Hoewel de combinatie van vlees en fruit voor heel wat verdeeldheid kan zorgen, is vooral kip een populaire en geschikte gezel van fruit. De combinatie met ananas kent iedereen, maar dit recept straalt nog veel meer zomer uit dankzij de sappige salsa van perzik, avocado en zoete paprika. Heerlijk licht en gevarieerd, perfect als lunch of gezond diner!
Hoewel de combinatie van vlees en fruit voor heel wat verdeeldheid kan zorgen, is vooral kip een populaire en geschikte gezel van fruit. De combinatie met ananas kent iedereen, maar dit recept straalt nog veel meer zomer uit dankzij de sappige salsa van perzik, avocado en zoete paprika. Heerlijk licht en gevarieerd, perfect als lunch of gezond diner!
Servings | Prep Time | Cook Time |
4personen | 15minuten | 15minuten |
Servings | Prep Time |
4personen | 15minuten |
Cook Time |
15minuten |
Ingredients
- 4 kipfilets
- 1 perzik
- 1 avocado
- 1 rode puntpaprika
- 1 rode ui
- 1 handvol basilicumblaadjes
- 1 handvol munt
- 0,5 limoen
- 1 koffielepel chilisaus
- olijfolie
- peper en zout
- gemengde sla naar wens
Servings: personen
Ingredients
Servings: personen
|
Instructions
- Wrijf de kipfilets in met olijfolie, peper en zout. Laat op kamertemperatuur komen.
- Versnijd de perzik, avocado en puntpaprika in fijne stukjes. Hak de rode ui, basilicum- en muntblaadjes fijn.
- Meng alles door elkaar. Breng op smaak met wat sap en zeste van limoen, chilisaus, een scheutje olijfolie, een snuifje peper en zout.
- Bak de kipfilets langs elke kant een vijftal minuten aan in olijfolie tot ze gaar maar nog sappig zijn. Laat daarna vijf minuten rusten onder een vel keukenpapier.
- Bereid ondertussen de borden voor door een bedje van (gemengde) en/of rauwe groentjes naar wens te voorzien.
- Schik op de sla een warme kipfilet per persoon. Verdeel daar de salsa over. Smakelijk!
Recipe Notes
Maak gerust een dubbele portie van de salsa: niet alleen kan je die extra op tafel zetten voor de liefhebbers, het is sowieso een lekkere snack doorheen de dag.
Share this Recipe
Speak Your Mind