Dat een gezonde kippensoepje een echte opkikker is tijdens kille maanden is geen geheim. Integendeel, deze oude wijsheid uit grootmoeders keuken is actueler dan ooit dankzij koks zoals Sandra Bekkari die ons veel bewuster leren eten. Ontdek hier wat haar recept is voor zo'n zalig kippensoepje met talloze groentjes.
Dat een gezonde kippensoepje een echte opkikker is tijdens kille maanden is geen geheim. Integendeel, deze oude wijsheid uit grootmoeders keuken is actueler dan ooit dankzij koks zoals Sandra Bekkari die ons veel bewuster leren eten. Ontdek hier wat haar recept is voor zo'n zalig kippensoepje met talloze groentjes.
Porties | Prep Tijd | Kook Tijd |
4personen | 30minuten | 20minuten |
Porties | Prep Tijd |
4personen | 30minuten |
Kook Tijd |
20minuten |
Ingrediënten
- 2 liter kippenbouillon
- 250 gram kipfilet
- 8 wortelen
- 6 aardperen
- 2 rapen
- 1 ui
- 1 handvol shiitake
- 2 stengels boerenkool
- kurkuma
- peper en zout
Porties: personen
Ingrediënten
Porties: personen
|
Instructies
- Breng de kippenbouillon zacht aan de kook in een ruime kookpot.
- Voeg de kippenfilets toe. Laat enkele minuten garen tot ze net gaar zijn.
- Snipper ondertussen alle groentjes fijn.
- Haal de kipfilets uit de bouillon en laat even afkoelen.
- Voeg alle groentjes toe aan de kippenbouillon en laat rustig verder pruttelen tot alle groentjes zacht geworden zijn.
- Scheur de kippenfilets in fijne stukjes en voeg terug toe aan de soep. Laat nog even warmen.
- Kruid de soep af met een royale snuif kurkuma, peper en zout. Smakelijk!
Deel dit Recept
Speak Your Mind