Varkensmignonette met venkel en tomaten (Colruyt)? Het beste recept vind je hier! Varkensmignonette met venkel en tomaten (Colruyt)? Het beste recept vind je hier!

 

Recept - Varkensmignonette met venkel en tomaten (Colruyt)

VN:F [1.9.22_1171]
Rating: 0.0/5 (0 votes cast)
Varkensmignonette met venkel en tomaten (Colruyt)
Recept Afdrukken
Denk niet meteen aan een kille winterdag wanneer je een ovenschotel op het menu plaatst. Met zomerse groentjes zoals tomaat en venkel kan je er ook een verkwikkend gerecht van maken dat perfect past op zonnige dagen. Aangevuld met malse varkensmignonettes, gegrilde kaas en rijst wordt dit een lekker en volledig gerecht van Colruyt.
Varkensmignonette met venkel en tomaten (Colruyt)
Recept Afdrukken
Denk niet meteen aan een kille winterdag wanneer je een ovenschotel op het menu plaatst. Met zomerse groentjes zoals tomaat en venkel kan je er ook een verkwikkend gerecht van maken dat perfect past op zonnige dagen. Aangevuld met malse varkensmignonettes, gegrilde kaas en rijst wordt dit een lekker en volledig gerecht van Colruyt.
Porties Prep Tijd Kook Tijd
4personen 20minuten 20minuten
Porties Prep Tijd
4personen 20minuten
Kook Tijd
20minuten
Ingrediënten
Porties: personen
Ingrediënten
Porties: personen
Instructies
  1. Halveer de venkelknollen en snijd de harde kern weg. Versnijd in stukjes (ca. 2 cm) en bewaar het groen voor de afwerking.
  2. Doe de stukjes venkel in een kookpot. Overgiet met de witte wijn, kruid met peper en zout. Laat een twintigtal minuutjes garen en nadien uitlekken.
  3. Gaar ondertussen de rijst volgens de instructies op de verpakking in gezouten water.
  4. Verhit een scheutje olijfolie in een ruime pan. Fruit de gesnipperde ui en knoflook.
  5. Voeg de tomatenstukjes met wat gedroogde tijm toe. Laat een vijftal minuten flink doorkoken.
  6. Smelt ondertussen wat boter in een braadpan. Kruid de varkensmignonettes met voldoende peper en zout. Bak kort langs elke kant aan tot ze mooi gekleurd zijn.
  7. Doe de venkel in een diepe, brede ovenschaal. Overgiet met ongeveer de helft van de tomatensaus. Schik dan het vlees op de groentjes en lepel er de rest van de tomatensaus over.
  8. Bestrooi de ovenschotel met de gemalen kaas en laat nog 3 à 4 minuten gratineren onder de grill in de oven.
  9. Werk af met het venkelgroen en serveer met de rijst. Smakelijk!
Deel dit Recept

Speak Your Mind

*