Servings | Prep Time | Cook Time |
4personen | 20minuten | 20minuten |
Servings | Prep Time |
4personen | 20minuten |
Cook Time |
20minuten |
Ingredients
- Mexicaanse rijst
- 300 gram rijst
- 1 rode ui
- 1 teen knoflook
- 1 rode paprika
- 125 gram maïs (blik)
- 125 gram rode bonen (blik)
- 1 snuifje chilivlokken
- 1 koffielepel oregano
- 1 koffielepel gerookt paprikapoeder
- 1 koffielepel komijn (gemalen)
- 2 avocado
- 1 bosje koriander
- olfijolie
- peper en zout
- Krokante kipreepjes
- 4 kipfilets
- 2 eieren
- 5 eetlepels bloem
- 200 gram panko
- kippenkruiden
- arachideolie
- peper en zout
Servings: personen
Ingredients
Servings: personen
|
Instructions
- Breng de rijst aan de kook in gezouten water volgens de instructies op de verpakking.
- Snipper ondertussen de rode ui en knoflook fijn. Stoof aan in een scheutje olijfolie in een pan.
- Versnijd de paprika in grove stukken. Voeg toe aan de pan en laat aanbakken.
- Laat de rode bonen en maïs uitlekken. Roer dan door de paprika. Breng op smaak met peper, zout, chili, komijn, paprikapoeder en oregano.
- Versnijd aansluitend de kipfilets in reepjes. Kruid met peper en zout.
- Giet de gegaarde rijst af en roer door de groentjes. Laat nog even aanbakken op een matig vuur. Roer regelmatig en kruid bij naar wens.
- Bestuif de kipreepjes met bloem. Wentel dan door de losgeklopte eieren en daarna in de panko tot ze goed ingepakt zijn.
- Verhit een royale scheut arachideolie in een hoge pan. Bak de kipreepjes aan tot ze rondom goudbruin zijn. Kruid royaal met kippenkruiden.
- Werk de rijst af met vers gesnipperde koriander. Serveer met de avocado (versnijd in fijne partjes) en knapperige kipreepjes. Smakelijk!
Share this Recipe
Speak Your Mind