Sofie Dumont presenteert in dit familierecept een toffe klassieker die altijd past in het weekmenu: gevulde paprika's. Leuk aan haar recept is dat de fijne pasta (orzo) meteen in het gehakt verwerkt wordt. Snel, origineel en bijzonder kindvriendelijk!
Sofie Dumont presenteert in dit familierecept een toffe klassieker die altijd past in het weekmenu: gevulde paprika's. Leuk aan haar recept is dat de fijne pasta (orzo) meteen in het gehakt verwerkt wordt. Snel, origineel en bijzonder kindvriendelijk!
Servings | Prep Time | Cook Time |
4personen | 20minuten | 30minuten |
Servings | Prep Time |
4personen | 20minuten |
Cook Time |
30minuten |
Ingredients
- 130 gram volkoren orzo
- 1 grote zoete ui
- 3 teentjes knoflook
- 125 gram mozzarella
- 1 handvol gesnipperde bieslook
- 800 gram gemengd gehakt
- 4 paprika's kleur naar wens
- 250 gram trostomaatjes
- 100 gram geraspte mozzarella
- enkele takjes rozemarijn
- olijfolie
- peper en zout
Servings: personen
Ingredients
Servings: personen
|
Instructions
- Breng de orzo aan de kook volgens de instructies op de verpakking. Gaar al dente.
- Snipper de ui en knoflook extra fijn. Versnijd de mozzarella in blokjes. Meng samen met de gesnipperde bieslook, peper, zout en orzo grondig door het gehakt.
- Halveer de paprika's en verwijder de zaadlijsten. Vul ze met het gehakt.
- Schik de gevulde paprika in een ovenschaal. Verdeel er de trostomaatjes en takjes rozemarijn rond.
- Besprenkel met olijfolie, peper, zout en de geraspte mozzarella.
- Laat de gevulde paprika's 30 minuten garen in een voorverwarmde oven op 180° (bij voorkeur met stoom). Smakelijk!
Share this Recipe
Speak Your Mind