Niets lekkerder dan een frisse, gevarieerde salade als lunch of licht hoofdgerecht. Het is niet alleen gezond, je kan een mooi en seizoensgebonden bordje voorbereiden waar niemand nee op kan zeggen. Zoals deze rijkelijke, lauwe lunchsalade met groene asperges en spekjes.
Niets lekkerder dan een frisse, gevarieerde salade als lunch of licht hoofdgerecht. Het is niet alleen gezond, je kan een mooi en seizoensgebonden bordje voorbereiden waar niemand nee op kan zeggen. Zoals deze rijkelijke, lauwe lunchsalade met groene asperges en spekjes.
Servings | Prep Time | Cook Time |
4personen | 15minuten | 15minuten |
Servings | Prep Time |
4personen | 15minuten |
Cook Time |
15minuten |
Ingredients
- 12 krieltjes
- 16 groene asperges
- 200 gram gerookte spekreepjes
- 4 Romeinse slaharten
- 2 rode uien
- 4 lente-uitjes
- 1 bosje peterselie
- 4 eieren
- olijfolie
- balsamico
- peper en zout
Servings: personen
Ingredients
Servings: personen
|
Instructions
- Schrob de krieltjes schoon. Doe ze in een ruime kookpot, gevuld met gezouten water (waar ook de asperges nog bij passen). Breng aan de kook.
- Breek of snijd de harde uiteindes van de groene asperges af. Voeg ze aan de krieltjes toe eenmaal het water kookt. Laat beetgaar koken (reken op 5 à 10 minuten).
- Doe ondertussen de spekreepjes in een pan, vetstof hoeft niet. Bak knapperig en laat daarna uitlekken op keukenpapier.
- Breng daarnaast een steelpan met water aan de kook voor de eitjes. Laat ze 6 minuten koken zodat ze net niet helemaal hardgekookt zijn.
- Snipper de Romeinse slaharten grof en doe in een kom. Snipper de rode ui en lente-uitjes samen met een handvol peterselie fijn. Meng samen met wat olijfolie, balsamico, peper en zout door de sla.
- Verdeel de sla over borden en besprenkel met de knapperige spekblokjes. Schik er de beetgare krieltjes en asperges bij.
- Pel de eitjes de leg in het midden, op de salade, van elk bord één ei. Snijd het open zodat het eigeel lichtjes kan uitlopen. Bestrooi met nog wat peper, zout en gesnipperde peterselie. Smakelijk!
Share this Recipe
Speak Your Mind