Heilbot is een vis die tegenwoordig door overbevissing minder vaak te vinden is in de Atlantische Oceaan. Jammer, want het is een erg lekker stukje vis dat op allerlei manieren bereid kan worden. Wanneer je deze vis op tafel tovert, is het dan ook zinvol om met een heel zuiver recept aan de slag te gaan. En dat is exact wat we hieronder doen: met slechts een handvol mediterrane ingrediënten zoals aardappelen, tomaten, olijven en basilicum bereiden we de vis op de meest zuivere en daardoor extra lekkere manier.
Heilbot is een vis die tegenwoordig door overbevissing minder vaak te vinden is in de Atlantische Oceaan. Jammer, want het is een erg lekker stukje vis dat op allerlei manieren bereid kan worden. Wanneer je deze vis op tafel tovert, is het dan ook zinvol om met een heel zuiver recept aan de slag te gaan. En dat is exact wat we hieronder doen: met slechts een handvol mediterrane ingrediënten zoals aardappelen, tomaten, olijven en basilicum bereiden we de vis op de meest zuivere en daardoor extra lekkere manier.
Servings | Prep Time | Cook Time |
4personen | 10minuten | 30minuten |
Servings | Prep Time |
4personen | 10minuten |
Cook Time |
30minuten |
Ingredients
- 4 heilbotfilets 150 à 200 gram per persoon
- 8 vastkokende aardappelen
- 250 gram kerstomaten
- 200 gram zwarte olijven ontpit
- 1 scheut witte wijn
- 4 takjes rozemarijn
- 1 handvol basilicumblaadjes
- olijfolie
- peper en zout
Servings: personen
Ingredients
Servings: personen
|
Instructions
- Dep de heilbotfilets droog en kruid met peper en zout. Laat op kamertemperatuur komen.
- Versnijd de aardappelen in plakjes van ongeveer één centimeter dik.
- Doe de aardappelen samen met de takjes rozemarijn in een ruime ovenschaal. Overgiet met olijfolie, peper en zout. Roer goed om.
- Laat de aardappelen alvast 10 minuten schroeien in de oven (180°).
- Haal de aardappelen uit de oven en blus met de witte wijn. Leg de kerstomaatjes en zwarte er op. Schik daar de gekruide visfilets bovenop. Besprenkel met nog wat olijfolie.
- Zet de schaal weer in de oven en laat nog 15 à 20 minuten bakken tot alles gaar is.
- Bestrooi net voor het opdienen met de basilicumblaadjes. Lekker met een glaasje witte wijn. Smakelijk!
Share this Recipe
Speak Your Mind