Recepten - parmaham
Italiaanse kipfilet met asperges in pestosaus
Asperges, ook wel bekend als ons witte goud, associeer je niet meteen met Italiaanse bereidingen. Nochtans zijn aldaar de groene asperges courant en populair. Bovendien combineren ze prima met de witte variant. In dit recept wordt dit culinaire trio begeleid door een romige pestosaus en sappige kipfilets. Heerlijk!
Tagged With: asperge, asperges, basilicum, gegratineerd, gratin, gratineren, groene asperges, groene pesto, italiaans, Italiaanse ham, Italië, kip, kipfilet, mediterraans, mozzarella, pancetta, parmaham, pesto, pesto Genovese, pestosaus, pijnboompitjes, rauwe ham, romig, room, roomsaus, witte asperges, zuiders
Papardelle met parmaham en ricottasaus (Colruyt)
Pasta is in heel wat huishoudens een populaire keuze. Het is snel klaar en je kan er alle kanten mee uit. Het hoeft bovendien niet uitgebreid of ingewikkeld te zijn. Deze pasta met parmaham en smeuïge ricottasaus van Colruyts receptenteam zal je zeker en vast overtuigen met pure smaken.
Tagged With: authentiek, Colruyt, eenvoudig, geen moeite, ham, italiaans, Italiaanse hauw, Italië, niet moeilijk, olijfolie, pappardelle, parmaham, pasta, peterselie, puur, rauwe ham, ricotta, ricottasaus, rustiek, snel klaar, tagliatelle, tomaat, tomaten, weinig ingrediënten, weinig werk, zuiver
Kabeljauw in ham met Siciliaanse tomatensaus (Sandra Bekkari)
Met de gezonde recepten van Sandra Bekkari kan je er zeker van zijn dat er niet wordt ingeboet in smaak en kwaliteitsvolle ingrediënten. Zo voert dit zomerse gerecht je naar het zonnige Sicilië: de typische ingrediënten van het tomatensausje (olijven, basilicum, kappertjes,...) passen heerlijk bij een stukje kabeljauw met een jasje van Parmaham. Ondanks het behoorlijke lijstje ingrediënten, vraagt dit gerecht bovendien weinig moeite. Heerlijk genieten!
Tagged With: basilicum, courgette, courgetteslierten, dieet, diëten, gedroogde ham, gevarieerd, gezond, ham, italiaans, Italië, kabeljauw, kabeljauwfilet, kappertjes, kruidig, low carb, mager, mediterraans, middellandse zee, oregano, Parma, parmaham, pijnboompitten, rijkelijk, rode ui, royaal, rucola, sana, Sandra Bekkari, Siciliaans, Sicilië, variatie, veel smaken, vis, vis en vlees, weinig calorieën, witte vis, zomer, zomers, zonnig, zuiders, zwarte olijven
Salade van meloen, mozzarella en Parmaham (Sandra Bekkari)
Deze heerlijke, zomerse salade is fraai voorbeeld van gezonde powerfood! De frisse stukjes meloen worden een waar festijn na een snelle marinade in porto en passen heerlijk bij de zoute smaak van Parmaham. Perfect op een warme dag of wanneer je lekker licht en toch gezond wil tafelen.
Tagged With: basilicum, blauwe bessen, dieet, diner, gedroogde ham, gezond, gezond tafelen, groene kruiden, ham, kaas, kruidig, licht, luchtig, lunch, mager, mediterraans, meloen, mozzarella, munt, Parma, parmaham, porto, powerfood, rode porto, rucola, salade, sana, Sandra Bekkari, superfood, vakantie, verfrissend, vermageren, warme dagen, zomer, zomers
Pizza Prosciutto
Al wie ooit in een pizzeria is geweest, weet dat een Pizza Prosciutto een echte klassieker is. Het is dan een een erg eenvoudige (maar daarom niet minder lekkere) pizza. Met tomatensaus, kaas en ham is het ingrediëntenlijstje al compleet.
Pizza met rauwe ham en rucola
Deze eenvoudige pizza is een echte smaakbom. Vergeet de klassieke bereiding met ham of salami, deze variant is stukken verfijnder en lekkerder! En zeg nu zelf, wat is er leuker dan zelf pizza maken?
Tagged With: crudo, deeg, gesmolten kaas, ham, italiaans, Italië, kaas, kinderen, leuk, makkelijk, mediterraans, mozzarella, olijfolie, oregano, oven, Parma, parmaham, pizza, pizzadeeg, prosciutto, prosciutto curdo, rauwe ham, rucola, serrano, simpel, snel, tomaten, tomatensaus, zelfgemaakt, zuiders
Italiaans tapabord Margherita
Er bestaat niets gezelliger dan tijdens de zomermaanden lekker te aperitieven. De Spaanse traditie van tapas staat dan ook voor velen gelijk aan het ultieme vakantiegevoel. Met dit eenvoudige recept haal je er een vleugje klassiek Italië bij. Ideaal op een zonnige dag met een fris glaasje wijn.
Met ricotta gevulde en in rauwe ham gewikkelde kipfilets (Gordon Ramsay)
Een kipfilet is op zich een eenvoudig, zelfs ietwat saai, ingrediënt. Dit recept, oorspronkelijk van de Britse topchef Gordon Ramsay, brengt zo'n filet naar een heel nieuw, zuiders niveau: gevuld met ricotta en omwikkeld met rauwe ham (Parma, Serrano,...).
Tagged With: eenvoudig, feest, feestelijk, Frankrijk, ganda, Gandaham, gedroogde ham, ham, italiaans, kip, kipfilet, kippen, kippenborst, kippenvlees, leuk, origineel, oven, Parma, parmaham, provençaals, rauwe ham, ricotta, salie, serrano, serranoham, tijm, zuiders
Meloen met Prosciutto di Parma
Een absolute klassieker die evenwel, zoals uitgelegd in dit receptje, volgens de regels van de kunst gemaakt dient te worden. Ideaal als voorgerechtje op een zonnige, zomerse dag.
Tagged With: balsamico, gezond, ham, klassieker, makkelijk, meloen, parmaham, Prosciutto di Parma, snel, voorgerecht, zomer, zonnig