Erwtensoep met coquilles (Piet Huysentruyt)? Het beste recept vind je hier! Erwtensoep met coquilles (Piet Huysentruyt)? Het beste recept vind je hier!

 

Recept - Erwtensoep met coquilles (Piet Huysentruyt)

VN:F [1.9.22_1171]
Rating: 0.0/5 (0 votes cast)
Erwtensoep met coquilles (Piet Huysentruyt)
Recept Afdrukken
Hoe kan je van een supersimpele erwtensoep - die altijd past - toch iets speciaals maken? Piet Huysentruyt kent het antwoord: hij voegt coquilles en wat geraspte Parmezaanse kaas toe, waardoor het plots een feestelijk soepje of een perfecte lunch maakt. Voeg eventueel nog croutons en zure room toe om er een waar festijn van te maken!
Erwtensoep met coquilles (Piet Huysentruyt)
Recept Afdrukken
Hoe kan je van een supersimpele erwtensoep - die altijd past - toch iets speciaals maken? Piet Huysentruyt kent het antwoord: hij voegt coquilles en wat geraspte Parmezaanse kaas toe, waardoor het plots een feestelijk soepje of een perfecte lunch maakt. Voeg eventueel nog croutons en zure room toe om er een waar festijn van te maken!
Servings Prep Time Cook Time
4personen 15minuten 25minuten
Servings Prep Time
4personen 15minuten
Cook Time
25minuten
Ingredients
Servings: personen
Ingredients
Servings: personen
Instructions
  1. Snipper de ui, prei en aardappel in blokjes. Stoof aan in een klontje boter.
  2. Voeg de erwtjes toe en overgiet met de kippenbouillon. Breng aan de kook en laat 30 minuten pruttelen.
  3. Mix de soep glad , voeg daarna de gerookte spekblokjes toe en laat nog even warmen. Breng naar wens op smaak met peper en zout.
  4. Heb je er graag croutons bij? Versnijd het brood in blokjes en bak krokant in een klontje boter.
  5. Schik de (rauwe) coquilles in de borden. Overgiet met de hete soep. Bestrooi met de Parmezaanse kaas en (desgewenst) croutons.
  6. Werk af, als je dat wenst, met een lepel zure room in het midden, wat plukjes kervel en enkele druppels olijfolie. Smakelijk!
Share this Recipe

Speak Your Mind

*