Recepten - Lunch
Quinoasalade met kikkererwten (Colruyt)
Een gezonde lunch of licht avondmaal dat propvol gezond lekkers zit? Deze quinoasalade met kikkererwten, granaatappelpitjes en avocado van Colruyts receptenteam is wat je zoekt!
Tags: avocado, citroen, dieet, failproof, fris, gezond, granaatappel, granaatappelpitjes, kikkererwten, knoflook, licht, light, low carb, lunch, lunchsalade, maaltijdsalade, mager, makkelijk, powerfood, quinoa, salade, superfood, tomaten, vegan, veganistisch, vegetarisch, veggie, vermageren, zonder gluten, zonder lactose
Aardappelsalade met maatjes
Tijdens de zomermaanden kunnen we in België en Nederland genieten van een verfijnde lekkernij: maatjes (Hollandse nieuwe). Deze jonge, vette haringen hebben een uitzonderlijk lekkere smaak waar weinig extra bij hoort. Deze eenvoudige salade met aardappel doet het dan ook perfect als lunch of lichte maaltijd.
Tags: aardappel, aardappelsalade, appel, azijn, België, Belgisch, Benelux, bieslook, bonen, boontjes, dille, gezond, groene bonen, groene kruiden, haring, Hollandse Nieuwe, kappertjes, komkommer, lichte maaltijd, lunch, maatjes, mager, mayonaise, Nederland, Nederlands, peterselie, radijs, radijsjes, rode ui, salade, slaatje, sperziebonen, tuinkruiden, vinaigrette, vis, zee, zure room
Mediterraanse maaltijdsoep
Een stevige maaltijdsoep kan erg smaken. Het is een lekkere, volwaardige en toch gezonde maaltijd waar je bovendien weinig werk aan hebt. Het hoeft daarnaast geen typische winterse keuze te zijn, integendeel! Ontdek in dit recept een fantastische zuiderse, zonnige maaltijdsoep die je zo naar de oevers van de Middellandse Zee brengt! Bovendien maak je dit gerecht voornamelijk klaar met bewaaringrediënten, perfect om op elk mogelijk moment te maken!
Tags: basilicum, bonen, chili, chilipeper, gezond, groentebouillon, italiaans, Italiaanse kruiden, Italië, kikkererwten, kindvriendelijk, kleine pasta, knoflook, kruidig, look, lunch, maaltijdsoep, mediterraans, op voorhand, pasta, pintobonen, smaakvol, snel klaar, soep, soep met pasta, tomaten, tomatensoep, vegan, veganistisch, vegetarisch, veggie, voor elke dag, witte bonen, zomer, zomers, zonnig, zuiders
Smeersalade van beenham en koolrabi
Zelf smeersalades maken is niet moeilijk en leuk om doen! Bovendien kan je de typische salades, die vaak veel mayonaise bevatten, heel wat gezonder maken. Ontdek bijvoorbeeld in dit snelle recept hoe je vleessalade verfijnder maakt met yoghurt en koolrabi.
Tags: beenham, beleg, belegde broodjes, brood, broodje, broodmaaltijd, charcutterie, gezond maken, gezonder, ham, hesp, homemade, honing, koolrabi, lunch, mosterd, munt, ontbijt, peterselie, salade, selfmade, smeersalade, vleessalade, yoghurt
Spaghetti met gerookte zalm, mascarpone en zeekraal
Deze snelle, zilte pasta zal flink wat culinaire harten veroveren. Het smeuïge sausje van mascarpone combineert fantastisch goed met de zoute smaken van zeekraal en gerookte zalm. Deze pasta zet je best in als voorgerecht, lunch of bescheiden hoofdgerecht.
Tags: bieslook, eenvoudig, gerookte zalm, mascarpone, pasta, romig, roomsaus, roomsausje, snel klaar, snelle hap, spaghetti, vis, voor elke dag, weinig ingrediënten, weinig werk, zalm, zee, zeekraal, zilt, zout
Kippensoep met shiitake (Sandra Bekkari)
Dat een gezonde kippensoepje een echte opkikker is tijdens kille maanden is geen geheim. Integendeel, deze oude wijsheid uit grootmoeders keuken is actueler dan ooit dankzij koks zoals Sandra Bekkari die ons veel bewuster leren eten. Ontdek hier wat haar recept is voor zo'n zalig kippensoepje met talloze groentjes.
Tags: aardpeer, aardperen, boerenkool, bouillon, comfort food, dieet, gezond, grootmoeders keuken, herfst, kille dagen, kip, kipfilet, kippenbouillon, kippensoep, koude maanden, kurkuma, low-carb, lunch, mager, rapen, Sandra Bekkari, shiitake, soep, vermageren, voorgerecht, winter, wortel, wortelen, ziek
Herfstsalade met pompoen en spek
De typische slaatjes van bij je slager of uit de supermarkt beu? Dan biedt deze knapperige herfstsalade een uitweg: met stukjes gerookt spek en pompoen maak je heerlijk smeersel. Prima bij een verse boterham of een knapperig stokbroodje.
Tags: beleg, belegde broodjes, bieslook, brood, broodbeleg, broodmaaltijd, butternut, butternutpompoen, dragon, gerookt spek, Griekse yoghurt, herfst, herfstsalade, honing, lunch, mayonaise, middagmaal, peterselie, pompoen, seizoen, seizoenssalade, sjalot, spek, spekjes, verse kruiden, yoghurt, zelfgemaakt
Scampi met geroosterde artisjok
De populariteit van scampi is eenvoudig te verklaren: een verfijnde, karakteristieke smaak die zich buitengewoon goed laat combineren met talloze ingrediënten. Eenvoud siert echter, denk maar aan die heerlijke klassiekers zoals scampi met look of diabolique. Dit eenvoudige recept (dat je best inzet als voorgerecht) kiest voor geroosterde artisjok: een ware delicatesse!
Bananenbrood met hazelnoten en chocolade (Sandra Bekkari)
Behalve een ideale manier om restjes banaan op te werken, is bananenbrood gewoon een heel lekker tussendoortje. Dat weet Sandra Bekkari ook, al is deze variant van haar - zoals je mag verwachten - net iets origineler en gezonder door pindakaas, hazelnoten én stukjes chocolade toe te voegen.
Tags: bananen, bananenbrood, chocolade, desert, gebak, gezonde variant, hazelnoten, koffie, low carb, noten, ontbijt, origineel, pindakaas, Sandra Bekkari, snack, thee, tussendoor, tussendoorte, verrassend, zoet, zoetigheid
Knolseldersoep met balletjes
Wie houdt er niet van soep? Het is niet moeilijk om klaar te maken, smaakt altijd en is heerlijk gezond. In dit recept bereiden we een klassieker uit groormoeders keuken die vooral tijdens de herfst- en wintermaanden geschikt is: knolselder soep met zelfgemaakte gehaktballetjes!
Kippensoep met rijst
Wanneer gure herfst- of winterdagen de kop opsteken, bestaat er niets fijner dan een heerlijke, warme, dampende kom soep. Dat hoeft niet gewoon het voorgerechtje te zijn, je kan er makkelijk een volwaardige maaltijd van maken. Zo maken we in dit recept een krachtige kippensoep met rijst die je maar wat graag in je lijst met favoriete recepten zal opnemen.
Tags: beginner, dieet, éénpansgerecht, gemakkelijk, gezond, herfst, kip, kipfilet, kippenbouillon, kippensoep, knoflook, limoen, low carb, maaltijdsoep, mager, peterselie, rijst, selder, soep, spinazie, ui, veel groentjes, vermageren, weinig vet, winter, wortel
Wraps met zalm, ei en mosterdmayo
Leuk als lunch of op een picnic: wraps! Je kan er heerlijk mee variëren en talloze ingrediënten in kwijt. Dit recept is ideaal wanneer je nog wat gerookte zalm over hebt. Gecombineerd met hardgekookte eitjes, spinazie en een verrassende mosterdmayonaise heb je in geen tijd een lekkere hap klaar!
Tags: babyspinazie, ei, eieren, gerookte zalm, hardgekookte eieren, lunch, mayonaise, middagmaal, mosterd, picnic, rode ui, snack, snel klaar, snelle hap, spinazie, uit het vuistje, vis, volkoren wraps, wrap, wraps, zalm
Gebakken zalm met lauwe aardappelsla (Jeroen Meus)
Wanneer Jeroen Meus met vis kookt, is dat vaak met zalm. Geen wonder, deze populaire vis heeft een typische smaak en combineert vlot met allerlei bereidingen. In dit frisse recept kiest hij voor een lauwe aardappelsalade met knapperige stukjes selder en komkommer in een kruidige marinade.
Tags: aardappelen, aardappelsalade, appelazijn, dagelijkse kost, dille, dressing, fris, graanmosterd, honing, jeneverbessen, Jeroen Meus, knapperig, komkommer, kruidnagel, kruidnagels, laurier, lauw, licht, lichte maaltijd, lunch, marinade, marineren, rode ui, selder, vis, zalm, zalmfilet, zure room
Koolrabisoep met balletjes
Koolrabi is een beetje een vergeten groente. De knolvormige groente is echter een waardevol ingrediënt: plaatselijk, gezond en heel breed inzetbaar. Behalve rauw doet de groente het ook goed als hoofdingrediënt voor soep. Het levert een stevige, ietwat notige soep op die fantastisch smaakt met zelfgerolde gehaktballetjes.
Tags: aardappel, aardappelen, amateur, beginner, budget, budgetvriendelijk, gehakt, gehaktballetjes, gemengd gehakt, gezond, herfst, koolrabi, koolrabisoep, lente, lunch, mager, peterselie, snelle hap, soep, soep met balletjes, vergeten groentes, vergeten groentjes, voor elke dag, voorgerecht, winter
Speltwraps met ricotta en gerookte zalm (Sandra Bekkari)
Wie graag een beetje origineler luncht, kan rekenen op dit gezonde recept van Sandra Bekkari. Wraps zijn immers snel klaargemaakt en je kan er alle kanten mee uit. Sandra leert je in dit recept hoe je eenvoudig zelf (spelt)wraps kan maken. Tot slot kiest ze voor een eenvoudige maar lekkere vulling met ricotta en gerookte zalm.
Tags: bieslook, dille, gerookte vis, gerookte zalm, groene kruiden, licht, lunch, mager, middagmaal, ontbijt, ricotta, roze peper, roze peperbes, rucola, sana, Sandra Bekkari, sla, spelt, speltbloem, verse kruiden, vis, wrap, wraps, zalm, zelfgemaakt, zoute pannenkoek