Zelf pizza maken is altijd een beetje feest. Het is makkelijk en de opties zijn eindeloos. Heb je àlle klassiekers uit Italië al geprobeerd? Vast niet, het lijstje is immers erg lang en ze zijn lang niet allemaal bekend. Zo is deze pizza Valtellina een fraai voorbeeld van smaakvolle eenvoud: bresaola (luchtgedroogd rundvlees), Parmezaan en rucola. Voor fijnproevers!
Zelf pizza maken is altijd een beetje feest. Het is makkelijk en de opties zijn eindeloos. Heb je àlle klassiekers uit Italië al geprobeerd? Vast niet, het lijstje is immers erg lang en ze zijn lang niet allemaal bekend. Zo is deze pizza Valtellina een fraai voorbeeld van smaakvolle eenvoud: bresaola (luchtgedroogd rundvlees), Parmezaan en rucola. Voor fijnproevers!
Porties |
1pizza |
Porties |
1pizza |
Ingrediënten
- 1 sjalot
- 1 teen knoflook
- 5 dl tomatenpassata
- 1 rol pizzadeeg
- 1 handvol gemalen mozzarella
- 6 plakjes bresaola
- 1 handvol rucola
- enkele Parmezaanschilfers
- oregano
- olijfolie
- peper en zout
Porties: pizza
Ingrediënten
Porties: pizza
|
Instructies
- Snipper de sjalot en het teentje knoflook fijn. Fruit in een scheutje olijfolie.
- Overgiet met de tomatenpassata en laat rustig inkoken. Werk af met peper, zout en oregano.
- Rol ondertussen het deeg uit en verwarm de oven op 200°.
- Lepel een dun laagje saus op het deeg. Bestrooi vervolgens met wat gemalen mozzarella.
- Verdeel de plakjes bresaola over de pizza en besprenkel tot slot met wat olijfolie.
- Schuif de pizza in de oven en laat 10 minuutjes bakken.
- Bestrooi net voor het serveren met rucola en grove schilfers Parmezaanse kaas. Smakelijk!
Deel dit Recept
Speak Your Mind