Porties | Prep Tijd | Kook Tijd |
4personen | 10minuten | 20minuten |
Porties | Prep Tijd |
4personen | 10minuten |
Kook Tijd |
20minuten |
Ingrediënten
- 4 zalmfilets
- 4 tenen knoflook
- 50 kerstomaten gehalveerd
- 200 gram spinazie
- 2 dl room
- 25 gram Parmezaanse kaas geraspt
- enkele takjes basilicum
- olijfolie
- peper en zout
Porties: personen
Ingrediënten
Porties: personen
|
Instructies
- Kruid de zalmfilets rondom met peper en zout.
- Verhit een scheut olijfolie in een ruime, hoge pan. Bak de zalmfilets kort langs elke kant aan. Haal uit de pan en zet opzij.
- Hak de teentjes knoflook fijn. Fruit op een zacht vuur in dezelfde pan. Let er op dat de knoflook niet aanbrandt.
- Voeg de gehalveerde kerstomaatjes toe en laat rustig smelten. Roer regelmatig.
- Snipper de spinazie (je kan ook een cutter/blender gebruiken). Voeg toe aan de kerstomatensaus.
- Overgiet met room en voeg de Parmezaanse kaas toe. Laat enkele minuten pruttelen tot de saus begint in te dikken.
- Hak een handvol basilicumblaadjes fijn en voeg toe aan de saus. Werk af met peper en zout. Mag het pittiger? Een mespunt gedroogde chili is dan een aanrader.
- Leg de zalmfilets in de saus, dek af en laat nog heel even sudderen op een zacht vuur.
- Serveer met brood of pasta. Smakelijk!
Notities
Tip: let er in dit recept extra op om de zalmfilets niet te ver te garen aan het begin. De filets moeten nog roze en sappig zijn wanneer je ze serveert.
Deel dit Recept
Speak Your Mind