< 6 Euro | - deel 25 < 6 Euro | - deel 25

 

Recepten - Geen maximum - < 10 euro - < 6 euro

Koteletten in donker bier (Jeroen Meus)

Koteletten in donker bier (Jeroen Meus)
Wie dol is op stoofvlees zal dit gerecht zeker kunnen appreciëren. Jeroen maakt malse varkenskoteletten klaar met een rijke saus die veel weg heeft van stoofvlees. De gebakken patatjes zorgen voor een knapperig eindresultaat. Authentieke boerenkost!

Poffertjes

Poffertjes
Poffertjes zijn een traditionele lekkernij uit Nederland. Deze eenvoudige mini-pannenkoekjes zijn wat dikker doordat ze rijzen. Er bestaan talloze recepten, soms al decennia oud. Met dit basisrecept (en een poffertjespan) kan ook jij genieten van heerlijke, zelfgemaakte poffertjes!

Gebraden kip Margherita (Jamie Oliver)

Gebraden kip Margherita (Jamie Oliver)
Een gebraden kip is een uitstekende keuze wanneer je iets feestelijker wil koken zonder extra moeite. Je kan bovendien makkelijk variëren, zo gaat Jamie Oliver in dit recept de Italiaanse toer op. Hij maakt zijn kip klaar op Margherita-wijze, ofwel met tomaten en typische Italiaanse kruiden. De reuze-gnocchi met mozzarella maken het festijn compleet.

Linguine met scampi en bloemkoolsaus

Linguine met scampi en bloemkoolsaus
Een smeuïg gerecht op basis van witte saus is meestal niet erg gezond. Daar bestaat gelukkig een eenvoudige oplossing voor: bloemkoolsaus! Zo krik je het aantal groentjes op je weekmenu zonder moeite flink op. In dit recept wordt de saus gecombineerd met linguine, frisse erwtjes en scampi. Lekkere, alledaagse en bovenal gezonde kost.

Varkenshaasje met wortelpuree en champignonsaus (Colruyt)

Varkenshaasje met wortelpuree en champignonsaus (Colruyt)
Dit recept is perfect wanneer je zin hebt in oerdegelijke, alledaagse kost met toch een kleine extra. De sappige varkenshaas en smeuïge wortelpuree worden heerlijk gecombineerd met champignons in een pittig mosterdsausje.

Herfstcouscous met kippenbouten

Herfstcouscous met kippenbouten
Met dit recept kan je alle saaie clichés over typische herfstgerechten definitief naar de vuilbak verwijzen. Dit gerecht combineert typische herfstsmaken (aardpeer, wortel, veenbessen,...) met zuiderse accenten (couscous, ras-el-hanout,...) tot een rijk en verrassend gerecht. De knapperige kippenboutjes maken het festijn compleet, al kan je ze gerust achterwege laten indien je liever vegetarisch kookt.

Runderreepjes Stroganoff (Sandra Bekkari)

Runderreepjes Stroganoff (Sandra Bekkari)
Sandra Bekkari staat bekend om haar gezonde(re) varianten op allerlei gerechten. Door een verstandige keuze van ingrediënten hoef je bovendien nooit in te boeten aan smaak. In dit recept bereidt ze haar interpretatie van het Stroganoff-recept: rundsvlees in een romige maar pittige saus met een flinke scheut sterke drank. Heerlijke comfort food voor elke dag!

Ovengebakken fish ’n chips

Ovengebakken fish ’n chips
Fish 'n Chips is een echt begrip op de Britse eilanden. Deze snelle (en ietwat vettige) snack kan je vergelijken met onze typische frietjes en bijhorende vleessnacks. Erg lekker, maar helaas niet erg gezond. Daar heeft dit verrassend eenvoudige recept een geweldig antwoord op. Door al het werk aan de oven over te laten wordt het een voedzaam en gezond gerecht dat ideaal is op een drukke werkdag.

Italiaanse appeltaart (Piet Huysentruyt)

Italiaanse appeltaart (Piet Huysentruyt)
Met een appeltaart kan je altijd plezieren. Wie op zoek is naar een recept met een kleine twist, moet dit recept van Piet Huysentruyt zeker geprobeerd hebben. Door het klassieke recept aan de vullen met rijke smaken zoals zeste van citroen, malse rozijntjes en knapperige pijnboompitjes tover je een heerlijke Italiaanse variant op tafel.

Kip Piccata

Kip Piccata
De term 'Piccata' komt uit de Italiaanse keuken en staat voor het dun versnijden van vlees, in bloem wentelen, goudbruin aanbakken en serveren met een saus op basis van boter, kappertjes en citroensap. Traditioneel wordt kalfsvlees gebruikt, maar het eenvoudige recept is minstens zo lekker met kip.

Bloemkool pizzaiola

Bloemkool pizzaiola
Heb je zin in pizza maar ga je beter voor een gezonder gerecht? Dan is dit vrolijke en verrassende recept ideaal! Bloemkool speelt de hoofdrol, met allerlei ingrediënten die typisch voor een pizza zijn. Bovendien kan je al het werk aan de oven overlaten. Lekker, origineel én gemakkelijk.

Spruitjessoep met spek

Spruitjessoep met spek
Al wie nooit helemaal overtuigd is geweest over de culinaire kwaliteiten van spruitjes, moet dit soepje zeker eens klaarmaken. De smaak wordt wat milder en de stukjes gerookt spek passen er uitstekend mee. Herfst- en winterkost van de bovenste plank!

Kalfskoteletten met ratatouille (Jeroen Meus)

Kalfskoteletten met ratatouille (Jeroen Meus)
Kalfskoteletten zijn een uitstekende keuze wanneer je een extra mals en smaakvol stukje vlees wil gebruiken dat bovendien minder bekend is. Net zoals een varkenskotelet zorgt het been voor extra smaak en kan je het vlot combineren met talloze ingrediënten. Jeroen Meus maakt er in dit recept een kruidige ratatouille en een verfijnd sausje op basis van honing en tijm bij. Lekkere alledaagse kost met net dat beetje meer!

Mexicaanse burgers (Colruyt)

Mexicaanse burgers (Colruyt)
Met hamburgers kan je makkelijk variëren, bovendien is het een tof gerecht waar je ook de allerkleinsten mee kan plezieren. In dit snelle recept kiest het receptenteam van Colruyt voluit voor de Mexicaanse keuken door sappige rundburgers te voorzien van verse guacamole.

Kortgebakken zalm met tomaten (Pascale Naessens)

Kortgebakken zalm met tomaten (Pascale Naessens)
In dit zuivere recept kies Pascale Naessens voor een uiterst eenvoudige aanpak. Met een handvol ingrediënten creëert ze een snelle maar pure maaltijd waar je zeker van mag zijn dat het gezonde kost is.