Kipfilet? Het allerbeste recept vind je hier! | Recepten.be - deel 2 Kipfilet? Het allerbeste recept vind je hier! | Recepten.be - deel 2

 

Recepten - kipfilet

Bami Goreng (Piet Huysentruyt)

Bami Goreng (Piet Huysentruyt)
Bami Goreng kennen we uit Chinese (afhaal)restaurants. Hoewel lekker, sluit dat niet zo goed aan bij het originele, Indonesische gerecht dat 'gebakken noedels' betekent. Er bestaan talloze varianten van dit rijke gerecht, in dit recept doet Piet Huysentruyt ook zijn duit in het zakje met kip, spek en talloze groentjes.

Ovengebakken kip ras-el-hanout

Ovengebakken kip ras-el-hanout
Wanneer je 'ras-el-hanout' ziet staan, weet je dat het een culinair reisje richting Marokko wordt. Dit kenmerkende kruidenmengsel bestaat uit wel meer dan 20 specerijen en geeft een typische, royale smaak aan talloze Noord-Afrikaanse gerechten. Bovendien combineert de mengeling vlotjes met vrijwel alle ingrediënten: zoals kip en groentjes, bijvoorbeeld.

Thaise kipcurry

Thaise kipcurry
De verwesterde versie van kipcurry is eerder eenvoudig: gebraden kip, rijst en een currysausje. Hoewel lekker, doet het de originele smaken weinig eer aan. Dit Thais geïnspireerde recept propvol oosterse kruiden en smaakmakers zal je daarom aangenaam verrassen.

Kippensoep met rijst

Kippensoep met rijst
Wanneer gure herfst- of winterdagen de kop opsteken, bestaat er niets fijner dan een heerlijke, warme, dampende kom soep. Dat hoeft niet gewoon het voorgerechtje te zijn, je kan er makkelijk een volwaardige maaltijd van maken. Zo maken we in dit recept een krachtige kippensoep met rijst die je maar wat graag in je lijst met favoriete recepten zal opnemen.

Gemarineerde kip met aardappel en garnalen (Sergio Herman)

Gemarineerde kip met aardappel en garnalen (Sergio Herman)
Sergio Herman is een succesvolle topchef van erg hoog niveau. Desondanks heeft ook hij enkele recepten die voor (hobby)koks perfect haalbaar zijn. Zo combineert hij gemarineerde kipreepjes met gebakken aardappelen, grijze garnalen en komkommer tot een verfijnd gerechtje. De verhoudingen mikken op een hapje/voorgerecht, maar verdubbel gerust de portie om er een hoofdgerecht van te maken.

Salade met kip en avocadodressing (Sofie Dumont)

Salade met kip en avocadodressing (Sofie Dumont)
Een frisse salade is een uitstekende keuze om licht en gezond te lunchen. Zeker op warme dagen kan zo'n knapperige salade smaken. Sofie Dumont voegt er in dit recept kruidige kippenreepjes en een verrassend lekkere avocadodressing.

Kip florentine (Colruyt)

Kip florentine (Colruyt)
In dit recept geeft het kookteam van Colruyt een smakelijke interpretatie van kip op Florentijnse wijze. Of die bereiding heel authentiek is, staat niet vast. Dat de smeuïge bereiding met room, kaas en spinazie overheerlijk smaakt is wel een garantie. De (volkoren) penne maakt dit Italiaanse gerecht compleet.

Griekse kip met muntyoghurt (Sandra Bekkari)

Griekse kip met muntyoghurt (Sandra Bekkari)
Een snelle en gezonde hap bereiden kan vlot met de oven. Ook Sandra Bekkari gebruikt die techniek graag, het vraagt immers weinig moeite en je kan eindeloos variëren. Voor dit recept trekt ze de Griekse kaart, waarbij vooral de frisse yoghurt met munt een verfrissend accent garandeert.

Lentesalade met tarwekorrels

Lentesalade met tarwekorrels
Deze frisse salade combineert alles wat we associëren met de lente en Pasen: smeuïge eitjes, kruidige stukjes kip en karakteristieke groene asperges. De milde beet van tarwekorrels geeft de salade een verrassende structuur en smaak. Perfect als lunch of bijgerecht.

Kip Piccata

Kip Piccata
De term 'Piccata' komt uit de Italiaanse keuken en staat voor het dun versnijden van vlees, in bloem wentelen, goudbruin aanbakken en serveren met een saus op basis van boter, kappertjes en citroensap. Traditioneel wordt kalfsvlees gebruikt, maar het eenvoudige recept is minstens zo lekker met kip.

Kip Marengo

Kip Marengo
Dit beroemde recept heeft een historisch randje. Het zou het lievelingsgerecht van Napoleon geweest zijn nadat zijn chef-kok, net voor de Slag bij Marengo (1800), moest improviseren met een paar beschikbare ingrediënten toen de Franse generaal om een snelle hap vroeg. Napoleon won de strijd en wilde sindsdien niets anders meer op zijn bord net voor veldslagen. Of het verhaal helemaal klopt is twijfelachtig, maar dat dit een buitengewoon lekker stoofpotje is staat wél vast.

Chicken fajita

Chicken fajita
Chicken fajitas is een op en top Mexicaanse gerecht dat je heerlijk kan aanpassen en uitbreiden naar wens. Behalve kruidig gebakken reepjes vlees (vandaar de naam 'fajita'), is de rest van vulling helemaal zelf te bepalen. Ontdek in dit recept hoe je perfecte kipreepjes klaarmaakt, vul aan met lekker veel klassieke Tex-Mex ingrediënten en deze snelle hap wordt een absolute fiesta!

Kip in jagersaus (Sofie Dumont)

Kip in jagersaus (Sofie Dumont)
Gewoon lekker is vaak nog het beste, dat weet tv-kok Sofie Dumont als de beste. In dit recept maakt ze immers een heerlijke, ietwat feestelijke en haast nostalgische klassieker klaar: kip met jagersaus. Niet moeilijk en altijd lekker!

Kip Tikka Masala (Jeroen Meus)

Kip Tikka Masala (Jeroen Meus)
In dit exotische recept vertelt Jeroen Meus hoe hij de wereldberoemde klassieker uit India 'Kip Tikka Masala' klaarmaakt. Er bestaan talloze recepten, maar de basis is eenvoudig: kip in een kruidige saus van yoghurt en kokos, geserveerd met rijst. Ideaal wanneer je zin hebt in iets helemaal anders dan onze West-Europese keuken.

Kip met rijst en curry (Piet Huysentruyt)

Kip met rijst en curry (Piet Huysentruyt)
Het mag dan wel een gerecht met Aziatische roots zijn, ondertussen is kip met curry en rijst een ingeburgerd gerecht bij ons. Je zou het zelfs een klassieker kunnen noemen. In dat geval is het altijd leuk om de aanpak van verschillende chefs te bestuderen. In dit recept vertelt Piet Huysentruyt hoe hij dit alledaagse gerecht klaarmaakt.