Recepten - omega 3
Zalm met pestogroentjes (Jamie Oliver)
![Zalm met pestogroentjes (Jamie Oliver) Zalm met pestogroentjes (Jamie Oliver)](https://recepten.be/wp-content/uploads/Zalm-met-pestogroentjes-Jamie-Oliver.jpg)
Snel en toch royaal van smaak. Dat is een prima omschrijving van dit recept uit Jamie Olivers rijke verzameling. Door wat verse pesto genovese door de gegaarde groentjes met krieltjes te mengen, til je eenvoudige ingrediënten naar een opvallend hoger niveau. De smeuïge zalmfilets maken het feest compleet.
Tagged With: aardappel, aardappelen, basilicum, bimi, boontjes, broccoli, gebakken vis, gebakken zalm, gezond, gezonde vetten, groene pesto, Jamie Oliver, krieltjes, nieuwe patatjes, olijfolie, omega 3, parmezaanse kaas, pesto, pesto Genovese, pijnboompitjes, pijnboompitten, smeuïg, The Naked Chef, vis, voor elke dag, zalm, zalmfilets
Zalmfilet met frisse salsa van koolrabi
![Zalmfilet met frisse salsa van koolrabi Zalmfilet met frisse salsa van koolrabi](https://recepten.be/wp-content/uploads/Zalmfilet-met-frisse-salsa-van-koolrabi-e1525119975449.jpg)
Een mals stukje zalm is niet te versmaden. De smaak is zo rijk en intens dat een heel eenvoudige begeleiding van groentjes meer dan voldoende kan zijn om een feestelijk én gezond gerecht op tafel te toveren. De frisse smaak van koolrabi past verrassend goed, beloofd!
Koolvisfilet met zwarte rijst en koolrabi
![Koolvisfilet met zwarte rijst en koolrabi Koolvisfilet met zwarte rijst en koolrabi](https://recepten.be/wp-content/uploads/Koolvisfilet-met-zwarte-rijst-en-koolrabi-e1506587762189.jpg)
In dit recept komen een aantal minder bekende ingrediënten samen tot een voedzame en gezonde maaltijd. Koolvis is een smaakvolle witte vis, een waardig (en vooral goedkoper) alternatief voor kabeljauw. Zwarte rijst is dan weer ongepelde rijst, de vezels zijn erg voedzaam. Koolrabi is tot slot een beetje een vergeten groente, met een erg frisse smaak. Drie keer gezond maar lekker!
Roodbaars met venkelpuree en tomatenolie (Jeroen Meus)
![Roodbaars met venkelpuree en tomatenolie (Jeroen Meus) Roodbaars met venkelpuree en tomatenolie (Jeroen Meus)](https://recepten.be/wp-content/uploads/Roodbaars-met-venkelpuree-en-tomatenolie-Jeroen-Meus-e1503934448432.jpg)
Het heilige duo: vis en puree. Op deze klassieke combinatie valt niets op te merken. Anderzijds kan je heel wat leuke accenten en varianten klaarstomen die je eenvoudige gerecht snel en makkelijk naar een hoger niveau tillen. Met de hulp van Jeroen Meus kan ook jij lekker variëren met vis en puree.
Tagged With: anijs, dagelijkse kost, één, gezond, grootmoeders keuken, Jeroen Meus, klassiek, leuk, noordzee, omega 3, origineel, pastis, puree, roodbaars, simpel, televisie, tomaten, tomatenolie, tomatensaus, tv, typisch, variant, venkel, venkelpuree, vis, vis op vel, voedzaam
Ovengebakken groentjes met zwarte polak
![Ovengebakken groentjes met zwarte polak Ovengebakken groentjes met zwarte polak](https://recepten.be/wp-content/uploads/Ovengebakken-groentjes-met-zwarte-polak-e1499084212854.jpg)
Zin in het beste van een ruime selectie groentjes? Zoek niet verder, met niet meer dan een oven, wat verse kruiden en een beetje snijwerk haal je het gezondste en meest smaakvolle naar boven. Enkele magere stukjes vlees zorgen voor een smakelijke afwerking.
Tagged With: aardappel, aardappelen, beginner, bloemkool, broccoli, courgette, eenvoudig, gezond, groenten, groentjes, kerstomaten, knoflook, koolrabi, look, mager, makkelijk, omega 3, oven, ovengebakken, simpel, tijm, tomaat, tomaten, vegan, veganistisch, vegetarisch, veggie, venkelzaad, vis, wortel, zwarte polak
Krokante pladijs met bloemkoolpuree en zeekraal
![Krokante pladijs met bloemkoolpuree en zeekraal Krokante pladijs met bloemkoolpuree en zeekraal](https://recepten.be/wp-content/uploads/Krokante-pladijs-met-bloemkoolpuree-en-zeekraal.jpg)
Een lekker stukje vis staat nooit verkeerd op het weekmenu. Een erg lekkere vis die helaas wat minder populair is, is pladijs (of schol). Deze platvis met de typische oranje stippen heeft een heerlijke smaak en komt vanzelf van de graat. Buitengewoon lekker met een verfijnde bloemkoolpuree en zeekraal!
Tagged With: aardappel, aardappelen, aardappelpuree, alledaags, bloemkool, dagelijkse kost, eenvoudig, gezond, graanmosterd, lente-ui, mager, makkelijk, mosterd, mosterdsaus, mosterdsausje, noordzee, omega 3, patat, pattaten, pladijs, puree, schol, smaakvol, stoemp, vis, zee, zeekraal, zilt
Leng met puree en champignons in kruidenboter
![Leng met puree en champignons in kruidenboter Leng met puree en champignons in kruidenboter](https://recepten.be/wp-content/uploads/Leng-met-champignons-in-kruidenboter.jpg)
De Leng is een smakelijk visje dat, zeker qua smaak, best goed lijkt op kabeljauw. Er bestaat een witte en blauwe variant, de verschillen zijn echter bijzonder klein. Deze vissoort, ook wel Julienne genoemd, leent zich tot heel eenvoudige en zuivere recepten vanwege de volle maar gebalanceerde smaak. Perfect met gesmoorde champignons en een flinke schep puree!
Tagged With: aardappel, aardappelen, alledaags, blauwe leng, boter, champignon, eenvoudig, filet, julienne, kruidenboter, leng, look, mager, omega 3, oven, paddenstoel, paddenstoelen, Parijse champignons, peterselie, puree, simpel, snel makkelijk, vis, visfilet, vlug klaar, witte leng, witte wijn
Papillots van koolvis met pesto en groenterijst
![Papillots van koolvis met pesto en groenterijst Papillots van koolvis met pesto en groenterijst](https://recepten.be/wp-content/uploads/Papillots-van-koolvis-met-pesto-en-groenterijst.jpg)
Papillots van vis zijn niet echt alledaagse kost voor velen. Nochtans is het een uiterst makkelijke, gezonde en plezante manier om vis klaar te maken. Dit recept helpt je alvast op weg: een smakelijk stukje koolvis, gestoofd met wat groene pesto, broccoli en kerstomaatjes, geserveerd met een kruidige groenterijst.
Tagged With: broccoli, eenvoudig, gestoofd, gestoomd, gezond, groene kruiden, groenten, groenterijst, groentes, kerstomaat, kerstomaten, koolvis, mager, marjolein, mediterraans, oceaan, omega 3, oven, pakketje, papillot, pesto, peterselie, peterseliepesto, provençaals, rijst, rozemarijn, simpel, tijm, vette vis, vis, witte vis, zee