Recepten - Geen maximum - < 10 euro - < 6 euro
Herfstcouscous met kippenbouten
Met dit recept kan je alle saaie clichés over typische herfstgerechten definitief naar de vuilbak verwijzen. Dit gerecht combineert typische herfstsmaken (aardpeer, wortel, veenbessen,...) met zuiderse accenten (couscous, ras-el-hanout,...) tot een rijk en verrassend gerecht. De knapperige kippenboutjes maken het festijn compleet, al kan je ze gerust achterwege laten indien je liever vegetarisch kookt.
Tagged With: aardpeer, Belgisch, citroen, couscous, éénpansgerecht, fusion, gedroogde veenbessen, herfst, kip, kippenbouten, kippenkruiden, knoflook, lekker en eenvoudig, look, Marokkaans, Marokko, Noord-Afrikaans, origineel, parelcouscous, peterselie, ras el hanout, rijk, snel klaar, stoofpotje, veel smaak, veenbessen, verrassend, weinig werk, wortel, wortelen
Runderreepjes Stroganoff (Sandra Bekkari)
Sandra Bekkari staat bekend om haar gezonde(re) varianten op allerlei gerechten. Door een verstandige keuze van ingrediënten hoef je bovendien nooit in te boeten aan smaak. In dit recept bereidt ze haar interpretatie van het Stroganoff-recept: rundsvlees in een romige maar pittige saus met een flinke scheut sterke drank. Heerlijke comfort food voor elke dag!
Tagged With: biefstuk, cayennepeper, champignons, comfort food, erwtjes, gepelde biefstuk, gezond, gezonde variant, jenever, kippets, klassieker, paprika, Parijse champignons, peterselie, pittig, rijk, rijst, romig, room, roomsaus, rund, runderreepjes, rundsvlees, Sandra Bekkari, smaakvol, sterke drank, stroganoff, tomaat, tomatenconcentraat, volkoren rijst
Ovengebakken fish ’n chips
Fish 'n Chips is een echt begrip op de Britse eilanden. Deze snelle (en ietwat vettige) snack kan je vergelijken met onze typische frietjes en bijhorende vleessnacks. Erg lekker, maar helaas niet erg gezond. Daar heeft dit verrassend eenvoudige recept een geweldig antwoord op. Door al het werk aan de oven over te laten wordt het een voedzaam en gezond gerecht dat ideaal is op een drukke werkdag.
Tagged With: aardappel, aardappelpartjes, aardappelwedges, Brits, citroen, Engeland, fish 'n chips, fish and chips, gezond, gezonde variant, Groot Brittannië, Ierland, kabeljauw, koolvis, korstje, mager, oven, ovengebakken, panko, peterselie, schelvis, Schotland, snack, tomaatjes, tomaten, trostomaatjes, trostomaten, vis, voedzaam, weinig moeite, weinig werk, witte vis
Italiaanse appeltaart (Piet Huysentruyt)
Met een appeltaart kan je altijd plezieren. Wie op zoek is naar een recept met een kleine twist, moet dit recept van Piet Huysentruyt zeker geprobeerd hebben. Door het klassieke recept aan de vullen met rijke smaken zoals zeste van citroen, malse rozijntjes en knapperige pijnboompitjes tover je een heerlijke Italiaanse variant op tafel.
Tagged With: alle seizoenen, alledaags, appel, appels, appeltaart, bakken, bloem, boter, cake, citroen, dessert, ei, eieren, feest, feestelijk, fruit, gebak, herfst, kids, kindvriendelijk, koffie, nagerecht, oven, Piet Huysentruyt, pijnboompitjes, pijnboompitten, rozijnen, suiker, taart, thee, toetje, verjaardag, vieruurtje, zeste, zoet, zoetigheid
Kip Piccata
De term 'Piccata' komt uit de Italiaanse keuken en staat voor het dun versnijden van vlees, in bloem wentelen, goudbruin aanbakken en serveren met een saus op basis van boter, kappertjes en citroensap. Traditioneel wordt kalfsvlees gebruikt, maar het eenvoudige recept is minstens zo lekker met kip.
Tagged With: alledaags, basilicum, bloem, botersaus, citroen, citroensap, courgette, italiaans, Italië, kalf, kalfsvlees, kappertjes, kip, kip piccata, kipfilet, kippenlapjes, kruidig, makkelijk, mediterraans, middellandse zee, oregano, oven, pasta, piccata, pijnboompitjes, pijnboompitten, rucola, sjalot, snel klaar
Bloemkool pizzaiola
Heb je zin in pizza maar ga je beter voor een gezonder gerecht? Dan is dit vrolijke en verrassende recept ideaal! Bloemkool speelt de hoofdrol, met allerlei ingrediënten die typisch voor een pizza zijn. Bovendien kan je al het werk aan de oven overlaten. Lekker, origineel én gemakkelijk.
Tagged With: basilicum, bloemkool, chili, geen vlees, gemalen kaas, geraspte kaas, italiaans, Italië, kaas, kappertjes, kerstomaten, knoflook, look, met een twist, olijf, olijfolie, olijven, oregano, origineel, oven, ovengerecht, ovenschotel, parmezaan, parmezaanse kaas, pecorino, pizza, pizzaiola, pruimtomaten, san marzano, speciaal, tomaat, tomaten, vegetarisch, veggie, verrassend, zwarte olijven
Spruitjessoep met spek
Al wie nooit helemaal overtuigd is geweest over de culinaire kwaliteiten van spruitjes, moet dit soepje zeker eens klaarmaken. De smaak wordt wat milder en de stukjes gerookt spek passen er uitstekend mee. Herfst- en winterkost van de bovenste plank!
Tagged With: aardappel, alledaags, België, Belgisch, elke dag, gerookt spek, herfst, herfstsoep, kippenbouillon, lunch, makkelijk, mixer, peterselie, simpel, soep, spek, spekblokjes, spekreepjes, spruiten, spruitjes, tussendoor, voorgerecht, winter, winters, wintersoep
Kalfskoteletten met ratatouille (Jeroen Meus)
Kalfskoteletten zijn een uitstekende keuze wanneer je een extra mals en smaakvol stukje vlees wil gebruiken dat bovendien minder bekend is. Net zoals een varkenskotelet zorgt het been voor extra smaak en kan je het vlot combineren met talloze ingrediënten. Jeroen Meus maakt er in dit recept een kruidige ratatouille en een verfijnd sausje op basis van honing en tijm bij. Lekkere alledaagse kost met net dat beetje meer!
Tagged With: alledaags, aubergine, België, Belgisch, bruine fond, courgette, dagelijkse kost, één, Frankrijk, Frans, honing, Jeroen Meus, kalf, kalfskotelet, kalfskoteletten, kalfsvlees, knoflook, kotelet, koteletten, kruidig, look, olijfolie, paprika, Porvençaals, Proevnçaalse kruiden, puree, rode porto, rozemarijn, rund, rundsvlees, saus, sausje, stoemp, tijm, tomaat, tv, ui, veel groenten, veel groentjes, venkel, vlees, wortel, zuiders
Mexicaanse burgers (Colruyt)
Met hamburgers kan je makkelijk variëren, bovendien is het een tof gerecht waar je ook de allerkleinsten mee kan plezieren. In dit snelle recept kiest het receptenteam van Colruyt voluit voor de Mexicaanse keuken door sappige rundburgers te voorzien van verse guacamole.
Tagged With: amerika, amerikaans, avocado, brood, broodje, burgers, Colruyt, fastfood, fusion, guacamole, hamburgers, ijsbergsla, junkfood, kids, kindvriendelijk, koriander, limoen, maïs, Mexicaans, Mexico, origineel, rode ui, rundsburgers, sla, snack, tomaat, tomaten, USA, verrassend, VS, VSA, wereldkeuken
Kortgebakken zalm met tomaten (Pascale Naessens)
In dit zuivere recept kies Pascale Naessens voor een uiterst eenvoudige aanpak. Met een handvol ingrediënten creëert ze een snelle maar pure maaltijd waar je zeker van mag zijn dat het gezonde kost is.
Tagged With: afvallen, dieet, éénpansgerecht, geen gluten, geen koolhydraten, gezond, glutenvrij, groenten, knoflook, lichte maaltijd, look, low carb, lunch, mager, Pascale Naessens, peterselie, pruimtomaten, puur, rap, snel, tomaat, tomaten, vermageren, vis, vlug, vol, weinig tijd, zalmfilet, zuiver
Varkenshaas met champignonpesto
Een sappig varkenshaasje mag niet ontbreken in het lijstje 'klassiekers die regelmatig op het menu mogen staan'. Je kan werkelijk alle kanten op met dit mager stuk vlees, zeker als je het vult. In dit recept kiezen we voor een zuiderse toets met een pesto op basis van champignons en romige linguine.
Tagged With: alledaags, basilicum, champignon, champignons, erwtjes, gevuld, gevuld vlees, knoflook, kruidenkaas, linguine, look, met een twist, origineel, parmezaan, parmezaanse kaas, pasta, pasta pesto, pesto, pijnboompitjes, pijnboompitten, romig, room, smeuïg, Varken, varkenshaas, varkensvlees, verrassend, voor elke dag
Turkse pizza met halloumi en courgette
Hoewel we pizza's automatisch associëren met Italië, komt het gerecht ook voor in andere delen van de wereld. Een traditionele Turkse pizza heet İçli Pide, heeft een ovale vorm en bestaat in talloze varianten. In dit recept ontdek je een pittige mediterraanse variant met courgette en halloumi.
Tagged With: basilicum, chili, comfort food, courgette, deeg, fast food, fusion, geen vlees, gratineren, halloumi, İçli Pide, Italië, kaas, kerstomaten, mozzarella, oregano, oven, ovengebakken, pikant, pittig, pizza, snack, snelle hap, tijm, tomaten, Turkije, Turks, vegetarisch, veggie, wereldkeuken, werelds
Waterzooi van pladijs met venkel (Colruyt)
Een ietwat vergeten klassieker uit onze streken is waterzooi. Het idee is simpel en lekker veelzijdig: een ingedikte soep waar alle denkbare ingrediënten aan toegevoegd kunnen worden. De ultieme klassieker uit Gent wordt met kip bereid, maar je kan dus evengoed met vis aan de slag. Precies wat het kookteam van Colruyt in dit voedzame gerecht doet.
Tagged With: aardappel, aardappelen, alle seizoenen, authentiek, België, Belgisch, bleekselder, bloem, boter, éénpansgerecht, ingebonden, ingedikt, noordzee, peterselie, pladijs, pladijsfilet, romig, room, roux, selder, soep, typsich, variant, venkel, vis, visbouillon, visfond, vlaams, Vlaanderen, waterzooi, witte selder, wortel, wortelen
Zweedse gehaktballetjes
Meubelgigant Ikea maakte dit lekkere gerecht uit Zweden wereldberoemd. Köttbullar betekent letterlijk vleesballen, en kan je op allerlei manieren klaarmaken. Toch zijn er enkele voorwaarden, zo heeft het vlees een kenmerkende smaak door het gebruik van piment en hoort er een smeuïg sausje bij en een flinke schep puree. Met dit recept kan ook jij zonder moeite genieten van deze lekkernij!
Tagged With: alledaags, budget, comfort food, eenvoudig, Engelse saus, gehakt, gehaktballen, gehaktballetjes, gemengd gehakt, goedkoop, IKEA, kids, kindvriendelijk, köttbullar, mosterd, peterselie, piment, puree, roomsaus, roux, rundsbouillon, rundsgehakt, saus, simpel, stoemp, varkensgehakt, vleessaus, Worcestershiresaus, Zweden, Zweeds
Courgetti met paprikasaus en halloumi (Sandra Bekkari)
In dit vegetarische recept presenteert Sandra Bekkari haar unieke manier om een ultra-gezonde spaghetti bolognese klaar te maken. Het is een geweldige manier om veel meer groentes op tafel te toveren, low-carb te eten en toch niet in te boeten aan smaak. Met courgette, geroosterde paprika, tomaatjes en halloumi zorgt Sandra voor een gezonde smaakexplosie!
Tagged With: basilicum, bolognese, courgette, courgetti, dieet, diëten, geen pasta, gegrilde kaas, geroosterde paprika, gezond, glutenvrij, grilkaas, halloumi, italiaans, kaas, kerstomaten, knoflook, kruidig, look, low carb, mager, mediterraans, origineel, paprika's, paprikasaus, Provençaalse kruiden, rode paprika, rode ui, Sandra Bekkari, spaghetti, tomaten, trostomaatjes, variant, vegetarisch, veggie, vermageren, verrassend





