Hoe kan je van een supersimpele erwtensoep - die altijd past - toch iets speciaals maken? Piet Huysentruyt kent het antwoord: hij voegt coquilles en wat geraspte Parmezaanse kaas toe, waardoor het plots een feestelijk soepje of een perfecte lunch maakt. Voeg eventueel nog croutons en zure room toe om er een waar festijn van te maken!
Hoe kan je van een supersimpele erwtensoep - die altijd past - toch iets speciaals maken? Piet Huysentruyt kent het antwoord: hij voegt coquilles en wat geraspte Parmezaanse kaas toe, waardoor het plots een feestelijk soepje of een perfecte lunch maakt. Voeg eventueel nog croutons en zure room toe om er een waar festijn van te maken!
Servings | Prep Time | Cook Time |
4personen | 15minuten | 25minuten |
Servings | Prep Time |
4personen | 15minuten |
Cook Time |
25minuten |
Ingredients
- 1 ui
- 1 preistengel
- 1 aardappel
- 500 gram erwtjes vers of diepvries
- 2 liter kippenbouillon
- 4 eetlepels gerookt ontbijtspek
- 4 sneetjes brood (optioneel)
- 200 gram sint-jakobsnootjes
- 4 theelepels geraspte Parmezaan
- 4 eetlepels zure room (optioneel)
- enkele takjes kervel
- boter
- olijfolie
- peper en zout
Servings: personen
Ingredients
Servings: personen
|
Instructions
- Snipper de ui, prei en aardappel in blokjes. Stoof aan in een klontje boter.
- Voeg de erwtjes toe en overgiet met de kippenbouillon. Breng aan de kook en laat 30 minuten pruttelen.
- Mix de soep glad , voeg daarna de gerookte spekblokjes toe en laat nog even warmen. Breng naar wens op smaak met peper en zout.
- Heb je er graag croutons bij? Versnijd het brood in blokjes en bak krokant in een klontje boter.
- Schik de (rauwe) coquilles in de borden. Overgiet met de hete soep. Bestrooi met de Parmezaanse kaas en (desgewenst) croutons.
- Werk af, als je dat wenst, met een lepel zure room in het midden, wat plukjes kervel en enkele druppels olijfolie. Smakelijk!
Share this Recipe
Speak Your Mind