Mosselen met chorizo en cider? Het beste recept vind je hier! Mosselen met chorizo en cider? Het beste recept vind je hier!

 

Recept - Mosselen met chorizo en cider

VN:F [1.9.22_1171]
Rating: 5.0/5 (1 vote cast)
Mosselen met chorizo en cider, 5.0 out of 5 based on 1 rating
Mosselen met chorizo en cider
Recept Afdrukken
Liefhebbers van mosselen: opgelet! Dit makkelijke recept geeft een verrassende twist aan deze heuse delicatesse uit de lage landen! Enkele stukjes chorizo en wat chili zorgen voor een pittig accent, wat perfect gebalanceerd wordt met een fris, smeuïg sausje op basis van cider en room.
Mosselen met chorizo en cider
Recept Afdrukken
Liefhebbers van mosselen: opgelet! Dit makkelijke recept geeft een verrassende twist aan deze heuse delicatesse uit de lage landen! Enkele stukjes chorizo en wat chili zorgen voor een pittig accent, wat perfect gebalanceerd wordt met een fris, smeuïg sausje op basis van cider en room.
Porties Prep Tijd Kook Tijd
4personen 15minuten 15minuten
Porties Prep Tijd
4personen 15minuten
Kook Tijd
15minuten
Ingrediënten
Porties: personen
Ingrediënten
Porties: personen
Instructies
  1. Spoel de mosselen en verwijder de baarden.
  2. Hak de chorizo in grove stukjes. Bak aan in een ruime, hoge kookpot waar dadelijk ook de mosselen bij kunnen.
  3. Snipper ondertussen de sjalotten fijn en versnijd de teentjes look in plakjes.
  4. Voeg, eenmaal de chorizo begint te kleuren, een klontje boter, chilivlokken, de gesnipperde sjalotten en plakjes knoflook toe.
  5. Laat enkele minuutjes fruiten. Blus dan met de cider en breng aan de kook.
  6. Voeg de mosselen toe en dek af. Laat enkele minuten stomen tot alle mosselen open zijn. Schud nu en dan op.
  7. Voeg de room toe en roer om. Wens je een dikkere saus? Laat dan nog heel even op hoog vuur doorkoken.
  8. Roer tot slot flink wat grof gesnipperde peterselie door de mosselen. Serveer met brood. Smakelijk!
Deel dit Recept

Speak Your Mind

*