Wanneer de temperaturen stijgen is het fijn om lichte, frisse en zomerse (bij)gerechtjes op tafel te toveren. Vers zomerfruit mag dan niet ontbreken. Zo is de combinatie van meloen en rauwe ham een klassieker van formaat. In dit gerecht breiden we die combo uit met tomaatjes en munt tot frisse lunch, salade, voorgerecht of bijgerecht.
Wanneer de temperaturen stijgen is het fijn om lichte, frisse en zomerse (bij)gerechtjes op tafel te toveren. Vers zomerfruit mag dan niet ontbreken. Zo is de combinatie van meloen en rauwe ham een klassieker van formaat. In dit gerecht breiden we die combo uit met tomaatjes en munt tot frisse lunch, salade, voorgerecht of bijgerecht.
Servings | Prep Time |
4personen | 15minuten |
Servings | Prep Time |
4personen | 15minuten |
Ingredients
- 400 gram gemengde kerstomaatjes
- 1 Charentais-meloen
- 12 plakjes prosciutto of een andere rauwe ham
- enkele takjes munt
- 3 eetlepels olijfolie
- 1,5 eetlepels balsamico of sherry-azijn
- 1 eetlepel honing
Servings: personen
Ingredients
Servings: personen
|
Instructions
- Halveer de kerstomaatjes en versnijd de (geschilde) meloen in grove stukken. Doe samen in een ruime kom.
- Scheur de prosciutto in nonchalante reepjes en voeg toe.
- Pluk de blaadjes munt van de takjes en hak grof. Voeg ook toe aan de kom en meng alles door elkaar.
- Meng olijfolie, balsamico en honing tot een dressing. Voeg eventueel een snuifje peper toe voor extra pit.
- Serveer de salade koel, met de dressing erbij of er net voor het opeten over gesprenkeld. Lekker met knapperig brood. Smakelijk!
Share this Recipe
Speak Your Mind