Heilbot op mediterraanse wijze? Het beste recept vind je hier! Heilbot op mediterraanse wijze? Het beste recept vind je hier!

 

Recept - Heilbot op mediterraanse wijze

VN:F [1.9.22_1171]
Rating: 0.0/5 (0 votes cast)
Heilbot op mediterraanse wijze
Recept Afdrukken
Heilbot is een vis die tegenwoordig door overbevissing minder vaak te vinden is in de Atlantische Oceaan. Jammer, want het is een erg lekker stukje vis dat op allerlei manieren bereid kan worden. Wanneer je deze vis op tafel tovert, is het dan ook zinvol om met een heel zuiver recept aan de slag te gaan. En dat is exact wat we hieronder doen: met slechts een handvol mediterrane ingrediënten zoals aardappelen, tomaten, olijven en basilicum bereiden we de vis op de meest zuivere en daardoor extra lekkere manier.
Heilbot op mediterraanse wijze
Recept Afdrukken
Heilbot is een vis die tegenwoordig door overbevissing minder vaak te vinden is in de Atlantische Oceaan. Jammer, want het is een erg lekker stukje vis dat op allerlei manieren bereid kan worden. Wanneer je deze vis op tafel tovert, is het dan ook zinvol om met een heel zuiver recept aan de slag te gaan. En dat is exact wat we hieronder doen: met slechts een handvol mediterrane ingrediënten zoals aardappelen, tomaten, olijven en basilicum bereiden we de vis op de meest zuivere en daardoor extra lekkere manier.
Servings Prep Time Cook Time
4personen 10minuten 30minuten
Servings Prep Time
4personen 10minuten
Cook Time
30minuten
Ingredients
Servings: personen
Ingredients
Servings: personen
Instructions
  1. Dep de heilbotfilets droog en kruid met peper en zout. Laat op kamertemperatuur komen.
  2. Versnijd de aardappelen in plakjes van ongeveer één centimeter dik.
  3. Doe de aardappelen samen met de takjes rozemarijn in een ruime ovenschaal. Overgiet met olijfolie, peper en zout. Roer goed om.
  4. Laat de aardappelen alvast 10 minuten schroeien in de oven (180°).
  5. Haal de aardappelen uit de oven en blus met de witte wijn. Leg de kerstomaatjes en zwarte er op. Schik daar de gekruide visfilets bovenop. Besprenkel met nog wat olijfolie.
  6. Zet de schaal weer in de oven en laat nog 15 à 20 minuten bakken tot alles gaar is.
  7. Bestrooi net voor het opdienen met de basilicumblaadjes. Lekker met een glaasje witte wijn. Smakelijk!
Share this Recipe

Speak Your Mind

*