Vis | - deel 11 Vis | - deel 11

 

Recepten - Vis

Kabeljauw op Vlaamse wijze

Kabeljauw op Vlaamse wijze
Kabeljauw is een bijzonder populaire vissoort. Het malse, stevige maar niet al te uitgesproken vlees leent zich tot talloze bereidingen. De makkelijkste manier om tot een geslaagd resultaat te komen is de oven. Minimum werk, maximum smaak! In dit recept kan je een originele bereiding ontdekken met een knapperig, typisch Vlaams kruidenkorstje.

Zalm met geroosterde krieltjes

Zalm met geroosterde krieltjes
Snel en vlot gezond koken op een doordeweekse dag is makkelijk te realiseren met een eenvoudige ovenschotel. Op wat na snijwerk na, kan je al het werk overlaten aan je oven. Heerlijk! In dit recept schittert de eenvoudige combinatie van geroosterde krieltjes met malse stukken zalm.

Zalm met pestogroentjes (Jamie Oliver)

Zalm met pestogroentjes (Jamie Oliver)
Snel en toch royaal van smaak. Dat is een prima omschrijving van dit recept uit Jamie Olivers rijke verzameling. Door wat verse pesto genovese door de gegaarde groentjes met krieltjes te mengen, til je eenvoudige ingrediënten naar een opvallend hoger niveau. De smeuïge zalmfilets maken het feest compleet.

Linguine met tonijn en gamba’s (Jamie Oliver)

Linguine met tonijn en gamba’s (Jamie Oliver)
Dit pitoreske gerecht van Jamie Oliver komt rechtstreeks uit Italië en bevat een heerlijke agrodolce-stijl. Dit wil zeggen dat de linguine op smaak wordt gebracht met iets dat het midden houdt tussen een saus en kruidige smaakmaker (zoals een currypasta). De dikke saus bevat meestal een zoet én zuur accent, maar de variaties zijn eindeloos. Jamie combineert de gamba's en tonijn met de heerlijke, aanwezige smaken van kaneel, pistache, peterselie, azijn en saffraan. Alledaags, en toch ook pure luxe op je bord!

Geroosterde kabeljauwfilet met chorizo

Geroosterde kabeljauwfilet met chorizo
Met dit charmante recept trek je een subtiele Spaanse kaart. De gebraden aardappeltjes doen in combinatie met de chorizo en paprika wat denken aan patatas bravas, terwijl de malse smaak van de kabeljauw voor een mild en smaakvol geheel zorgt. Extra bonus aan dit recept: je kan al het werk aan de oven overlaten!

Zalmfilets met mangosaus

Zalmfilets met mangosaus
Door toevoeging van een exotisch ingrediënt kan je een bekend verhaal, zoals een malse ovengebakken zalmfilet, naar een heel ander niveau tillen. Met dat idee voorop bereiden we in dit verrassend recept een mangosausje dat er heerlijk bij past. Lekker met gestoomde groentjes.

Scampi’s met broccoli, groene asperges en soja-sesamdressing (Sandra Bekkari)

Scampi’s met broccoli, groene asperges en soja-sesamdressing (Sandra Bekkari)
In dit pittige recept van Sandra Bekkari is bijna al het werk voor de oven, dat geeft je meer tijd om lekker te genieten. Dit recept is dan ook een aanrader wanneer je bezoek hebt. Bovendien is de eenvoudige combinatie van groene asperges, broccoli en scampi onweerstaanbaar lekker. Het pittige sausje met oosterse toetsen maakt het gerecht helemaal compleet.

Geroosterde zalm en krieltjessalade met avocado (Colruyt)

Geroosterde zalm en krieltjessalade met avocado (Colruyt)
Een smeuïge zalmfilet laat zich makkelijk combineren met allerlei ingrediënten. Wie van een fris gerecht houdt dat vooral in de lente past, is dit recept van Colruyt perfect. De stukken zalm worden met een kruidige topping geroosterd, wat heerlijk past bij een verfijnde salade met krieltjes, tomaten en avocado. Smullen geblazen!

Linguine met scampi’s en chorizo (Colruyt)

Linguine met scampi’s en chorizo (Colruyt)
Vis en vlees is een succesvolle combinatie die we niet zo vaak benutten. Met het juiste recept in de hand kan je er nochtans heel volle en rijke gerechten mee bereiden. Zoek het evenmin te ver, zo gaat het receptenteam van Colruyt voor de makkelijke maar zeer geslaagde combinatie van scampi en chorizo in dit recept. Deze heerlijke pasta met een Spaans accentje is bovendien in een handomdraai klaar!

Ovengebakken vis met pesto en aardappelschijfjes

Ovengebakken vis met pesto en aardappelschijfjes
Meer vis op het weekmenu zetten is ontegensprekelijk een goed idee. Het is niet alleen gezond, je kan heel wat werk overlaten aan de oven. Vrijwel elk stukje vis laat zich makkelijk en snel klaarmaken op die manier. In dit recept zorgt een laagje pesto in combinatie met aardappelschijfjes en paprikareepjes voor een verfijnd maar zalig alledaags resultaat.

Citroenrijst met scampi en ei

Citroenrijst met scampi en ei
Wie van een frisse rijstschotel met oosterse toetsen houdt, moet dit snelle recept geprobeerd hebben. Heerlijk met scampi en een roergebakken eitje!

Parelcouscous met zalm en broccoli

Parelcouscous met zalm en broccoli
Wie het wekelijkse menu van een gezin beheert, kent die typische strijd: hoe zorg ik voor een gezonde avondmaaltijd waar ik geen uren voor in de keuken hoef te staan en waar iedereen van smult? Dit vlotte recept biedt daar een perfect antwoord op: smeuïge zalm met parelcouscous en broccoli. Heerlijk gewoon, gewoon heerlijk.

Zalm teryaki met sobanoedels (Sandra Bekkari)

Zalm teryaki met sobanoedels (Sandra Bekkari)
Dit oosterse recept van Sandra Bekkari met zalm, noedels en allerlei groentjes is een gezonde smaakbom waar je weinig werk mee hebt. Ideaal om op een doordeweekse dag een snelle en verantwoorde maaltijd op tafel te zetten.

Mediterraanse linguine met kabeljauw

Mediterraanse linguine met kabeljauw
Een flink bord pasta smaakt altijd. Je kan er bovendien alle kanten mee uit. Zo wordt in dit recept linguine lekker gecombineerd met een mediterraans sausje en malse blokjes kabeljauw. Perfect om snel een gezond gerecht op tafel te zetten.

Zuid-Indische viscurry (Gordon Ramsay)

Zuid-Indische viscurry (Gordon Ramsay)
Wie naar veel smaak en gezond op zoek is, hoeft niet verder te zoeken. De Britse topchef presenteert in dit recept een gezonde hap op basis van Zuid-Indische specialiteiten: veel kruiden, groentjes en malse stukjes vis. Deze balans tussen zacht en pittig zit nét goed in dit recept. Heerlijk met rijst of brood.