Meloensalade met munt en prosciutto? Het beste recept vind je hier! Meloensalade met munt en prosciutto? Het beste recept vind je hier!

 

Recept - Meloensalade met munt en prosciutto

VN:F [1.9.22_1171]
Rating: 0.0/5 (0 votes cast)
Meloensalade met munt en prosciutto
Recept Afdrukken
Wanneer de temperaturen stijgen is het fijn om lichte, frisse en zomerse (bij)gerechtjes op tafel te toveren. Vers zomerfruit mag dan niet ontbreken. Zo is de combinatie van meloen en rauwe ham een klassieker van formaat. In dit gerecht breiden we die combo uit met tomaatjes en munt tot frisse lunch, salade, voorgerecht of bijgerecht.
Meloensalade met munt en prosciutto
Recept Afdrukken
Wanneer de temperaturen stijgen is het fijn om lichte, frisse en zomerse (bij)gerechtjes op tafel te toveren. Vers zomerfruit mag dan niet ontbreken. Zo is de combinatie van meloen en rauwe ham een klassieker van formaat. In dit gerecht breiden we die combo uit met tomaatjes en munt tot frisse lunch, salade, voorgerecht of bijgerecht.
Servings Prep Time
4personen 15minuten
Servings Prep Time
4personen 15minuten
Ingredients
Servings: personen
Ingredients
Servings: personen
Instructions
  1. Halveer de kerstomaatjes en versnijd de (geschilde) meloen in grove stukken. Doe samen in een ruime kom.
  2. Scheur de prosciutto in nonchalante reepjes en voeg toe.
  3. Pluk de blaadjes munt van de takjes en hak grof. Voeg ook toe aan de kom en meng alles door elkaar.
  4. Meng olijfolie, balsamico en honing tot een dressing. Voeg eventueel een snuifje peper toe voor extra pit.
  5. Serveer de salade koel, met de dressing erbij of er net voor het opeten over gesprenkeld. Lekker met knapperig brood. Smakelijk!
Share this Recipe

Speak Your Mind

*