari)

Quinoa Caprese (Sandra Bekkari)
Sandra Bekkari is een absolute fan van quinoa. De kleine bolletjes uit Zuid-Amerika hebben uitstekende voedingswaardes en zijn in een handomdraai klaar. Perfect voor al wie graag lekker tafelt maar ook aan zijn of haar lijn wil denken. In dit toffe recept combineert quinoa met een typische ingrediëntengroep uit Italië: mozzarella, tomaatjes en basilicum. Lekker zomers!

Bistecca Fiorentina (Peppe Giacomazza)

Bistecca Fiorentina (Peppe Giacomazza)
Een Bistecca Fiorentina, ofwel Florentijnse biefstuk, is een heerlijke specialiteit uit Firenze. Een flinke T-bone steak (maar je kan ook met een entrecôte aan de slag) wordt onbehandeld gegrild en achteraf gekruid. Heerlijk en puur Italiaans eten! Njam-chef Pepe Giacomazza geeft je in dit recept zijn versie, vergezeld van gebakken krieltjes en een verrassende salsa verde.

Pizza Bolognese

Pizza Bolognese
Pizza is zo perfect dat je er weinig aan kan toevoegen, toch? Niet helemaal juist, pizza kan immers gecombineerd worden met andere, lekkere gerechten. Zo is pizza bolognese een echte klassieker die twee toppers uit de Italiaanse keuken combineert. Heerlijk, en makkelijk om zelf te maken, zeker als je nog een restje bolognese-saus hebt staan!

Pizza Prosciutto

Pizza Prosciutto
Al wie ooit in een pizzeria is geweest, weet dat een Pizza Prosciutto een echte klassieker is. Het is dan een een erg eenvoudige (maar daarom niet minder lekkere) pizza. Met tomatensaus, kaas en ham is het ingrediëntenlijstje al compleet.

Steak met tomatensaus en krielpatatfrietjes (Sandra Bekkari)

Steak met tomatensaus en krielpatatfrietjes (Sandra Bekkari)
Dat biefstuk-friet niet bepaald het gezondste gerecht ter wereld is, is geen geheim. Gelukkig is Sandra Bekkari er in geslaagd om deze smakelijke klassieker gevoelig gezonder te maken door de verse frietjes in de oven klaar te maken. Met een kruidig tomatensausje dat zon en zomer uitstraalt zorg je voor een stevige portie groentjes en zorg je voor een heerlijke maaltijd.

Spinazie-tagliatelle met rucolapesto en halloumi

Spinazie-tagliatelle met rucolapesto en halloumi
Voor lekkere zomerse gerechtjes met heel wat groentjes hoef je het echt niet ver te zoeken. Zo kan je in heel wat supermarkten tagliatelle met spinazie kopen. Twee vliegen in één klap! Aangevuld met smeuïge halloumi, smaakvolle rucolapesto en sappige trostomaatjes heb je snel en efficiënt een zonnige maaltijd voor elkaar.

Bonensalade met primeuraardappelen en merguez (Jeroen Meus)

Bonensalade met primeuraardappelen en merguez (Jeroen Meus)
Salades saai? Niet als je deze originele en smaakvolle salade van Jeroen Meus probeert. Met een waaier aan knapperige groentjes, stevige patatjes en kruidige stukjes merguez zorg je voor een heerlijk maal voor jong en oud. Dit recept is perfect aan het begin van de zomer, maar past altijd.

Lasagne met ham en spinazie (Jeroen Meus)

Lasagne met ham en spinazie (Jeroen Meus)
Ook voor een lekkere en originele lasagne, kan je bij Jeroen Meus terecht. Deze wereldberoemde Italiaanse klassieker kan je op heel wat verschillende manieren klaarmaken. Deze variant draait rond ham en spinazie. Fantastisch lekker!

Salade met brie en spek

Salade met brie en spek
Het vraagt dan misschien wel een beetje planning en voorbereidingswerk, maar een verse en bovenal zelfgemaakte salade is een droomlunch. Geen idee hoe je daar aan begint? Laat dit recept voor een heerlijk traditionele salade met smeuïge brie, knapperige spekjes en frisse stukjes jouw leidraad zijn (ook lekker als licht avondmaal!).

Lentesalade met asperges en garnalen

Lentesalade met asperges en garnalen
Voor elke fijnproever staat de lente gelijk aan het witte goud: asperges! Dankzij hun karakteristieke en volle smaak, hoef je geen gekke recepten te bedenken om deze groente te laten schitteren. In deze frisse salade zorgen garnaaltjes en een sinaasdressing voor heerlijk verrassende accenten die zorgen voor dat zalig frisse lente-gevoel. Top als voorgerecht of lichte maaltijd (eventueel met wat knapperig brood).

Penne met ham en kerstomaatjes in broccolisaus

Penne met ham en kerstomaatjes in broccolisaus
Simpel en lekker! Deze originele pasta met een heerlijke romig broccolisausje heb je binnen de 30 minuten op tafel gezet. Geef het een Italiaanse touch door af te werken met Italiaanse ham en parmezaanse kaas.

Kalfslapje met pasta en tomatensaus (Jeroen Meus)

Kalfslapje met pasta en tomatensaus (Jeroen Meus)
Wie dol is op zonnige, zomerse gerechtjes moet dit toffe recept van Jeroen Meus geprobeerd hebben. Zoals het de echte Italiaanse keuken betaamt, blinkt dit gerecht uit in smaak en eenvoud. Met pasta, verse tomatensaus en een opgerold kalfslapje zorg je voor een simpel festijn!

Kipfilets met rucolapesto

Kipfilets met rucolapesto
Een kipfilet is lekker, maar toch ook een beetje gewoon. Dat is gelukkig snel opgelost door ze te vullen. In dit recept ontdek je hoe een heerlijke rucolapesto van een simpele kipfilet een verrassende maaltijd kan maken.

Kerstpasta met kalkoen

Kerstpasta met kalkoen
Kerstmis staat bij heel veel mensen garant voor royale maaltijden met uitgelezen ingrediënten. Pasta lijkt daar misschien minder bij te passen. Dit toffe recept moet dat idee ontkrachten: met malse kalkoen (eventueel een restje van de gevulde kalkoen?), groene tagliatelle en rode paprikareepjes maak je een lekkere en feestelijke pasta die Kerstmis alle eer aandoet!

Linguine met champignons en rucola

Linguine met champignons en rucola
Een snelle vegetarische pasta is de perfecte maaltijd op een drukke weekdag. Met dit recept bij de hand kan je gegarandeerd snel en lekker aan tafel!