Zomer? Het allerbeste recept vind je hier! | Recepten.be - deel 4 Zomer? Het allerbeste recept vind je hier! | Recepten.be - deel 4

 

Recepten - zomer

Aardbeiencrumble (Piet Huysentruyt)

Aardbeiencrumble (Piet Huysentruyt)
Lekkere verse aardbeien zijn op zichzelf een volwaardig dessert. Hun heerlijke smaak is synoniem voor de lente- en zomermaanden. Wanneer het net dat ietsje meer mag zijn zonder gek veel moeite, is deze crumble van Piet Huysentruyt een leuk idee. Dit simpel en smeuïg dessertje is extra lekker met een bolletje vanille-ijs.

Quinoaslaatje met gegrilde paprika (Colruyt)

Quinoaslaatje met gegrilde paprika (Colruyt)
Als lichte lunch of verfijnd bijgerecht is dit recept perfect. Smeuïge quinoa wordt simpel maar doeltreffend gecombineerd met kikkererwtjes, gegrilde paprika en rucola.

Courgettecannelloni (Donna Hay)

Courgettecannelloni (Donna Hay)
Al wie vreest dat vegetarisch koken saai en smaakloos is, moet dit recept van de Australische Donna Hay geprobeerd hebben. Haar pure recepten zijn wereldwijd populair en zijn altijd verrassend. Dit gerecht zit propvol groentjes, is heerlijk gezond en mag je gerust als comfort food van de bovenste plank beschouwen.

Citroentiramisu (Jeroen Meus)

Citroentiramisu (Jeroen Meus)
Vrijwel iedereen is ongetwijfeld vertrouwd met één van de meest beroemde Italiaanse desserts: tiramisu. Dit lekkere nagerecht op basis van mascarpone is een stevige afsluiter. Jeroen Meus vertelt je in dit recept hoe je een frissere variant kan maken met citroen. Zeker zo smeuïg en heerlijk zomers!

Ovenschotel met kippenbouten (Jamie Oliver)

Ovenschotel met kippenbouten (Jamie Oliver)
De beste gerechten staan voor een maximum aan smaak en een minimum aan inspanning, weet Jamie Oliver. Geen wonder dat ovenschotels tot zijn favoriete recepten behoren, de oven doet alle werk en je kan er alle kanten mee op. In dit recept worden lekker sappige kippenboutjes gecombineerd met knapperige stukken brood en mediterraanse smaakmakers. Fantastisch lekker, geweldig simpel.

Taboulé van bloemkool met kikkererwten (Sandra Bekkari)

Taboulé van bloemkool met kikkererwten (Sandra Bekkari)
Gezonde en smaakvolle recepten is het handelsmerk van Sandra Bekkari. Bij haar ben je altijd aan het juiste adres wanneer je iets wil klaarmaken waar je van kan genieten zonder aan je lijn te moeten denken. Veel groentjes is immer het geheim, zo wordt in dit zomers gerechtje taboulé gemaakt van bloemkool. Verrassend lekker!

Halloumi-salade met mango en avocado

Halloumi-salade met mango en avocado
Voor een frisse en zomerse salade is het altijd een leuk idee om smaken te contrasteren. Dat heeft dit recept goed begrepen: gegrilde halloumi met zoete mango en smeuïge avocado! Klinkt heerlijk, toch? Heerlijk als lunch of brunch en helemaal niet veel werk.

Spaghetti Frutti di Mare

Spaghetti Frutti di Mare
Elke lekkerbek weet dat zeevruchten de ware sterren zijn van zilte gerechten. Hun rijke en gevarieerde smaak heeft weinig nodig om te schitteren. Dat weten ze als geen ander langs de kusten van de Middellandse Zee, waar dit gerecht haar inspiratie haalde. De truc van dit simpele maar verrassend lekkere en pittige recept? Spaanse chorizo! Benieuwd? Probeer dan vlug deze zalig lekkere Spaghetti Frutti di Mare met dit recept.

Pastaschotel met kippenchipolata (Colruyt)

Pastaschotel met kippenchipolata (Colruyt)
Wanneer jouw zoektermen vandaag 'kindervriendelijk', 'gemakkelijk' en 'snel klaar' zijn, is dit leuke recept van Colruyt het antwoord. Dit snelle gerecht is niet alleen kindvriendelijk, het bevat ook lekker veel groentjes.

Spiering met paprika en pasta (Jeroen Meus)

Spiering met paprika en pasta (Jeroen Meus)
Voor een zalig stoofpotje kan je ook met varkensvlees aan de slag. In dit recept gaat Jeroen Meus aan de slag met spiering, varkensvlees uit de nek: helemaal niet duur en heerlijk mals. Samen met paprika en pasta resulteert dat in een smaakvol feestmaal voor jong en oud. Bij voorkeur één dag op voorhand klaar te maken!

Spaghetti Pizzaiola

Spaghetti Pizzaiola
De Italiaanse term 'pizzaiola' dekt heel wat ladingen. Het idee is tegelijkertijd simpel: bereid zoals je min of meer van een pizza mag verwachten. Dat komt doorgaans neer op heerlijk smaakvolle en toch verrassend simpele gerechten waar een kruidig tomatensausje de hoofdrol speelt. Begin je al te lekkerbekken? Deze belachelijk makkelijke spaghetti moet je dan absoluut op het menu zetten!

Spaanse kip (slowcooker)

Spaanse kip (slowcooker)
Het fantastische aan een slowcooker zit 'm niet alleen in het comfort. Geen andere bereidingswijze laat je ingrediënten zo goed tot leven komen. Verwacht je dan ook aan een overdosis smaken en geuren wanneer je deze kippenbouten op Spaanse wijze met typische smaakmakers zoals chorizo, paprika en olijven klaarmaakt.

Tagliatelle met scampi, tomaat en groene kruiden (Jeroen Meus)

Tagliatelle met scampi, tomaat en groene kruiden (Jeroen Meus)
Een lekkere maar simpele pasta zal nooit misstaan in een druk weekmenu. Jeroen Meus laat je genieten van een maximum aan smaak voor een minimum aan inspanning met deze eenvoudige pasta die toch barst van smaak. Ideaal voor wanneer het snel moet gaan maar toch fatsoenlijk wil koken.

Steak met tomatensaus en krielpatatfrietjes (Sandra Bekkari)

Steak met tomatensaus en krielpatatfrietjes (Sandra Bekkari)
Dat biefstuk-friet niet bepaald het gezondste gerecht ter wereld is, is geen geheim. Gelukkig is Sandra Bekkari er in geslaagd om deze smakelijke klassieker gevoelig gezonder te maken door de verse frietjes in de oven klaar te maken. Met een kruidig tomatensausje dat zon en zomer uitstraalt zorg je voor een stevige portie groentjes en zorg je voor een heerlijke maaltijd.

Bonensalade met primeuraardappelen en merguez (Jeroen Meus)

Bonensalade met primeuraardappelen en merguez (Jeroen Meus)
Salades saai? Niet als je deze originele en smaakvolle salade van Jeroen Meus probeert. Met een waaier aan knapperige groentjes, stevige patatjes en kruidige stukjes merguez zorg je voor een heerlijk maal voor jong en oud. Dit recept is perfect aan het begin van de zomer, maar past altijd.