Jambalaya (Loïc Van Impe)? Het beste recept vind je hier! Jambalaya (Loïc Van Impe)? Het beste recept vind je hier!

 

Recept - Jambalaya (Loïc Van Impe)

VN:F [1.9.22_1171]
Rating: 0.0/5 (0 votes cast)
Jambalaya (Loïc Van Impe)
Recept Afdrukken
Jambalaya kan je gerust als een soort paella omschrijven. Deze Creoolse klassieker maak je immers door rijst traag te laten garen in een ruime pan. Perfect om een groot gezelschap van lekkers te voorzien. Loïc toont in dit recept zijn versie met merguez en varkensspiering en lekker veel cajunkruiden!
Jambalaya (Loïc Van Impe)
Recept Afdrukken
Jambalaya kan je gerust als een soort paella omschrijven. Deze Creoolse klassieker maak je immers door rijst traag te laten garen in een ruime pan. Perfect om een groot gezelschap van lekkers te voorzien. Loïc toont in dit recept zijn versie met merguez en varkensspiering en lekker veel cajunkruiden!
Porties Prep Tijd Kook Tijd
4personen 15minuten 45minuten
Porties Prep Tijd
4personen 15minuten
Kook Tijd
45minuten
Ingrediënten
Porties: personen
Ingrediënten
Porties: personen
Instructies
  1. Gaar de rijst volgens de instructies op de verpakking in gezouten water. Laat niet te ver garen, de rijst moet nét niet klaar zijn.
  2. Snij ondertussen de worst en het varkensvlees in hapklare stukken.
  3. Snipper de ui, paprika's en selder in fijne slierten. Hak de knoflook fijn.
  4. Verhit een ruime, hoge pan of stoofpot.
  5. Voeg een scheut olijfolie toe en bak de stukken vlees aan op hoog vuur tot ze mooi gekleurd zijn.
  6. Voeg alle groentjes (ui, knoflook, paprika en selder) toe en laat even meebakken.
  7. Verkruimel het bouillonblokje en voeg samen met de cajunkruiden toe aan de pan. Roer goed om.
  8. Voeg de beetgare rijst samen met de tomatenblokjes toe. Laat nog een vijftal minuutjes sudderen op een matig vuur. Roer regelmatig om.
  9. Kruid de jambalaya naar smaak bij en werk af met vers gesnipperde peterselie. Smakelijk!
Deel dit Recept

Speak Your Mind

*