Mosselen blinken uit in eenvoud: eventjes stoven op hoog vuur en klaar. De pure smaak van de fijne zeevruchten heeft weinig extra nodig, al kan dit subtiele maar smaakvolle gerecht van Sofie Dumont de echte fijnproevers ongetwijfeld bekoren: mosselen, venkel, room, mosterd en bovenal Oude Geuze in een papillot. Klinkt perfect, toch?
Mosselen blinken uit in eenvoud: eventjes stoven op hoog vuur en klaar. De pure smaak van de fijne zeevruchten heeft weinig extra nodig, al kan dit subtiele maar smaakvolle gerecht van Sofie Dumont de echte fijnproevers ongetwijfeld bekoren: mosselen, venkel, room, mosterd en bovenal Oude Geuze in een papillot. Klinkt perfect, toch?
Porties | Prep Tijd | Kook Tijd |
4personen | 20minuten | 20minuten |
Porties | Prep Tijd |
4personen | 20minuten |
Kook Tijd |
20minuten |
Ingrediënten
- 1600 gram mosselen
- 2 zoete uien
- 1 klontje boter
- 4 stengels bleekselder
- 0,5 venkel
- 100 ml room
- 1 eetlepel mosterd
- 0,5 fles Oude Geuze
- 1 bosje platte peterselie
- peper en zout
Porties: personen
Ingrediënten
Porties: personen
|
Instructies
- Spoel de mosselen grondig. Verwijder de baarden en gooi slechte mosselen weg.
- Snipper ui, selder en venkel fijn. Stoof aan in een klontje boter. Breng op smaak met peper en zout.
- Blus de groentjes met de geuze en laat de alcohol even verdampen. Voeg dan de mosterd en de room toe. Laat nog even inkoken en kruid indien nodig verder af.
- Maak per persoon een papillot door een royaal stuk aluminiumfolie dubbel te plooien.
- Verdeel de mosselen over de papillotten en lepel er telkens flink wat saus over. Plooi goed dicht.
- Leg de papillotten op een hete barbecue (of schuif ze in de oven) en laat ongeveer 15 minuten bakken, tot je ze hoort pruttelen.
- Serveer met een paar sneden (zuurdesem)brood. Smakelijk!
Notities
De verhoudingen in dit recept gaan uit van een voorgerecht. Wens je er een hoofdgerecht van te maken? Verdubbel dan de porties.
Deel dit Recept
Speak Your Mind