Recepten - courgette
Curry van groene groenten met noedels (Jeroen Meus)
Wie houdt van gerechten met een exotische insteek, zal dol zijn op dit vegetarische recept van Jeroen Meus. Met een flinke portie groene groentjes, groene curry en Japanse noedels zorgt hij voor een alledaags gerecht dat toch weet te verrassen.
Tagged With: asperges, Aziatisch, Azië, bonen, broccoli, courgette, curry, dagelijkse kost, erwten, exotisch, geen vlees, gember, gezond, groene curry, groene groenten, japan, Japans, Jeroen Meus, kokos, kokosmelk, kokosroom, koriander, limoen, noedels, Oosters, Orientaals, pasta, Udon, veel groentes, vegetarisch, veggie, vissaus, vitaminen, voor elke dag, wok, wokken, wokpan
Kabeljauwhaasje met linguine in kerrieroom (Colruyt)
Een mals stukje witte vis, zoals kabeljauw, is een vaste waarde in veel huishoudens. Het is lekker en gezond. Colruyt voegt daar een smeuïge roomsaus, boordevol groentjes, en linguine aan toe. Het resultaat is een alledaagse maar rijkelijke pasta die bovendien niet veel werk vraagt.
Tagged With: alledaags, België, Belgisch, bleekselder, champignons, Colruyt, courgette, gezond, kabeljauw, kabeljauwfilet, kabeljauwhaasje, kerrie, kerriepoeder, linguine, mager, pasta, peterselie, prei, room, roomsaus, selder, veel groentes, veel groentjes, vis, visbouillon, visfilet, witte selder, witte vis
Oosters visstoofpotje
Visliefhebbers opgelet: dit heerlijke stoofpotje met vis en oosterse kruiden is niet te versmaden. Behalve een kruidige, volle smaak zal dit recept je verleiden met een flinke portie groentjes waardoor je er zonder zorgen lekker veel van kan smullen.
Tagged With: Aziatisch, basmati, basmatirijst, bonen, boontjes, broccoli, Chinees, courgette, gember, jasmijnrijst, kabeljauw, knoflook, kokos, kokosmelk, kokosroom, koriander, kruidig, lente-ui, limoen, look, olie, Oosters, Orientaals, origineel, pittig, rijst, scampi, sesam, sesamolie, sperziebonen, stoofpot, stoofpotje, Thais, vis, visbouillon, visfond, visstoofpotje, witte wijn
Zuiderse groentestoofpot met zalmfilet (Jeroen Meus)
Zalm is een heel populaire vissoort in talloze gezinnen. Dat is geen toeval, het is smaakvolle vissoort die je heel veelzijdig kan gebruiken. In dit recept kiest Jeroen, bijvoorbeeld, voor een zuiderse groentestoofpot die lekker vol smaakt en heerlijk gezond is. De zalmfilets bakt/stoomt hij in de oven zodat ze heerlijk mals en sappig blijven.
Tagged With: aardappelen, ansjovis, aubergine, cayenne, dagelijkse kost, één, elk seizoen, Frankrijk, Frans, groenten, groentestoofpot, groentjes, italiaans, Italië, Jeroen Meus, kappertjes, kruidig, mediterraans, olijfolie, paprika, paprikapoeder, provençaals, Provençaalse keuken, provence, rozemarijn, Spaans, Spanje, spinazie, stoverij met groentes, tijm, tomaten, vakantie, veel groentjes, vis, visfilet, zalm, zalmfilet, zilt, zomer, zonnig, zuiders
Halloumiburgers met courgette (Gordon Ramsay)
Ondertussen heeft halloumi, de Cypriotische kaas die je kan grillen, een plaatsje veroverd in heel wat huishoudens en restaurants. Het is een vlotte vleesvervanger die in een handomdraai gegrild is. Gordon Ramsay toont echter in dit verrassende recept dat je er heel wat meer mee kan. Door de halloumi te raspen en te mengen met courgette en andere fijne smaakmakers, maakt de Britse chef er heerlijke burgers van. De pittige chili-dressing maakt het vegetarische festijn compleet.
Tagged With: azijn, bbq, broodkruim, burger, chapelure, chili, courgette, dressing, ei, eieren, geen vlees, gember, Gordon Ramsay, grillkaas, groene kruiden, halloumi, halloumikaas, kruiden, kruidig, lente-ui, leuk, munt, origineel, salade, veel groentjes, vegetarisch, vegetarische burger, veggie, verrassend, witte wijnazijn, wortel, zonder vlees
Zalm met geroosterde krieltjes
Snel en vlot gezond koken op een doordeweekse dag is makkelijk te realiseren met een eenvoudige ovenschotel. Op wat na snijwerk na, kan je al het werk overlaten aan je oven. Heerlijk! In dit recept schittert de eenvoudige combinatie van geroosterde krieltjes met malse stukken zalm.
Tagged With: aardappel, aardappeltjes, alledaags, comfort food, courgette, dille, doordeweeks, geen moeite, gemakkelijk, gezond, krielaardappeltjes, krielpatatjes, krieltjes, olijfolie, oven, ovengerecht, ovenschaal, ovenschotel, paprika, roosteren, scampi, vis, viskruiden, voor elke dag, weinig werk, zalm, zalmfilet
Vegetarische paella (Jeroen Meus)
Paella is het wereldberoemde signatuurgerecht uit Spanje. Over wat nu de meest authentieke bereiding is, wordt al jaren gediscussieerd. Er bestaan dan ook talloze varianten. Dat weet ook Jeroen Meus, in dit recept ontwerpt hij immers zijn eigen vegetarische variant met gegrilde groentjes en halloumi. Smullen!
Tagged With: arroz bomba, aubergine, bouillon, cayennepeper, courgette, dagelijkse kost, éénpansgerecht, erwten, erwtjes, gebakken rijst, gerookt paprikapoeder, grillen, grillkaas, groentebouillon, halloumi, Jeroen Meus, kaas, knoflook, kruidig, laurier, mediterraans, Paella, paprika, paprikapoeder, pittig, rijst, saffraan, saffraanpoeder, Spaans, Spanje, tijm, vakantie, veel groentjes, vegetarisch, veggie, zomer, zomers, zuiders
Griekse kip met muntyoghurt (Sandra Bekkari)
Een snelle en gezonde hap bereiden kan vlot met de oven. Ook Sandra Bekkari gebruikt die techniek graag, het vraagt immers weinig moeite en je kan eindeloos variëren. Voor dit recept trekt ze de Griekse kaart, waarbij vooral de frisse yoghurt met munt een verfrissend accent garandeert.
Tagged With: aubergine, courgette, dieet, gezond, Griekenland, grieks, Griekse yoghurt, kalkoen, kalkoenblokjes, kerstomaten, kip, kipfilet, kippenblokjes, kruidig, mager, mediterraans, munt, olijfolie, olijven, oven, ovengebakken, ovenschotel, paprika, Porvençaalse kruiden, Povençaals, rode ui, Sandra Bekkari, tomaten, veel groentjes, vermageren, verse munt, voor elke dag, weinig werk, yoghurt, zuiders, zwarte olijven
Kikkererwtenstoofpotje met varkensblokjes
Om veel groentjes te verwerken is een stoofpotje ideaal. Dit eenvoudige stoofpotje met Mediterrane invloeden is rijk aan smaak en is toch erg eenvoudig om klaar te maken. De sappige varkensblokjes maken het helemaal af, al kan je ze gerust achterwege laten indien je liever vegetarisch kookt.
Tagged With: alle seizoenen, comfort food, courgette, éénpansgerecht, gemakkelijke recepten, groentes, kikkererwten, knoflook, komijn, makkelijk, mediterraans, paprika, paprikapoeder, simpel, stoofpotje, stoven, stoverij, tomaten, tomatenblokjes, ui, Varken, varkensblokjes, varkenslapjes, varkensvlees, veel groentjes, vegetarisch, veggie, voor elke dag
Gewokte kippenblokjes met paprika in kerriesaus (Colruyt)
Snel klaar, altijd lekker en veel opties om flink wat ingrediënten te combineren? Wokken! In dit vlotte recept van Colruyt wordt er bovendien en lekker kerriesausje bij bereid, zo wordt het een alledaags festijn voor jong en oud.
Tagged With: appel, Aziatisch, basmati, beginner, Colruyt, courgette, curry, currysaus, dit kan iedereen, eenvoudig, gewoon, kerrie, kerriesaus, kindvriendelijk, kip, kippenblokjes, kokos, kokosmelk, kokosroom, koriander, Oosters, paprika, rap, rijst, simpel, snel, snel klaar, voor elke dag, wok, wokken, wortel, wortelen
Kip Piccata
De term 'Piccata' komt uit de Italiaanse keuken en staat voor het dun versnijden van vlees, in bloem wentelen, goudbruin aanbakken en serveren met een saus op basis van boter, kappertjes en citroensap. Traditioneel wordt kalfsvlees gebruikt, maar het eenvoudige recept is minstens zo lekker met kip.
Tagged With: alledaags, basilicum, bloem, botersaus, citroen, citroensap, courgette, italiaans, Italië, kalf, kalfsvlees, kappertjes, kip, kip piccata, kipfilet, kippenlapjes, kruidig, makkelijk, mediterraans, middellandse zee, oregano, oven, pasta, piccata, pijnboompitjes, pijnboompitten, rucola, sjalot, snel klaar
Kalfskoteletten met ratatouille (Jeroen Meus)
Kalfskoteletten zijn een uitstekende keuze wanneer je een extra mals en smaakvol stukje vlees wil gebruiken dat bovendien minder bekend is. Net zoals een varkenskotelet zorgt het been voor extra smaak en kan je het vlot combineren met talloze ingrediënten. Jeroen Meus maakt er in dit recept een kruidige ratatouille en een verfijnd sausje op basis van honing en tijm bij. Lekkere alledaagse kost met net dat beetje meer!
Tagged With: alledaags, aubergine, België, Belgisch, bruine fond, courgette, dagelijkse kost, één, Frankrijk, Frans, honing, Jeroen Meus, kalf, kalfskotelet, kalfskoteletten, kalfsvlees, knoflook, kotelet, koteletten, kruidig, look, olijfolie, paprika, Porvençaals, Proevnçaalse kruiden, puree, rode porto, rozemarijn, rund, rundsvlees, saus, sausje, stoemp, tijm, tomaat, tv, ui, veel groenten, veel groentjes, venkel, vlees, wortel, zuiders
Turkse pizza met halloumi en courgette
Hoewel we pizza's automatisch associëren met Italië, komt het gerecht ook voor in andere delen van de wereld. Een traditionele Turkse pizza heet İçli Pide, heeft een ovale vorm en bestaat in talloze varianten. In dit recept ontdek je een pittige mediterraanse variant met courgette en halloumi.
Tagged With: basilicum, chili, comfort food, courgette, deeg, fast food, fusion, geen vlees, gratineren, halloumi, İçli Pide, Italië, kaas, kerstomaten, mozzarella, oregano, oven, ovengebakken, pikant, pittig, pizza, snack, snelle hap, tijm, tomaten, Turkije, Turks, vegetarisch, veggie, wereldkeuken, werelds
Griekse ovenschotel met gehakt en aubergine (Colruyt)
Een lekkere ovenschotel is ideaal om voor een grotere groep te koken. Bovendien kan je het meeste werk op voorhand doen. Dit recept van Colruyt bevat flink wat Griekse invloeden zoals feta en aubergine, waardoor je flink wat variatie in je weekmenu kan brengen!
Tagged With: aubergine, België, Belgisch, comfort food, courgette, feta, gegratineerd, gehakt, gemengd gehakt, gesmolten kaas, gratineren, Griekenland, grieks, Griekse pasta, groentebouillon, grote groep, Italiaanse kruiden, kaas, kalf, kerstomaat, kerstomaten, kerstomatensalsa, knoflook, kruidig, look, op voorhand, orzo, oven, ovengerecht, ovenschaal, ovenschotel, pasta, rund, tomaten, Varken
Kip uit de oven met geroosterde groenten (Colruyt)
Recepten die het werk overlaten aan de oven zijn altijd een succes. Zomer of winter, niets zo leuk als en gemakkelijk! Vooral kip is een dankbaar ingrediënt om op deze manier klaar te maken. Aangevuld met een rijke verzameling groentjes en krielpatatjes wordt dat een erg gevarieerd, kleurrijk gerecht waar je iedereen mee kan plezieren.
Tagged With: beginner, braadkip, Colruyt, gebraden kip, gele raap, geroosterd, gevarieerd, groenten, groentes, kip, kippenbillen, kippenbouten, kippenkruiden, knoflook, krielaardappelen, krielpatatjes, krieltjes, look, makkelijk, oven, ovengerecht, ovenschotel, paprika, peultjes, raap, rapen, rode ui, roosteren, rozemarijn, variatie, veel groentjes, weinig werk, wortelen, zoete aardappel





