Recepten - peterselie
Kippensoep met rijst

Wanneer gure herfst- of winterdagen de kop opsteken, bestaat er niets fijner dan een heerlijke, warme, dampende kom soep. Dat hoeft niet gewoon het voorgerechtje te zijn, je kan er makkelijk een volwaardige maaltijd van maken. Zo maken we in dit recept een krachtige kippensoep met rijst die je maar wat graag in je lijst met favoriete recepten zal opnemen.
Tagged With: beginner, dieet, éénpansgerecht, gemakkelijk, gezond, herfst, kip, kipfilet, kippenbouillon, kippensoep, knoflook, limoen, low carb, maaltijdsoep, mager, peterselie, rijst, selder, soep, spinazie, ui, veel groentjes, vermageren, weinig vet, winter, wortel
Papardelle met parmaham en ricottasaus (Colruyt)

Pasta is in heel wat huishoudens een populaire keuze. Het is snel klaar en je kan er alle kanten mee uit. Het hoeft bovendien niet uitgebreid of ingewikkeld te zijn. Deze pasta met parmaham en smeuïge ricottasaus van Colruyts receptenteam zal je zeker en vast overtuigen met pure smaken.
Tagged With: authentiek, Colruyt, eenvoudig, geen moeite, ham, italiaans, Italiaanse hauw, Italië, niet moeilijk, olijfolie, pappardelle, parmaham, pasta, peterselie, puur, rauwe ham, ricotta, ricottasaus, rustiek, snel klaar, tagliatelle, tomaat, tomaten, weinig ingrediënten, weinig werk, zuiver
Gehaktballen met orzo (Nigella Lawson)

Wie de term 'comfort food' bedacht heeft, moet dit recept in het achterhoofd gehad hebben. Nigella Lawson combineert orzo, een fijne en smeuïge pasta in rijstvorm, met stevige gehaktballen in een tomatensausje. Hier kan je jong en oud, dag in dag uit, mee plezieren!
Koolrabisoep met balletjes

Koolrabi is een beetje een vergeten groente. De knolvormige groente is echter een waardevol ingrediënt: plaatselijk, gezond en heel breed inzetbaar. Behalve rauw doet de groente het ook goed als hoofdingrediënt voor soep. Het levert een stevige, ietwat notige soep op die fantastisch smaakt met zelfgerolde gehaktballetjes.
Tagged With: aardappel, aardappelen, amateur, beginner, budget, budgetvriendelijk, gehakt, gehaktballetjes, gemengd gehakt, gezond, herfst, koolrabi, koolrabisoep, lente, lunch, mager, peterselie, snelle hap, soep, soep met balletjes, vergeten groentes, vergeten groentjes, voor elke dag, voorgerecht, winter
Vol-au-vent met frietjes (Sofie Dumont)

Dat dit gerecht hoog scoort bij jong en oud is geen wonder. Een smeuïge vol-au-vent smaakt altijd, zeker wanneer je alles zelf hebt klaargemaakt. Sofie Dumont vertelt in dit recept hoe zij deze oerklassieker van A tot Z aanpakt.
Tagged With: authentiek, balletjes, België, Belgisch, bladerdeeg, bouillon, Bourgondisch, champignons, feest, feestelijk, Frankrijk, Frans, frieten, frietjes, gehaktballetjes, gemengd gehakt, grootmoeders keuken, kip, kippenbouillon, kippenvlees, klassiek, klassieker, Koninginnenhapje, kroketten, met frieten, roux, salade, sla, slaatje, sofie dumont, traditie, traditioneel, typisch, van bij ons, vermouth, vol-au-vent, zelf bouillon maken, zelfgemaakt, zondag, zondagse kost
Geroosterde kippenbouten met krieltjes en boontjes

Geroosterde kippenbouten, dat is een keuze die je vaak kan laten terug komen op je weekmenu. De oven doet al het werk en het resultaat smaakt altijd. Daarnaast laat gebraden kip zich heel makkelijk combineren met talloze ingrediënten. In dit recept kiezen we voor knapperige krieltjes en malse boontjes. Perfect in de lente, maar net zo lekker doorheen het hele jaar.
Tagged With: aardappelen, alle dagen, bonen, boontjes, doordeweeks, dragon, gebarden kip, geroosterde aardappelen, geroosterde kip, kerstomaatjes, kindvriendelijk, kip, kippenbouten, kippenboutjes, knoflook, krielpatatjes, krieltjes, lente, oiven, ovengebakken, ovenschaal, ovenschotel, Pasen, peterselie, prinsessenboontjes, tuinkruiden
Spaghetti Margherita (Colruyt)

Een pizza margherita hoef je niemand uit te leggen, de pure smaken van tomaat, kaas en basilicum zijn niet te versmaden. Daarom bedacht het receptenteam van Colruyt een variant op basis van spaghetti. Deze smeuïge en vegetarische pasta vormt een perfect avondmaal na een goedgevulde (werk)dag.
Tagged With: alledaags, basilicum, buffelmozzarella, Colruyt, doordeweeks, Grana Padano, italiaans, Italiaanse kruiden, Italië, kaas, kindvriendelijk, kippenbouillon, knoflook, kruidig, look, margherita, mediterraans, mozzarella, oregano, pasta, peterselie, romig, room, roomsaus, roux, smeuïg, spaghtti, tomaat, tomaten, trsotomaten, vegetarisch, veggie, volkoren, volkorenspaghetti
Jambalaya (Loïc Van Impe)

Jambalaya kan je gerust als een soort paella omschrijven. Deze Creoolse klassieker maak je immers door rijst traag te laten garen in een ruime pan. Perfect om een groot gezelschap van lekkers te voorzien. Loïc toont in dit recept zijn versie met merguez en varkensspiering en lekker veel cajunkruiden!
Tagged With: Afrikaans, amerika, amerikaans, cajun, chorizo, creools, Creoolse keuken, groene paprika, groentebouillon, jambalaya, knoflook, kruidig, langkorrelrijst, Loïc Van Impe, merguez, Paella, paprika, peterselie, pittig, rijst, rijstschotel, rode paprika, selder, smaakvol, spiering, tomaat, tomatenblokjes, ui, Varken, varkensspiering, varkensvlees, voor een grote groep, wereldkeuken
Pasta carbonara met mosselen

Pasta carbonara behoeft geen introductie. Deze eenvoudige en smeuïge pasta met spek, ei en kaas is een snelle, smakelijke hap die altijd past. Dit recept geeft een verrassende twist aan deze Italiaanse topper: mosselen! Het sausje op basis van room en cider mag dan wel niet helemaal authentiek zijn, de volle aroma's zullen je zintuigen verwennen!
Tagged With: België, Belgisch, capellini, carbonara, cider, dragon, gerookt spek, italiaans, Italië, knoflook, leuk, linguine, look, met een twist, mosselen, origineel, pasta, pasta carbonara, peterselie, rode ui, room, rustiek, seafood, smeuïg, snel klaar, spaghetti, spekblokjes, spekjes, spekreepjes, verrassend, vis en vlees, weinig werk, zeevruchten, zilt
Linguine met spinaziepesto en balletjes

De typische pesto Genovese (basilicum, knoflook en Parmezaanse kaas) is natuurlijk niet de enige manier waarop je dit stevige sausje kan bereiden. In dit recept maken we een pesto op basis van spinazie, een heerlijke variant die je net als de klassieke pasta pesto best serveert met linguine. De gehaktballen maken het festijn compleet, al kan je ze gerust achterwege laten indien je liever vegetarisch eet.
Tagged With: cashew, cashewnoten, eenvoudig, ei, gehakt, gehaktballen, gehaktballetjes, gemengd gehakt, italiaans, Italië, kindvriendelijk, knoflook, linguine, look, noten, olijfolie, parmezaan, parmezaanse kaas, pasta, pasta pesto, pecorino, pesto, rustiek, snel klaar, spinazie, vegetarisch, veggie, weinig ingrediënten, zomers, zuiders
Albondigas

Wanneer je ooit in Spanje bent in de heerlijk zomerse term 'Albondogas' op een menukaart ziet staan, is het zinvol om te weten dat dit gewoon gehaktballetjes in een (soms pittig) tomatensausje zijn. Deze Belgische klassieker kom je dus ook tegen aan de andere kant van Europa! Met dit makkelijke recept kan ook jij deze Spaanse variant bereiden. Lekker met brood of pasta.
Tagged With: albondigas, beginner, cayenne, eenvoudig, gehakt, gehaktballen, gehaktballetjes, gemengd gehakt, hapje, kalf, kids, kinderen, kindvriendelijk, klassieker, knoflook, kruidig, look, mediterraans, met brood, met pasta, oregano, paprikapoeder, peterselie, pittig, rund, Spaans, Spanje, stokbrood, tapa, tapas, tomaten, tomatenblokjes, tomatensaus, varkensgehakt, voor elke dag, voorgerecht
Kabeljauw op Vlaamse wijze

Kabeljauw is een bijzonder populaire vissoort. Het malse, stevige maar niet al te uitgesproken vlees leent zich tot talloze bereidingen. De makkelijkste manier om tot een geslaagd resultaat te komen is de oven. Minimum werk, maximum smaak! In dit recept kan je een originele bereiding ontdekken met een knapperig, typisch Vlaams kruidenkorstje.
Tagged With: België, Belgisch, boter, botersaus, citroen, dragon, eenvoudig, groene kruiden, grootmoeders keuken, kabeljauw, kabeljauwfilet, kerstomaatjes, klassiek, knapperig, met puree, olijfolie, op grootmoeders wijze, op Vlaamse wijze, panko, peterselie, puur, trostomaatjes, vis, visfilet, vlaams, witte vis, witte wijn, zuiver
Stoemp van andijvie met boerenworst (Sofie Dumont)

Andijvie kan je stilaan een vergeten groente beginnen noemen. Dat is best jammer. Deze groente is vrijwel het hele jaar verkrijgbaar, barst van de vitaminen en heeft een aangename, licht-bittere smaak. De allerkleinsten kan je er makkelijk van laten eten door de groente te verwerken in een klassieke stoemp. Sofie Dumont serveert er twee andere klassiekers van bij ons bij: boontjes met spek en worst. Authentieke, dagelijkse kost voor jong en oud!
Tagged With: aardappel, aardappelen, alledaags, andijvie, authentiek, België, Belgisch, boerenkost, boerenworsten, bonen, boontjes, boter, braadworst, bruine fond, bruine saus, dagelijkse kost, fijne boontjes, gerookt spek, gewoon, grootmoeders keuken, puree, simpel, spek, spekjes, stamppot, stoemp, vlaams, Vlaanderen, voor elke dag, worst, worsten
Zalm met geroosterde krieltjes

Snel en vlot gezond koken op een doordeweekse dag is makkelijk te realiseren met een eenvoudige ovenschotel. Op wat na snijwerk na, kan je al het werk overlaten aan je oven. Heerlijk! In dit recept schittert de eenvoudige combinatie van geroosterde krieltjes met malse stukken zalm.
Tagged With: aardappel, aardappeltjes, alledaags, comfort food, courgette, dille, doordeweeks, geen moeite, gemakkelijk, gezond, krielaardappeltjes, krielpatatjes, krieltjes, olijfolie, oven, ovengerecht, ovenschaal, ovenschotel, paprika, roosteren, scampi, vis, viskruiden, voor elke dag, weinig werk, zalm, zalmfilet
Frisse aardappelsalade met worst

Dit recept is erg polyvalent en zoekt het vooral niet te ver. De frisse aardappelsalade is perfect als lunch of avondmaal. Maar ook op een barbecue of buffet is ie zeer geschikt. In combinatie met een eenvoudige maar lekkere braadworst, serveer je zonder stress een budget- en kindvriendelijk gerecht.
Tagged With: aardappel, aardappelen, aardappelsalade, augurken, augurkjes, barbecue, basic, bbq, beginner, bijgerecht, braadworst, budget, buffet, dragon, easy, edamame, edamameboontjes, eenvoudig, ei, eieren, fris, frisse aardappelsalade, hardgekookte eieren, kindvriendelijk, lente, mayonaise, peterselie, simpel, voor elke dag, worst, zomers