Dit recept focust op authentieke, rustieke smaken. 'Boscaiola' kan je ruwweg vertalen als 'houthakker', wat een perfecte keuze voor de typische saus is omdat ze hoofdzakelijk bestaat uit allerlei paddenstoelen. De volle en rijke smaak van deze pasta is een fantastische keuze tijdens de herfst, wanneer je zo veel mogelijk verse paddenstoelen kan gebruiken.
Dit recept focust op authentieke, rustieke smaken. 'Boscaiola' kan je ruwweg vertalen als 'houthakker', wat een perfecte keuze voor de typische saus is omdat ze hoofdzakelijk bestaat uit allerlei paddenstoelen. De volle en rijke smaak van deze pasta is een fantastische keuze tijdens de herfst, wanneer je zo veel mogelijk verse paddenstoelen kan gebruiken.
Servings | Prep Time | Cook Time |
4personen | 20minuten | 40minuten |
Servings | Prep Time |
4personen | 20minuten |
Cook Time |
40minuten |
Ingredients
- 35 gram gedroogd eekhoorntjesbrood
- 2 dl droge witte wijn
- 200 gram gerookt spek
- 500 gram verse paddenstoelenmengeling champignons, shiitake, oesterzwam,...
- 1 ui
- 3 tenen knoflook
- 1 wortel
- 2 stengels selder
- 6 takjes tijm
- 2 blaadjes laurier
- 800 gram ingeblikte tomaten
- 500 gram grove pasta penne, rigatoni, tagliatelle,...
- 2 dl room
- 1 handvol gesnipperde peterselie
- Parmezaanse kaas afwerking
- olijfolie
- peper en zout
Servings: personen
Ingredients
Servings: personen
|
Instructions
- Doe het gedroogde eekhoorntjesbrood in een kom of steelpan, overgiet met de witte wijn en warm op (vuur of microgolfoven) tot de wijn heet is maar niet kookt.
- Laat het eekhoorntjesbrood 10 minuten weken in de hete wijn. Laat daarna goed uitlekken maar bewaar de wijn.
- Versnijd ondertussen de verse champignons in stukjes.
- Verhit een ruime pan of stoofpot met deksel. Versnijd het spek in reepjes en bak goudbruin. Voeg indien nodig wat olijfolie toe.
- Schep de gebakken spekreepjes uit de pan en laat uitlekken op een blaadje keukenpapier.
- Doe een scheutje verse olijfolie in de pan en bak de paddenstoelenmengeling enkele minuten aan. Hak ook het geweekte eekhoorntjesbrood in stukjes en voeg toe.
- Snipper de ui en knoflook fijn. Versnijd de wortel en selder brunoise (fijne blokjes).
- Voeg wederom wat verse olijfolie toe aan de pan. Laat de ui, knoflook, wortel en selder meebakken.
- Breng op smaak met tijm, laurier, peper en zout.
- Blus met de witte wijn en laat de alcohol even verdampen. Voeg dan de gebakken spekreepjes en ingeblikte tomaten toe.
- Laat de saus op een zacht vuurtje pruttelen tot ze begint in te dikken. Druk de tomaten plat met de bolle kant van een lepel.
- Gaar ondertussen de pasta in gezouten water volgens de instructies op de verpakking.
- Roer de gegaarde pasta samen met de room door de saus en laat nog even inkoken. Roer goed.
- Bestrooi net voor het serveren met verse peterselie en wat Parmezaanse kaas. Heerlijk met een glas krachtige rode wijn. Smakelijk!
Recipe Notes
De room kan je desgewenst achterwege laten. Die geeft de saus een extra volle en stevige smaak, maar is niet essentieel.
Share this Recipe
Speak Your Mind