Tagliatelle met kip in parmezaansaus? Het beste recept vind je hier! Tagliatelle met kip in parmezaansaus? Het beste recept vind je hier!

 

Recept - Tagliatelle met kip in parmezaansaus

VN:F [1.9.22_1171]
Rating: 0.0/5 (0 votes cast)
Tagliatelle met kip in parmezaansaus
Recept Afdrukken
Deze romige pasta met Parmezaanse kaas en malse stukjes kip is een prima keuze voor jong en oud. Het eenvoudige recept bevat evenmin moeilijke technieken waardoor het een perfecte keuze is om je weekmenu extra smaak te geven.
Tagliatelle met kip in parmezaansaus
Recept Afdrukken
Deze romige pasta met Parmezaanse kaas en malse stukjes kip is een prima keuze voor jong en oud. Het eenvoudige recept bevat evenmin moeilijke technieken waardoor het een perfecte keuze is om je weekmenu extra smaak te geven.
Porties Prep Tijd Kook Tijd
4personen 15minuten 15minuten
Porties Prep Tijd
4personen 15minuten
Kook Tijd
15minuten
Ingrediënten
Porties: personen
Ingrediënten
Porties: personen
Instructies
  1. Rooster de pijnboompitjes in een ruime pan. Zet ze opzij eenmaal goudbruin.
  2. Versnijd de kipfilets in hapklare stukjes. Kruid met peper, zout en wat kerriepoeder.
  3. Bak de stukjes kip kort aan in een de pan die je gebruikte voor de pijnboompitjes met een scheutje olijfolie (of boter).
  4. Haal de gebakken stukjes kip uit de pan en zet opzij.
  5. Snipper de sjalot, knoflook en wortelen fijn. Fruit aan in de pan die je eerder gebruikte (voeg een vers scheutje olie toe).
  6. Blus met een scheut witte wijn en laat de alcohol verdampen.
  7. Breng ondertussen voldoende water met de blokjes kippenbouillon aan de kook om de pasta te garen volgens de instructies op de verpakking.
  8. Roer de kikkererwten met wat paprikapoeder, peper en zout door de pan. Laat even fruiten. Blus dan met de room.
  9. Rasp wat Parmezaan door de saus (overdrijf niet om een zware saus te vermijden) en vul aan met een handvol vers gesnipperde peterselie. Laat zachtjes inkoken.
  10. Roer, eenmaal de saus naar wens ingedikt is, de kippenblokjes erdoor. Werk indien nodig verder af met peper/zout.
  11. Meng de pasta door de saus. Werk af met de geroosterde pijnboompitjes, vers geraspte Parmezaanse kaas en nog wat peterselie. Smakelijk!
Deel dit Recept

Speak Your Mind

*