Voor een simpele en toch verrassende salade boordevol lekkere en voedzame ingrediënten kan je altijd rekenen op Sandra Bekkari. De ster van deze salade is bloedappelsien. De fris-zure smaak past fantastisch goed bij het zilte van gerookte zalm en het zoete van rode biet. Zorgeloos genieten!
Voor een simpele en toch verrassende salade boordevol lekkere en voedzame ingrediënten kan je altijd rekenen op Sandra Bekkari. De ster van deze salade is bloedappelsien. De fris-zure smaak past fantastisch goed bij het zilte van gerookte zalm en het zoete van rode biet. Zorgeloos genieten!
Servings | Prep Time |
4personen | 20minuten |
Servings | Prep Time |
4personen | 20minuten |
Ingredients
- 4 bloedappelsienen
- 8 eetlepels olijfolie
- 1 scheut acaciahoning optioneel
- 150 gram gemengde jonge sla
- 2 rode bieten voorgekookt
- 200 gram gerookte zalm plakjes
- enkele takjes dille
- 4 eetlepels walnoten grof gehakt
- peper en zout
Servings: personen
Ingredients
Servings: personen
|
Instructions
- Versnijd de bloedappelsienen volgens de 'à vif'-methode: snijd de onder- en bovenkant van de bloedappelsienen, verwijder daarna de rest van de schil zodat er enkel vruchtvlees overblijft.
- Snijd de helft van de appelsienen in plakjes, pers de andere helft tot sap.
- Meng het sap met de olijfolie, een snuifje peper/zout en (desgewenst) een scheut acaciahoning tot een dressing.
- Verdeel de jonge sla over de borden. Versnijd de rode bieten in plakjes en verdeel samen met de gerookte zalm en schijfjes bloedappelsien over de borden.
- Werk af met de dressing, enkele plukjes dille en wat grof gehakte walnoten. Smakelijk!
Share this Recipe
Speak Your Mind