Lente-uien | Lente-uien |

 

Recepten - lente-uien

Ananas-currysoep met scampi (Sandra Bekkari)

Ananas-currysoep met scampi (Sandra Bekkari)
Liefhebbers van een exotische maaltijdsoep zullen dol zijn op deze gezonde soep van Sandra Bekkari. De zoete smaak van ananas combineert prima met de pittige kruidenmix. Scampi en flink groentjes maken het gerecht helemaal compleet.

Coquilles met chorizo en maïs

Coquilles met chorizo en maïs
De elegante en verfijnde smaak van coquilles levert in de meeste gevallen eerder sobere gerechtjes op. Het is zonde zo'n kwaliteitsproduct te overgieten met te veel andere en sterke smaken. Met de juiste balans is het echter perfect mogelijk om gedurfde en originele combinaties te realiseren. Zo gaan we in dit recept aan de slag met chorizo en maïs! Perfect als verrassend (voor)gerecht dat alledaags en toch feestelijk is.

Kalkoengyros met rijst (Sandra Bekkari)

Kalkoengyros met rijst (Sandra Bekkari)
Fans van Sandra Bekkari zullen opnieuw vrolijk worden van dit heel volledige en voedzame recept: met magere kalkoen- en paprikareepjes maakt ze een klassieke gyros, aangevuld met zilverrijst en erwtjes. Het resultaat is, zoals je van Sandra mag verwachten, enorm smaakvol en compleet zonder ongezond te worden.

Thaise vissoep

Thaise vissoep
Een maaltijdsoep is een leuke en gezonde manier om je weekmenu van extra variatie te voorzien. Door voor overwegend Thaise ingrediënten te kiezen geef je er zelfs een extra twist aan. Laat je verleiden door de ronde smaak van deze soep met kokos, tomaat,, curry, soja, vis, scampi en knapperige groentjes.

Kip met dragonsaus (Nigella Lawson)

Kip met dragonsaus (Nigella Lawson)
In dit recept stelt Nigella Lawson een vereenvoudigde versie van een Franse klassieker voor: kip met dragon. Deze fantastische combinatie is een ware klassieker die je met behulp van dit snelle recept vlotjes op een doordeweeks dag op tafel tovert. Serveer met bijlagen naar wens!

Halloumiburgers met courgette (Gordon Ramsay)

Halloumiburgers met courgette (Gordon Ramsay)
Ondertussen heeft halloumi, de Cypriotische kaas die je kan grillen, een plaatsje veroverd in heel wat huishoudens en restaurants. Het is een vlotte vleesvervanger die in een handomdraai gegrild is. Gordon Ramsay toont echter in dit verrassende recept dat je er heel wat meer mee kan. Door de halloumi te raspen en te mengen met courgette en andere fijne smaakmakers, maakt de Britse chef er heerlijke burgers van. De pittige chili-dressing maakt het vegetarische festijn compleet.

Gele curry met scampi

Gele curry met scampi
Kant-en-klare curry's zijn een godsgeschenk om snel en efficiënt een oosterse wind door je gerechten te jagen. De rode variant is heel bekend, maar wist je dat er ook gele curry's te vinden zijn? Deze zijn iets minder uitgesproken van smaak. Zo zorg je in combinatie met een flinke hoeveelheid groentjes en scampi zonder enige moeite voor een heel smaakvol gerecht.

Thaise kip (slowcooker)

Thaise kip (slowcooker)
De veelzijdigheid van kip is eindeloos. Wil je graag wat meer variatie op tafel toveren is een exotischer gerecht erg geschikt. In dit recept voor slowcookers krijgt de kip alle tijd van de wereld om te garen met een aantal typische smaken uit Thailand. Het ingrediëntenlijstje is niet kort, maar het malse en sappige resultaat zal je verbazen!

Quinoaslaatje met gegrilde paprika (Colruyt)

Quinoaslaatje met gegrilde paprika (Colruyt)
Als lichte lunch of verfijnd bijgerecht is dit recept perfect. Smeuïge quinoa wordt simpel maar doeltreffend gecombineerd met kikkererwtjes, gegrilde paprika en rucola.

Zalm met romige parelcouscous

Zalm met romige parelcouscous
Met de verrassende structuur van parelcouscous kan je leuke bereidingen maken. In dit wereldse recept gaan we aan de slag met een waaier aan frisse groentjes en een licht roomsausje, perfect afgewerkt met een smeuïg stukje zalm uit de oven. Prima comfortfood waar je jezelf niet schuldig bij hoeft te voelen!

Oosterse parelcouscous met coquilles (Colruyt)

Oosterse parelcouscous met coquilles (Colruyt)
De kunst van een smakelijk gerecht dat invloeden uit alle windstreken combineert is, raar maar waar, eenvoud. Het is immers verleidelijk om een hele hoop dingen samen te gooien, terwijl het net een zorgvuldige balans is die voor een geslaagd recept zorgt. Dat heeft het kookteam van Colruyt ook goed begrepen: dit verrassende recept combineert fluwelen parelcouscous met een smeuïg roomsausje, oosterse kruiden en zilte coquilles. Feestelijk en toch eenvoudig! Dit gerecht zet je bij voorkeur in als een voorgerecht.

Bulgursalade met gerookte zalm

Bulgursalade met gerookte zalm
Voor een gezonde en frisse salade die ideaal is in het eerste lente-zonnetje ben je met dit heel eenvoudige recept aan het juiste adres. Smeuïge bulgur wordt heerlijk gecombineerd met de zachte smaken van venkel en gerookte zalm. Ideaal als lichte lunch of voorgerecht.

Zalm Teriyaki

Zalm Teriyaki
De Japanse kooktechniek om vlees of vis dat gemarineerd is in sojasaus, Teriyaki, is ondertussen geen onbekend gegeven meer in Europa. Het allerfijnste aan deze eenvoudige methode is de hoeveelheid aan smaak die je op een minimum aan tijd kan garanderen. Ook zalm kan je perfect op deze manier bereiden met dit eenvoudige basisrecept.

In kruidenboter gestoofde groentjes met bockwurst

In kruidenboter gestoofde groentjes met bockwurst
'Bockwurst' doet je ongetwijfeld onmiddellijk denken aan Duitsland en Duitse kost. Voor velen gaat dat laatste niet verder dan bier (veel bier) en worst (veel worsten). Nochtans is de Duitse keuken meer dan dat en kan je er best verfijnde gerechten vinden die stevig en smakelijk zijn. Dit simpel groentepannetje, op smaak gebracht met kruidenboter, past wonderwel bij zo'n eenvoudige maar lekkere bockwurst of knakworst!

Wraps met gerookte zalm en lente-ui

Wraps met gerookte zalm en lente-ui
Met wraps kan je snel en makkelijk een origineel aperitiefhapje op tafel zetten. Beleggen, oprollen en snijden - meer is er niet aan! Met wat opgeklopte kaas en zalm heb je zonder moeite een fris en lekker hapje.