Sommige klassiekers hebben geen introductie nodig. Zoals kip, rijst en currysaus. Ook Jeroen Meus is fan van deze combinatie. Ontdek in dit recept hoe hij de kip rustig laat garen en de currysaus helemaal zelf maakt, aangevuld met bimi (knapperige broccoli-stengels).
Sommige klassiekers hebben geen introductie nodig. Zoals kip, rijst en currysaus. Ook Jeroen Meus is fan van deze combinatie. Ontdek in dit recept hoe hij de kip rustig laat garen en de currysaus helemaal zelf maakt, aangevuld met bimi (knapperige broccoli-stengels).
Servings | Prep Time | Cook Time |
4personen | 15minuten | 90minuten |
Servings | Prep Time |
4personen | 15minuten |
Cook Time |
90minuten |
Ingredients
- 3 uien
- 2 tenen knoflook
- 1 tomaat
- 1 braadkip
- 0,5 citroen
- 1 takje rozemarijn
- 2 eetlepels currypoeder
- enkele takjes tijm
- 0,1 liter witte wijn
- 2 builtjes rijst
- 400 gram bimi of broccoli
- 1 scheut room
- bicorbonaat
- boter
- olijfolie
- peper en zout
Servings: personen
Ingredients
Servings: personen
|
Instructions
- Pel en versnijd de uien grof (maar bewaar één helft).
- Smelt een klont boter in een braadslede en stoof de grof gesnipperde ui aan.
- Plet de teentjes knoflook en voeg toe aan de glazige ui.
- Snijd de tomaat in één en snipper één helft in eerder grove stukken. Voeg toe aan de ui.
- Vul de kip met de halve tomaat, halve ui, een halve citroen, takje rozemarijn en een klont boter.
- Bind de kip samen met keukentouw. Meng het currypoeder met een flinke scheut olijfolie en nog wat peper en zout. Wrijf er de kip grondig mee in.
- Blus de ui in de braadslede met een scheut witte wijn. Voeg enkele takjes tijm en nog wat currypoeder toe. Leg er dan de kip in.
- Verwarm de oven voor op 200°. Schuif er de kip in en laat braden tot ze een korstje begint te krijgen. Verlaag dan de temperatuur naar 165° en laat garen. Reken voor de totale gaartijd op anderhalf uur. Wrijf regelmatig in met nog wat olie.
- Gaar ondertussen de builtjes rijst in gezouten water volgens de instructies op de verpakking.
- Kook aansluitend de bimi beetgaar in gezouten water met een snuifje bicarbonaat (zo blijven ze mooi groen).
- Haal de gegaarde kip uit de braadslede en laat even rusten. Mix ondertussen alle jus en ingrediënten uit de braadslede met een scheutje en room tot een sausje.
- Versnijd de kip in stukken en serveer met de rijst, bimi en currysaus. Smakelijk!
Share this Recipe
Speak Your Mind