Recepten - Vlees - Varken
Eén-pot-pasta met spek en spinazie
Om snel en makkelijk eten op tafel te toveren, is het een fijn idee om maar één pot vuil te maken. Het biedt niet alleen overzicht tijdens het koken, de afwas is nadien ook nog eens minimaal. Dit kindvriendelijke éénpansgerecht combineert eenvoudige klassieker: pasta, spek, spinazie en tomaatjes. Perfect als dagdagelijkse hap!
Tagged With: alledaags, één pot, éénpansgerecht, eenvoudig, efficiënt, gemakkelijk, gerookt spek, kerstomaat, kerstomaatjes, kerstomaten, kids, kindvriendelijk, makkelijk, parmezaan, parmezaanse kaas, pasta, pijnboompitjes, pijnboompitten, simpel, slechts één pot, snel, spek, spekblokjes, spekreepjes, spinazie, tomaat, tomaatjes, vlot, voor elke dag, weinig afwas, weinig tijd, zwarte olijven
Pensen met groentestoemp en appelmoes (Jeroen Meus)
Voor dagelijkse kost met net dat extraatje moet je natuurlijk bij Jeroen Meus. De Vlaamse tv-kok kan onze typische klassiekers als geen ander heruitvinden of uitbreiden waardoor ze verrassend blijven. Zo combineert Jeroen in dit alledaagse recept pensen (altijd lekker!) met zelfgemaakte appelmoes (ook lekker!) en een royale groentestoemp (lekker maar gezond!). Een prima keuze om ook de allerkleinsten hun buikje bolrond te laten eten.
Tagged With: aardappelpuree, aardappelstoemp, alledaags, appel, appelen, appelmoes, België, Belgisch, boerenkost, dagelijkse kost, één, gewoon, groentepuree, grootmoeders keuken, herfst, herfstgroenten, Jeroen Meus, kindvriendelijk, klassiek, klassieker, knolselder, laurier, lekker en gewoon, lokaal, pastinaak, pens, pensen, plaatselijk, prei, puree, selder, simpel, stoemp, tijm, tuinkruiden, tv, tv-kok, van bij ons, veel groentjes, vergeten groenten, vlaams, Vlaanderen, voor elke dag, winter, wintergroenten, witte pens, worst, worsten, wortel, zwarte pens
Geroosterde kabeljauwfilet met chorizo
Met dit charmante recept trek je een subtiele Spaanse kaart. De gebraden aardappeltjes doen in combinatie met de chorizo en paprika wat denken aan patatas bravas, terwijl de malse smaak van de kabeljauw voor een mild en smaakvol geheel zorgt. Extra bonus aan dit recept: je kan al het werk aan de oven overlaten!
Tagged With: aardappel, aardappelen, chorizo, chorizoworst, geroosterd, kabeljauw, kabeljauwfilet, kabeljauwhaas, krielaardappeltjes, krielpatatjes, krieltjes, kruidig, marinade, mediterraans, olijfolie, oven, ovenschaal, ovenschotel, paprika, paprikapoeder, peterselie, pikant, pikant en zacht, piment, pittige worst, rode paprika, rode ui, roosteren, smaakvol, tijm, vastkokende aardappelen, vis, vis en vlees, visfilet, witte vis, witte wijn, zomers, zonnig, zuiders
Spiering met rijst en oosterse groenten (Colruyt)
Het kookteam van Colruyt kiest in dit karaktervolle maar alledaagse recept resoluut voor fusion. Een lekker, typisch Belgisch stukje spiering wordt perfect gecombineerd met rijst en groentjes met een oosters sausje. Perfect om doorheen de week uitgebreid te variëren.
Tagged With: alledaags, Chinese kool, Colruyt, curry, currypasta, exotisch, fusion, groene curry, kokos, kokosmelk, kokosroom, kokossaus, koriander, Oosters, Orientaals, paprika, rijst, rode paprika, sausje, smeuïg, spiering, Thaise rijst, Varken, varkensvlees, voor elke dag, wereldkeuken, werelds
Pizza Sarda
Wie graag wat authentieke pit op zijn pizza heeft, moet dit recept zeker eens proberen. De naam verwijst naar Sardinië, het schilderachtige Italiaanse eiland in de Middellandse Zee. Sardijnen genieten van eenvoudige, traditionele kost. Eén van de plaatselijke toppers is een pittige salami-worst, die heerlijk smaakt op pizza in combinatie met typische Pecorino-kaas.
Tagged With: alledaags, comfort food, comfortfood, italiaans, Italië, kaas, kruidig, mediterraans, middellandse zee, mozzarella, oregano, oven, ovengebakken, pecorino, pikant, pittig, pizza, salami, Sarda, Sardijns, Sardinië, spicy, tomaten, tomatensaus, zuiders
Gebakken spiering in bonensaus (Loïc Van Impe)
Spiering is een erg mals stuk varkensvlees dat een beetje ondergewaardeerd is. Daar wil tv-kok Loïc Van Impe verandering in brengen met dit rustieke gerecht met een kruidige bonensaus propvol mediterrane smaken
Tagged With: bonen, bonensaus, chorizo, chorizoworst, citroen, Frans, gerookte paprika, geroosterde paprika, italiaans, knoflook, kruidig, Loïc Van Impe, look, mediterraans, middellandse zee, paprika, paprikapoeder, pittig, Porvençaals, rijst, rozemarijn, rustiek, sjalot, smaakvol, Spaans, spiering, spieringkotelet, tomaten, tomatenblokjes, tomatensaus, Varken, varkensvlees, veel smaken, vtm koken, wereldkeuken, werelds, witte bonen, zomers, zuiders
Varkensstoofvlees (Piet Huysentruyt)
Authentiek stoofvlees van bij ons behoeft geen introductie meer. De verschillen tussen de hele recepten die je kan vinden zijn bovendien eerder subtiel. Piet Huysentruyt daarentegen kiest voor een opvallend ingrediënt: geen runds- maar varkensvlees! Omdat dit vlees wat vetter is, wordt het malser dan je ooit had durven dromen.
Tagged With: ajuin, basisrecept, beginner, België, Belgisch, bier, boerenkost, favoriet, frietjes, gestoofd, grootmoeders keuken, koken met bier, mals, mayonaise, mosterd, Piet Huysentruyt, slow cooking, stoofvlees, stoverij, traag gegaard, traditioneel, ui, Varken, varkensstoofvlees, varkensvlees, vlaams, Vlaanderen, voor iedereen, zacht
Pasta met roomkaas en spek
Een smakelijke pasta die snel klaargemaakt is kan niet ontbreken op het weekmenu. Wanneer het extra smeuïg mag zijn, is dit recept met roomkaas een aanrader. De knapperige spekjes, karakteristieke champignons en zachte erwtjes maken van deze alledaagse pasta een klein feest.
Tagged With: alledaags, champignons, dagelijks, dragon, erwten, erwtjes, gerookt spek, gerookte spekjes, graanmosterd, kids, kidsproof, kindvriendelijke, knoflook, look, mosterd, paddenstoelen, Parijse champignons, pasta, peterselie, rap, romig, room, roomkaas, sjalot, snel klaar, snel klaargemaakt, spek, spekblokjes, spekjes, spekreepjes, verse kaas, vlot, vlug, voor elke dag, voor kinderen, whiskey, whisky
Boerenworst met preistampot (Colruyt)
Het hoeft zeker niet elke dag iets speciaals of uniek te zijn. Wel integendeel, eenvoudige boerenkost mag regelmatig op het menu omdat het gewoon lekker en lekker gewoon is. De smeuïge stamppot van prei uit dit recept van Colruyt combineert perfect met een kwaliteitsvolle braadworst.
Tagged With: aardappel, aardappelen, alledaags, boerenkost, boerenworst, braadworst, Colruyt, eenvoudig, gerookt spek, gewoon, graanmosterd, kids, kidsproof, kinderen, kindvriendelijk, mosterd, preiringen, preiwit, puree, simpel, spek, spekblokjes, spekreepjes, stamppot, stoemp, Varken, varkens, varkensvlees, varkensworst, worst, worsten
Hachis parmentier met zwarte pens en groene kool (Jeroen Meus)
De typische 'hachis parmentier' uit Frankrijk is een prima gerecht om hartverwarmend en efficiënt te koken op kille dagen. Traditioneel bestaat het gegratineerde gerecht uit een laagje gehakt rundsvlees en een laag puree, al dan niet aangevuld met een laagje groentes of kruiden. Jeroen geeft een echte wintertwist aan deze ovenschotel door voor zwarte pens en savooikool te kiezen.
Tagged With: aardappel, aardappelen, aardappelpuree, België, Belgisch, Bourgondisch, broodkruim, chapelure, dagelijkse kost, Frankrijk, Frans, gegratineerd, gehakt, gratin, groene kool, grote groep, gure dagen, hachis parmentier, hartverwarmend, herfst, Jeroen Meus, kille dagen, kindvriendelijk, kool, koud weer, origineel, oven, ovengerecht, ovenschotel, puree, savooi, savooikool, stoemp, variant, Varken, varkensvlees, verrassend, winter, winters, zwarte pens
Oosterse varkenshaas met wokgroentjes
De zachte en verfijnde smaak van een varkenshaas laat zich vlot combineren met allerlei smaakmakers en ingrediënten. Dit recept voert je naar oosterse streken met een milde saus op basis van sojasaus. De knapperige wokgroentjes passen perfect bij het sappige vlees.
Tagged With: bruine fond, China, Chinees, groene kool, japan, Japans, ketchup, noedels, Oosters, Orientaals, paprika, rijst, rode ui, sake, sesam, sesamzaadjes, soja, sojasaus, sojascheuten, Varken, varkenshaas, varkenshaasje, varkensvlees, voor elke dag, wereld, wereldkeuken, witte kool, wok, wokken, wokrgoentjes
Varkensgebraad met erwten en wortelen (Jeroen Meus)
Met dit recept presenteert Jeroen een echt Vlaamse klassieker. Het is het soort gerecht dat in heel veel huishoudens op zondag of op feestelijke momenten geserveerd wordt, terwijl het op zich een vrij eenvoudige (maar heel lekkere) bereiding is. De zelfgemaakte saus geeft net dat beetje extra cachet.
Tagged With: Belgisch, bezoek, boerenkost, dagelijkse kost, erwten, erwtjes, familie, feest, feestelijk, fond, gebraad, graanmosterd, grootmoeders keuken, Jeroen Meus, kerstmis, klassiek, klassieker, kroketjes, kroketten, laurier, mosterd, mosterdsaus, Pasen, saus, tijm, typisch, van bij ons, Varken, varkensgebraad, varkensvlees, vlaams, Vlaamse klassieker, Vlaanderen, vleesfond, vleesjus, witte wijn, wortel, wortelen, zondag
Gegratineerde gehaktballen in tomatensaus
Dit Italiaans getint recept is er eentje om goed te bewaren. Het bevat immers alles waar groot en klein van zullen smullen: heerlijke gehaktballen in een kruidige tomatensaus met een gegrild korstje van mozzarella. Met pasta of brood er bij wordt dit een zalig festijn!
Tagged With: alle seizoenen, basilicum, chili, favoriet, gegartineerd, gehakt, gehaktbal, gehaktballen, gehaktballetjes, gratin, grote groep, italiaans, Italië, kalf, kids, kindvriendelijk, klassieker, knoflook, lievelingsgerecht, look, mediterraans, met kinderen, mozzarella, olijfolie, oregano, oven, ovenschool, ovenschotel, rund, sjalot, tomaat, tomatenconcentraat, tomatenpassata, tomatensaus, tomatenstukjes, Varken, voor klein en groot
Savooistoemp met spekjes
Tijdens de kille herfst- en wintermaanden is een simpele groentepuree altijd een veilige keuze. Het vraagt weinig werk, je kan eindeloos variëren en het is erg handig om extra groentjes in de allerkleinste eters te krijgen! Ontdek hieronder een fraai voorbeeld van authentieke boerenkost met savooi en spek.
Tagged With: aardappelen, alledaags, Belgisch, boerenkost, eenvoudig, gerookt spek, gewoon, groene kool, groentepuree, groentestoemp, grootmoeders keuken, kinderen, kinderen eten mee, kindvriendelijk, klassiek, laurier, mosterd, pickles, plaatselijk, puree, savooi, savooikool, savooipuree, savooistoemp, spek, spekblokjes, spekjes, spekreepjes, stoemp, typisch, van bij ons, vlaams, Vlaamse kost
Linguine met scampi’s en chorizo (Colruyt)
Vis en vlees is een succesvolle combinatie die we niet zo vaak benutten. Met het juiste recept in de hand kan je er nochtans heel volle en rijke gerechten mee bereiden. Zoek het evenmin te ver, zo gaat het receptenteam van Colruyt voor de makkelijke maar zeer geslaagde combinatie van scampi en chorizo in dit recept. Deze heerlijke pasta met een Spaans accentje is bovendien in een handomdraai klaar!





