Selder? Het allerbeste recept vind je hier! | Recepten.be Selder? Het allerbeste recept vind je hier! | Recepten.be

 

Recepten - selder

Reestoverij met chianti

Reestoverij met chianti
Het wildseizoen is voor fijnproevers een groot feest. Vooral ree is een populaire keuze: het vlees heeft een uitgesproken maar verfijnde smaak. Dat past perfect bij de delicate smaak van chianti: een Italiaanse rode wijn die heerlijk is in stoofpotjes. Zoals dit recept: laat alle smaken van de herfst perfect samenkomen in dit traag gegaarde, mediterrane gerecht.

Provençaalse gehaktballetjes met rijst (Jeroen Meus)

Provençaalse gehaktballetjes met rijst (Jeroen Meus)
Jeroen Meus houdt van klassiekers, maar geeft ze even graag een leuke twist. Klassieke gehaktballen met tomatensaus tovert hij in dit recept om tot een Provençaalse variant. Heerlijk met wilde rijst, maar ook puree is een uitstekende keuze.

Mosselen met Oude Geuze in papillot (Sofie Dumont)

Mosselen met Oude Geuze in papillot (Sofie Dumont)
Mosselen blinken uit in eenvoud: eventjes stoven op hoog vuur en klaar. De pure smaak van de fijne zeevruchten heeft weinig extra nodig, al kan dit subtiele maar smaakvolle gerecht van Sofie Dumont de echte fijnproevers ongetwijfeld bekoren: mosselen, venkel, room, mosterd en bovenal Oude Geuze in een papillot. Klinkt perfect, toch?

Familielasagne (Jamie Oliver)

Familielasagne (Jamie Oliver)
Zelf lasagne maken is geen klein werk, het geeft echter ontzettend veel voldoening en levert in één klap eten voor verschillende keren (of een grote groep) op. Jamie Oliver is dol op lasagne en presenteert in dit recept zijn versie voor de hele familie. Succes gegarandeerd. Tip: maak de ragù een dag op voorhand, die moet immers lekker lang pruttelen.

Pasta met kip en tomatensaus (Loïc Van Impe)

Pasta met kip en tomatensaus (Loïc Van Impe)
Het leuke aan pasta is dat je het werkelijk met alles kan combineren. Dat weet ook Loïc Van Impe. In dit recept maakt hij een volledige kip klaar op een originele en vooral snellere manier. Heerlijk met pasta in een royale, kruidige tomatensaus en vers geraspte Parmezaanse kaas.

Pasta met worst en venkel (Jamie Oliver)

Pasta met worst en venkel (Jamie Oliver)
Deze op en top Italiaanse pasta heeft een speciale betekenis voor Jamie. Het was het favoriete kostje van zijn vrouw tijdens één van haar zwangerschappen. Je hoeft gelukkig niet zwanger te zijn om de heerlijke smaken van deze eenvoudige pasta te waarderen: een simpel tomatensausje, venkelzaad en worst.

Parmezaanse kippenballetjes in tomatensaus

Parmezaanse kippenballetjes in tomatensaus
Gehaktballetjes zijn altijd een succes. Je kan er jong en oud mee plezieren en eindeloos mee variëren. Dit toffe en kindvriendelijke recept gaat aan de slag met kippengehakt en Parmezaanse kaas. Aangevuld met pasta en een smaakvolle tomaten-groentesaus levert dat heerlijk alledaagse gerecht met Italiaanse vibes op.

Kabeljauw met spirelli en groene groentjes

Kabeljauw met spirelli en groene groentjes
Wie houdt van een snelle en gezonde pasta met vis moet dit recept eenvoudige recept geprobeerd hebben. Een eenvoudig stukje kabeljauw met volkoren spirelli en groene groentjes (erwten, spinazie en selder) vormen samen een perfect, alledaagse gerecht waar je lekker en veel van kan smullen.

Parmezaanse kippenballetjes in tomatensaus

Parmezaanse kippenballetjes in tomatensaus
Gehaktballetjes zijn in alle omstandigheden een goed idee: lekker voor alle leeftijden. Door ze zelf te maken kan je er bovendien eindeloos mee variëren. De balletjes in dit recept maak je met kippengehakt en Parmezaanse kaas, wat fantastisch past bij een klassieke tomatensaus en pasta (of brood, of rijst,...).

Waterzooi met kipballetjes

Waterzooi met kipballetjes
Waterzooi is een onweerstaanbare klassieker die misschien een beetje in de vergetelheid is geraakt. Het wordt vaak aangeboden als typisch gerecht in restaurants, zeker in en rond Gent, maar het komt lang niet genoeg in tafel in huishoudens. Zonde, want het is eerlijke, makkelijke en gevarieerde kost. Last om de kleinste eters enthousiast te maken? Probeer dan deze variant met kippengehaktballetjes!

Griekse pasta met kip (Jamie Oliver)

Griekse pasta met kip (Jamie Oliver)
Deze zonovergoten pasta leerde Jamie Oliver op het Griekse eiland Andros kennen. Behalve erg lekker, is het een erg simpele pasta die je snel op tafel tovert en waar je jong en oud mee kan plezieren.

Hertensteak met wildsaus en knolselderstoemp

Hertensteak met wildsaus en knolselderstoemp
In het wildseizoen mag je geen kans onbenut laten om van de meest fijne stukjes vlees te genieten. Zo is een hertensteak weinig goedkoop, maar onvoorstelbaar lekker en vol van smaak. Meer dan een stevige knolselderstoemp en een origineel wildsausje heb je niet nodig om op een kille dag een simpele en toch culinaire maaltijd op tafel te toveren!

Risotto al Ragù (Nigella Lawson)

Risotto al Ragù (Nigella Lawson)
Dit recept van Nigella Lawson is zonder overdrijven geniaal. Het vraagt dan wel wat tijd (wat de rijkelijke smaak alleen maar ten goede komt), de combinatie van een typische ragù en risotto levert een onvervalste portie comfort food op waar je alle leeftijden gelukkig mee kan maken.

Kalkoengebraad met krieltjes, selder en venkel (Jeroen Meus)

Kalkoengebraad met krieltjes, selder en venkel (Jeroen Meus)
Heel klassiek, best gezond en toch feestelijk. Dat is hoe je dit smakelijke recept van Jeroen Meus het best kan omschrijven. Zowel op een alledaagse dag als een gezellig kerstfeest misstaat deze bereiding niet: een sappig kalkoengebraad met geroosterde krieltjes, groentjes en een snelle mosterdsaus is al wat je nodig hebt om heerlijk te tafelen.

Stoofpotje van kip met champignons (Antonio Carluccio)

Stoofpotje van kip met champignons (Antonio Carluccio)
Dit stoofpotje met kip en champignons van Antonio Carluccio combineert alle typische elementen uit de Italiaanse keuken: eenvoud, pure ingrediënten en rijke smaken. Serveer er geheel naar wens pasta, aardappelen of rijst bij.