Recepten - Geen maximum - < 10 euro - < 6 euro
Appelmuffins
Een luchtige muffin is een heerlijk tussendoortje dat prima past bij een tasje koffie of thee. Dit luchtige gebak kan je makkelijk zelf klaarmaken. In dit basisrecept ontdek je heerlijk eenvoudige instructies om zelf appelmuffins met een snuifje kaneel te maken.
Tagged With: amerika, amerikaans, appel, appelen, appelstukjes, bakken, bakpoeder, België, Belgisch, bloem, boter, cake, cakejes, ei, eieren, feest, feestje, gebak, gebakjes, kaneel, kinderfeest, kinderfeestje, muffins, oven, room, suiker, vanillesuiker, vegetarisch, veggie, verjaardag, zout
Kabeljauwhaasje met linguine in kerrieroom (Colruyt)
Een mals stukje witte vis, zoals kabeljauw, is een vaste waarde in veel huishoudens. Het is lekker en gezond. Colruyt voegt daar een smeuïge roomsaus, boordevol groentjes, en linguine aan toe. Het resultaat is een alledaagse maar rijkelijke pasta die bovendien niet veel werk vraagt.
Tagged With: alledaags, België, Belgisch, bleekselder, champignons, Colruyt, courgette, gezond, kabeljauw, kabeljauwfilet, kabeljauwhaasje, kerrie, kerriepoeder, linguine, mager, pasta, peterselie, prei, room, roomsaus, selder, veel groentes, veel groentjes, vis, visbouillon, visfilet, witte selder, witte vis
Kalkoenblokjes in rodewijnsaus
Een rijkelijke saus maakt heel veel ingrediënten nog beter dan ze al zijn. In dit recept gaan we aan de slag met een klassieker van formaat uit grootmoeders keuken: een rode wijnsaus met erg veel smaak en karakter die heerlijk past bij malse kalkoenblokjes. Perfect wanneer het net iets feestelijker mag zijn.
Tagged With: bouillon, champignons, cognac, feestelijk, frieten, gerookt spek, gevogelte, grootmoeders keuken, honing, jagerssaus, kalkoen, kalkoenblokjes, kerstmis, knoflook, knolselder, krachtig, kroketjes, kroketten, laurier, Pasen, peterselie, rijk, rode wijn, rode wijnsaus, rodewijnsaus, roux, royaal, rozemarijn, rundsbouillon, saus, sjalot, spek, spekjes, spekreepjes, stoofpot, stoofpotje, stoverij, tijm, whisky, wortel, zondag, zondagse kost
Gevulde eieren (Nigella Lawson)
Ooit was dit eenvoudige hapje verplichte kost op allerlei feestelijkheden. Dat is misschien een beetje jammer, het blijft een lekker, feestelijk en makkelijk te bereiden recept. De Britse tv-kok Nigella Lawson vertelt je in dit recept wat haar aanpak is.
Tagged With: amerika, amerikaans, aperitief, apero, bieslook, ei, eieren, eigeel, eiwit, gevulde eieren, goedkoop, hapje, hapjes, klassiek, klassieker, mayonaise, mosterd, Nigella Lawson, paprikapoeder, pittig, retro, snack, tabasco, tussendoor, tussendoortje, vegetarisch, vintage, voorgerecht, zeezout
Kippensoep met rijst
Wanneer gure herfst- of winterdagen de kop opsteken, bestaat er niets fijner dan een heerlijke, warme, dampende kom soep. Dat hoeft niet gewoon het voorgerechtje te zijn, je kan er makkelijk een volwaardige maaltijd van maken. Zo maken we in dit recept een krachtige kippensoep met rijst die je maar wat graag in je lijst met favoriete recepten zal opnemen.
Tagged With: beginner, dieet, éénpansgerecht, gemakkelijk, gezond, herfst, kip, kipfilet, kippenbouillon, kippensoep, knoflook, limoen, low carb, maaltijdsoep, mager, peterselie, rijst, selder, soep, spinazie, ui, veel groentjes, vermageren, weinig vet, winter, wortel
Stoofvlees Cross & Blackwell met kroketten en boontjes (Jeroen Meus)
Stoofvlees hoef je heus niet altijd met rundsvlees klaar te maken. In dit rustieke recept kiest Jeroen voor een originele aanpak met varkensvlees en pickles. De kroketjes en boontjes maken dit alledaagse en toch feestelijk gerecht helemaal af. De boontjes kan je overigens koud (met mayonaise) of warm serveren.
Tagged With: boerenkost, boontjes, Brits, Cross and Blackwell, Crosse and Blackwel, dagelijkse kost, Engeland, Engels, feestelijk, Groot-britannië, grootmoeders keuken, Jeroen Meus, kippenbouillon, kroketjes, kroketten, kruidnagel, laurier, mayonaise, oven, perenstroop, pickles, picklessaus, prinsessenbonen, prinsessenboontjes, slow cooking, sperzieboontjes, stoofvlees, stroop, tijm, traag gegaard, varkensstoofvlees, varkensvlees, zondagse kost
Pannenkoekspiesjes met confituur en druiven
Heb je een paar pannenkoeken over of ben je op zoek naar origineel maar makkelijk dessertje? Dan zijn deze pannenkoekspiesjes perfect. Belegd met confituur en in stukjes gesneden ogen ze kleurrijk en vrolijk op een prikker. Perfect voor kleine en grote snoepers!
Tagged With: aardbeienconfituur, confituur, desert, dessert, druifjes, druiven, feest, feestelijk, flensjes, fruit, jam, kids, kinderen, kindvriendelijk, koken met restjes, nagerecht, op een stokje, pannenkoek, pannenkoeken, prikker, saté, verjaardag, verjaardagsfeestje, zoet
Wraps met zalm, ei en mosterdmayo
Leuk als lunch of op een picnic: wraps! Je kan er heerlijk mee variëren en talloze ingrediënten in kwijt. Dit recept is ideaal wanneer je nog wat gerookte zalm over hebt. Gecombineerd met hardgekookte eitjes, spinazie en een verrassende mosterdmayonaise heb je in geen tijd een lekkere hap klaar!
Tagged With: babyspinazie, ei, eieren, gerookte zalm, hardgekookte eieren, lunch, mayonaise, middagmaal, mosterd, picnic, rode ui, snack, snel klaar, snelle hap, spinazie, uit het vuistje, vis, volkoren wraps, wrap, wraps, zalm
Papardelle met parmaham en ricottasaus (Colruyt)
Pasta is in heel wat huishoudens een populaire keuze. Het is snel klaar en je kan er alle kanten mee uit. Het hoeft bovendien niet uitgebreid of ingewikkeld te zijn. Deze pasta met parmaham en smeuïge ricottasaus van Colruyts receptenteam zal je zeker en vast overtuigen met pure smaken.
Tagged With: authentiek, Colruyt, eenvoudig, geen moeite, ham, italiaans, Italiaanse hauw, Italië, niet moeilijk, olijfolie, pappardelle, parmaham, pasta, peterselie, puur, rauwe ham, ricotta, ricottasaus, rustiek, snel klaar, tagliatelle, tomaat, tomaten, weinig ingrediënten, weinig werk, zuiver
Macaroni ham-kaas met yoghurtsaus
Macaroni met ham en kaassaus is een zalige klassieker om regelmatig terug op het menu te laten verschijnen. Anderzijds is het een weinig gezonde keuze. Gelukkig probeert dit recept daar iets aan te doen. Door de kaassaus te bereiden met Griekse yoghurt is het resultaat minder vet, maar zeker zo smeuïg. De frisse erwtjes zorgen er bovendien voor dat er ook een groente aanwezig is.
Tagged With: anders, basisrecept, comfort food, Emmentaler, erwten, erwtjes, gegratineerd, gemalen kaas, geraspte kaas, gezonde variant, gratin, Griekse yoghurt, grote groep, Gruyère, ham, hamblokjes, hesp, kaas, kinderen, kindvriendelijk, klassieker, mac and cheese, macaroni, mozzarella, op voorhand, origineel, ovenschotel, parmezaan, parmezaanse kaas, pasta, romig, room, smeuïg, speciaal, Varken, varkensvlees, verrassend, yoghurt, yoghurtsaus
Gebakken zalm met lauwe aardappelsla (Jeroen Meus)
Wanneer Jeroen Meus met vis kookt, is dat vaak met zalm. Geen wonder, deze populaire vis heeft een typische smaak en combineert vlot met allerlei bereidingen. In dit frisse recept kiest hij voor een lauwe aardappelsalade met knapperige stukjes selder en komkommer in een kruidige marinade.
Tagged With: aardappelen, aardappelsalade, appelazijn, dagelijkse kost, dille, dressing, fris, graanmosterd, honing, jeneverbessen, Jeroen Meus, knapperig, komkommer, kruidnagel, kruidnagels, laurier, lauw, licht, lichte maaltijd, lunch, marinade, marineren, rode ui, selder, vis, zalm, zalmfilet, zure room
Gehaktballen met orzo (Nigella Lawson)
Wie de term 'comfort food' bedacht heeft, moet dit recept in het achterhoofd gehad hebben. Nigella Lawson combineert orzo, een fijne en smeuïge pasta in rijstvorm, met stevige gehaktballen in een tomatensausje. Hier kan je jong en oud, dag in dag uit, mee plezieren!
Spaghetti alla Norma (Jamie Oliver)
Deze vegetarische pasta met de meest authentieke mediterraanse vibes is een echte klassieker. Eenvoud is het sleutelwoord, met een hoofdrol voor de volle, romige smaak van aubergine. Jamie Oliver combineert de Siciliaanse saus met volkoren spaghetti, wat nog net iets meer smaak aan het geheel toevoegt.
Tagged With: alla Norma, aubergine, azijn, basilicum, geen vlees, gezond, groentesaus, italiaans, Italië, Jamie Oliver, kappertjes, mediterraans, oregano, parmezaan, parmezaanse kaas, pasta, pecorino, Siciliaans, Sicilië, snel klaar, spaghetti, tomaat, tomatenblokjes, tomatensaus, tomatenstukjes, vegetarisch, veggie, volkoren, voor elke dag, zonder vlees
Koolrabisoep met balletjes
Koolrabi is een beetje een vergeten groente. De knolvormige groente is echter een waardevol ingrediënt: plaatselijk, gezond en heel breed inzetbaar. Behalve rauw doet de groente het ook goed als hoofdingrediënt voor soep. Het levert een stevige, ietwat notige soep op die fantastisch smaakt met zelfgerolde gehaktballetjes.
Tagged With: aardappel, aardappelen, amateur, beginner, budget, budgetvriendelijk, gehakt, gehaktballetjes, gemengd gehakt, gezond, herfst, koolrabi, koolrabisoep, lente, lunch, mager, peterselie, snelle hap, soep, soep met balletjes, vergeten groentes, vergeten groentjes, voor elke dag, voorgerecht, winter
Vol-au-vent met frietjes (Sofie Dumont)
Dat dit gerecht hoog scoort bij jong en oud is geen wonder. Een smeuïge vol-au-vent smaakt altijd, zeker wanneer je alles zelf hebt klaargemaakt. Sofie Dumont vertelt in dit recept hoe zij deze oerklassieker van A tot Z aanpakt.
Tagged With: authentiek, balletjes, België, Belgisch, bladerdeeg, bouillon, Bourgondisch, champignons, feest, feestelijk, Frankrijk, Frans, frieten, frietjes, gehaktballetjes, gemengd gehakt, grootmoeders keuken, kip, kippenbouillon, kippenvlees, klassiek, klassieker, Koninginnenhapje, kroketten, met frieten, roux, salade, sla, slaatje, sofie dumont, traditie, traditioneel, typisch, van bij ons, vermouth, vol-au-vent, zelf bouillon maken, zelfgemaakt, zondag, zondagse kost





