Olijfolie? Het allerbeste recept vind je hier! | Recepten.be - deel 2 Olijfolie? Het allerbeste recept vind je hier! | Recepten.be - deel 2

 

Recepten - olijfolie

Pasta pesto met spek en broccoli

Pasta pesto met spek en broccoli
Pasta pesto is de ideale maaltijd wanneer je kooktijd beperkt is. Dat wil echter niet zeggen dat je het moet houden bij pasta koken en er saus uit een potje door draaien. Verse pesto maken duurt niet heus niet lang. Daarnaast kan je er een rijke maaltijd van maken met enkele extra's. Ontdek hieronder het recept voor een lauwe pasta pesto met spekjes en broccoli die zo klaar is!

Quinoa Caprese (Sandra Bekkari)

Quinoa Caprese (Sandra Bekkari)
Licht en gezond lunchen? Reken dan op Sandra Bekkari? Deze heerlijke maaltijdsalade met quinoa is gebaseerd op een wereldwijd geliefde klassieker uit Napoli: tomaat en mozzarella. Ontdek in dit recept Sandra's originele aanpak!

Linguine met scampi, garnalen en kerstomatensaus

Linguine met scampi, garnalen en kerstomatensaus
Wie houdt van een elegante pasta met het allerbeste uit de zee: deze linguine met scampi, garnalen en een verfijnd sausje van kerstomaten en witte wijn zal je doen watertanden. Met een minimum aan moeite én ingrediënten zet je deze luxueuze pasta zo op tafel.

Kalflapjes in saltimbocca-stijl (Piet Huysentruyt)

Kalflapjes in saltimbocca-stijl (Piet Huysentruyt)
Saltimbocca is een typisch Italiaans gerecht: een kalfslapje verpakt met rauwe ham, enkele blaadjes salie en eventueel wat mozzarella. Ook Piet Huysentruyt is dol op deze klassieker. In dit gerecht geeft hij er een bescheiden Belgische draai aan door met spek en peterselie te werken.

Italiaanse kabeljauwfilets

Italiaanse kabeljauwfilets
Het succes van kabeljauw laat zich makkelijk verklaren: de smaakvolle vis leent zich tot talloze bereidingen. Denk dus niet alleen aan Belgische klassiekers, ook met mediterrane ingrediënten schittert deze vis. Ontdek in dit eenvoudige recept een heerlijk Italiaans ovenrecept met mozzarella, courgette en tomaat. Lekker met pasta, brood of gewoon zo.

Zalm met broccoli en parelcouscous (Colruyt)

Zalm met broccoli en parelcouscous (Colruyt)
De receptenmakers van supermarktketen Colruyt zorgen voor gevarieerde, betaalbare en niet al te moeilijke recepten. Dit is daar een prima voorbeeld van: een mals en gezond stukje zalm dat heerlijk en makkelijk gecombineerd wordt met parelcouscous, broccoli en mosseltjes in een (kant-en-klare) bearnaisesaus. Of hoe je snel en toch verrassend culinair kan koken op een gewone weekdag.

Skreifilet met pittige uienkorst

Skreifilet met pittige uienkorst
Skrei is extra smaakvolle kabeljauw die rond Valentijn in seizoen is. Daarom wordt het vaak als 'lovefish' verkocht. Fijn aan deze stevige, witte vissoort is dat ze heel smaakvol is en daardoor weinig nodig heeft. Dit recept toont je bijvoorbeeld hoe een eenvoudig uienkorstje met wat pit voor een verrassend simpel resultaat kan zorgen!

Linguine met scampi, venkel en kerstomaat (Jeroen Meus)

Linguine met scampi, venkel en kerstomaat (Jeroen Meus)
Jeroen omschrijft dit smakelijke pastarecept als heel gewoon en toch een beetje feestelijk. De combinatie van scampi, venkel, kerstomaatjes en chili is immers een 'match made in heaven' waar je helemaal dol op zal zijn!

Skrei in papillot met courgette en spinazie

Skrei in papillot met courgette en spinazie
Rond Valentijn is Skrei, een jonge kabeljauw met extra veel smaak, net in seizoen. Perfect om verzorgde gerechten mee te maken waar je al wie je lief hebt mee kan verrassen. Voor wie angst heeft dit mals stukje vis te verknoeien; 'en papillote' is dan de perfecte kooktechniek. Alle ingrediënten worden netjes samen klaargestoomd in dit verfijnde, zelfs feestelijke recept met spinazie en courgette.

Kerstpizza

Kerstpizza
Geen zin in al die luxueuze (en dure) gerechten met Kerstmis? Of zoek je nog iets leuks om ook de allerkleinsten te plezieren? Dan is een kerstpizza wat je zoekt!

Italiaanse aperitiefkrans

Italiaanse aperitiefkrans
Ben je de typische potjes met chips, nootjes en blokjes kaas een beetje beu bij het aperitieven? Dan biedt deze Italiaanse krans met zonovergoten ingrediënten een uitweg. Met de meest verfijnde ingrediënten uit het mediterraanse schiereiland, verras je je gasten en laat je ze heerlijk smikkelen. Ook leuk als ontbijt of lichte lunch met knapperig brood.

Spaghetti met verse tomaten en avocadopesto (Colruyt)

Spaghetti met verse tomaten en avocadopesto (Colruyt)
Snel klaar, vegetarisch en lekker hip? Colruyt weet naar welk recept jij op zoek bent: ontdek hieronder de bereidingswijze voor een vlotte spaghetti met een pesto op basis van avocado.

Risotto met zalm en broccoli

Risotto met zalm en broccoli
Wie houdt van zuivere basisrecepten, zal smullen van deze risotto. Geen eindeloze lijst met ingrediënten, wel een correcte risotto volgens de regels van de kunst met een mals stukje zalm en knapperige broccoliroosjes.

Papardelle met parmaham en ricottasaus (Colruyt)

Papardelle met parmaham en ricottasaus (Colruyt)
Pasta is in heel wat huishoudens een populaire keuze. Het is snel klaar en je kan er alle kanten mee uit. Het hoeft bovendien niet uitgebreid of ingewikkeld te zijn. Deze pasta met parmaham en smeuïge ricottasaus van Colruyts receptenteam zal je zeker en vast overtuigen met pure smaken.

Zeeuwse mosselen met venkel en room (Colruyt)

Zeeuwse mosselen met venkel en room (Colruyt)
Voor heel wat Belgen (en Nederlanders) staan mosselen synoniem voor zomers genieten. De kleine weekdieren hebben bovendien weinig nodig hebben om een heerlijk maal te garanderen. Wie toch eens wil variëren op het beproefde natuurrecept, moet dit recept van Colruyt geprobeerd hebben. Venkel past immers geweldig goed bij mosselen en het scheutje room maakt het helemaal af.