Romeinse kip met geroosterde aardappelen (Jeroen Meus)? Het beste recept vind je hier! Romeinse kip met geroosterde aardappelen (Jeroen Meus)? Het beste recept vind je hier!

 

Recept - Romeinse kip met geroosterde aardappelen (Jeroen Meus)

VN:F [1.9.22_1171]
Rating: 0.0/5 (0 votes cast)
Romeinse kip met geroosterde aardappelen (Jeroen Meus)
Recept Afdrukken
Jeroen Meus haalde voor deze snelle stoofpot inspiratie in de eeuwige stad. Hij serveert malse stukken kip in een rijke tomatensaus met paprika en rauwe ham, aangevuld met knapperige aardappelschijfjes en een kruidenslaatje.
Romeinse kip met geroosterde aardappelen (Jeroen Meus)
Recept Afdrukken
Jeroen Meus haalde voor deze snelle stoofpot inspiratie in de eeuwige stad. Hij serveert malse stukken kip in een rijke tomatensaus met paprika en rauwe ham, aangevuld met knapperige aardappelschijfjes en een kruidenslaatje.
Porties Prep Tijd Kook Tijd
4personen 20minuten 40minuten
Porties Prep Tijd
4personen 20minuten
Kook Tijd
40minuten
Ingrediënten
Porties: personen
Ingrediënten
Porties: personen
Instructies
  1. Spoel de aardappelen en snijd ze in dikke plakken. Doe ze in een ruime ovenschaal (of gebruik een bakplaat).
  2. Overgiet de aardappelen met flink wat olijfolie. Breng op smaak met grof zout en peper. Voeg de groene kruiden en teentjes look toe. Meng grondig door elkaar.
  3. Laat de aardappelschijfjes 25 minuten roosteren in een voorverwarmde oven (200°).
  4. Verhit een scheutje olie in een ruime pan. Versnijd de stukken kip grof en bak ze met kippenkruiden en een extra snuifje rondom goudbruin in de hete olijfolie.
  5. Versnijd ondertussen de sjalotten in ringen en de knoflook fijn.
  6. Haal de stukken kip uit de pan en zet opzij.
  7. Fruit in dezelfde pan sjalot en knoflook aan. Versnijd de rauwe ham en puntpaprika's in reepjes en voeg samen met de kappertjes en paprikapasta toe. Laat even aanbakken.
  8. Voeg de stukken kip weer toe en blus met de witte wijn. Laat even uitkoken.
  9. Overgiet met de tomatenblokjes en kippenbouillon. Breng verder op smaak met peper, zout, gerookt paprikapoeder, takjes oregano en rozemarijn.
  10. Laat de saus nog een tiental minuten inkoken. Verwijder de kruidentakjes voor het opdienen.
  11. Maak tot slot een eenvoudig kruidenslaatje van gesnipperde peterselie en bieslook met wat olijfolie, azijn, peper en zout. Smakelijk!
Deel dit Recept

Speak Your Mind

*