Recepten - pittig
Geroosterde kip met pruim en dragon (Ottolenghi)

De smaakvolle en kleurrijke recepten van Yotam Ottolenghi zijn erg fijn om nieuwe combinaties te ontdekken waarvan je misschien dacht dat ze onmogelijk waren. Zo kiest hij in dit mediterraanse gerecht voor een verfrissende combinatie van pittige kip, pruim en dragon. Heerlijk eenvoudig!
Tagged With: balsamico, chili, chilipeper, chipotle, dragon, dragonblaadjes, éénpansgerecht, geroosterd, gezond, kip, kippenbouten, kippenbovenbouten, kruidig, limoen, look, low carb, mager, marinade, marineren, mediterraans, Ottolenghi, oven, ovenschaal, ovenschotel, pikant, pittig, pruim, pruimen, rode wijnazijn, roosteren, veel smaak, worcestershire, Worcestershire sauce, Worcestershiresaus, Yotam Ottolenghi, zomers, zonnig, zuiders
Spicy rijst met halloumi

Simpel, snel en vegetarisch. Dit kruidige gerecht met rijst, bloemkool en halloumi is de ideale no-brainer op je weekmenu!
Tagged With: alledaags, basmati, bloemkool, chili, chilipeper, chiliringen, curry, geen vlees, gember, gezond, halloumi, kerrie, knoflook, kruidig, kurkuma, look, mager, Oosters, pittig, rijst, rijstschotel, simpel, snel, snel klaar, snel klaargemaakt, spicy, spinazie, vegetarisch, veggie, voor elke dag, wereldkeuken, werelds, zonder vlees
Runderreepjes Stroganoff (Sandra Bekkari)

Sandra Bekkari staat bekend om haar gezonde(re) varianten op allerlei gerechten. Door een verstandige keuze van ingrediënten hoef je bovendien nooit in te boeten aan smaak. In dit recept bereidt ze haar interpretatie van het Stroganoff-recept: rundsvlees in een romige maar pittige saus met een flinke scheut sterke drank. Heerlijke comfort food voor elke dag!
Tagged With: biefstuk, cayennepeper, champignons, comfort food, erwtjes, gepelde biefstuk, gezond, gezonde variant, jenever, kippets, klassieker, paprika, Parijse champignons, peterselie, pittig, rijk, rijst, romig, room, roomsaus, rund, runderreepjes, rundsvlees, Sandra Bekkari, smaakvol, sterke drank, stroganoff, tomaat, tomatenconcentraat, volkoren rijst
Turkse pizza met halloumi en courgette

Hoewel we pizza's automatisch associëren met Italië, komt het gerecht ook voor in andere delen van de wereld. Een traditionele Turkse pizza heet İçli Pide, heeft een ovale vorm en bestaat in talloze varianten. In dit recept ontdek je een pittige mediterraanse variant met courgette en halloumi.
Tagged With: basilicum, chili, comfort food, courgette, deeg, fast food, fusion, geen vlees, gratineren, halloumi, İçli Pide, Italië, kaas, kerstomaten, mozzarella, oregano, oven, ovengebakken, pikant, pittig, pizza, snack, snelle hap, tijm, tomaten, Turkije, Turks, vegetarisch, veggie, wereldkeuken, werelds
Mosselen op Thaise wijze

Hoewel 'mosselen natuur' met voorsprong de meest gekozen bereidingswijze is, zijn de smaakvolle weekdieren op talloze manieren klaar te maken. In dit originele recept wordt gewerkt met typische smaakmakers die je in Thaise gerechten zou verwachten, zoals koriander, chili en kokos. Het proberen waard!
Tagged With: chili, chilipeper, citroengras, droge witte wijn, gember, groene curry, kokos, kokosmelk, kokosroom, koriander, limoen, mosselen, origineel, pittig, rode chili, romig, selder, Thailand, Thais, ui, verrassend, weekdier, weekdieren, wereldkeuken, witte selder, witte wijn, zee, Zeeuwse mosselen, zeevrucht, zeevruchten
Spaghetti met kerstomatensaus (Ottolenghi)

Deze wonderlijk eenvoudige saus van Ottolenghi is een uitstekende keuze om in grote hoeveelheden klaar te maken. Het recept heeft alles wat je kan wensen: veel smaak, weinig ingrediënten, niet duur en in combinatie met volkoren pasta best gezond.
Tagged With: ancho cbhili, basilicum, chilipeper, geen vlees, grote portie, italiaans, Italië, kerstomaten, kerstomatensaus, knoflook, kruiden, linguine, look, mediterraans, middellandse zee, Otolenghi, parmezaan, parmezaanse kaas, pasta, pittig, spaghetti, tagliatelle, tomaten, vegetarisch, veggie, weinig ingrediënten, Yotam Ottolenghi
Jambalaya (slowcooker)

Jambalaya is een typisch rijstgerecht uit de Creoolse keuken (Louisiana, VSA). Het gerecht vindt zijn oorsprong in een Spaanse paella en kreeg een eigen karakter doordat kolonisten aan de slag gingen met plaatselijke ingrediënten. Het woord 'jambalaya' zou te herleiden zijn tot 'gemixt' of 'gemengd', wat de lading best goed dekt. Er zijn immers talloze recepten met allerlei soorten vlees, vis, groentjes,... De essentie van het stoofpotje is echter: rijst en een pittige kruiding. Door het klaar te maken in een slowcooker zorg je voor een extra smaakdimensie, ontdek hier een eenvoudige versie die absoluut het proberen waard is!
Tagged With: ajuin, amerika, amerikaans, cajun, chorizo, citroen, creools, exotisch, gemengd, gemixt, groentjes, jambalaya, kippenbouillon, knoflook, kruidig, look, Paella, paprika, peterselie, pikant, pittig, rijst, rijstgerecht, scampi, selder, slow cooker, slow cooking, slowcooker, Spaans, Spanje, spicy, tabasco, tomaat, tomatenblokjes, traag, traag gegaard, ui, USA, vis, vlees, VSA, wereldkeuken, worst
Oosterse runderreepjes

Deze spicy runderreepjes zijn een leuke troef om achter de hand te hebben. Snel klaar, weinig werk en makkelijk te combineren met allerlei gestoomde groentjes en rijst of noedels.
Tagged With: Aziatisch, Azië, bouillon, bruine fond, chili, exotisch, gemakkelijk, gember, honing, knoflook, koriander, look, Oosters, Orientaals, pikant, pittig, rund, runderreepjes, rundsbouillon, rundsvlees, saus, sausje, sesam, sesamzaadjes, sjalot, snel klaar, soja, sojasaus, spicy, tomaat, tomaten, tomatensausje, vlug, wereldkeuken, wok, wokken, zoet-zuur
Scampi diabolique

Deze pittige klassieker is de ideale joker. Als voorgerecht of hoofdgerecht, als alledaagse kost of feestelijk gerechtje, met scampi diabolique scoor je altijd.
Tagged With: alledaagse kost, Bourgondisch, cayenne, cayennepeper, chili, chilipepers, cognac, feest, feestelijk, Frankrijk, Frans, heet, hoofdgerecht, kan altijd, kerstmis, klassieker, knoflook, kruidig, look, met brood, Pasen, past altijd, peterselie, pikant, pittig, romig, room, roomsaus, scampi, scampi's, schaaldieren, tomaten, tomatensaus, traditie, typisch, vis, voorgerecht, whiskey, whisky, zee, zeevruchten, zondagse kost
Chili con carne (Jamie Oliver)

Een pittige chili con carne die alle tijd van de wereld heeft gekregen om zachtjes te garen is een heerlijk voorbeeld van rasechte comfortfood. Dit hartverwarmende stoofschoteltje uit centraal-Amerika met gehakt, chili en bonen is heerlijk met rijst of brood. Er bestaan talloze recepten, hieronder kan je de methode van 'naked chef' Jamie Oliver terugvinden. Perfect om een grotere groep te bedienen, of om een extra portie in te vriezen.
Tagged With: bonen, brood, chili, chili van carne, chilipeper, chipotle, gehakt, gemengd gehakt, gerookt, gerookt paprikapoeder, Jamie Oliver, kaneel, kidney bonen, knoflook, komijn, koriander, kruidig, look, maïs, Mexicaans, Mexico, paprika, paprikapoeder, pepertjes, pikant, pittig, pruttelen, rijst, rode bonen, rode ui, rundsvlees, sudderen, The Naked Chef, tomaten, tomatensaus, traag garen, varkensvlees, wortel, zure room
Chicken fajita

Chicken fajitas is een op en top Mexicaanse gerecht dat je heerlijk kan aanpassen en uitbreiden naar wens. Behalve kruidig gebakken reepjes vlees (vandaar de naam 'fajita'), is de rest van vulling helemaal zelf te bepalen. Ontdek in dit recept hoe je perfecte kipreepjes klaarmaakt, vul aan met lekker veel klassieke Tex-Mex ingrediënten en deze snelle hap wordt een absolute fiesta!
Tagged With: amerikaans, avocado, chicken, chili, exotisch, fajita, fajitas, feest, feestje, guacamole, jalapeno, kip, kipfilet, kippenvlees, kipreepjes, koriander, kruidig, maïs, Mexicaans, Mexico, oregano, origineel, paprika, pikant, pittig, rode ui, salsa, snack, spicy, stukjes kip, tex mex, wrap, wraps, zomers, zure room
Babi pangang

Babi pangang is een echte klassieker van Chinese afhaalrestaurants. Het is een oosters gerecht dat uit Maleisië of Indonesië afkomstig is en talloze varianten kent. De basis is echter eenvoudig: geroosterd varkensvlees in een pittige saus met typische smaakmakers. Ontdek in dit recept hoe je dit pittige gerecht eenvoudig zelf kan klaarmaken.
Tagged With: afhaalchinees, babi pangang, bouillon, bruine suiker, chili, chilisaus, China, Chinees, Chinees afhaalrestaurant, citroen, gemarineerd, gember, getomateerd, Indonesië, Indonesisch, ketchup, ketjap, ketjap manis, ketjapsaus, knoflook, kruidig, look, Maleisië, Maleisisch, marinade, noedels, Oosters, Orientaals, pikant, pittig, rijst, rode pepers, rundsbouillon, sambal, sambal oelek, smaakvol, soja, sojasaus, sweet and spicy, take away, tomatenconcentraat, tomatenpuree, Varken, varkenslapjes, varkensreepjes, varkenssneden, varkensvlees, veel smaak, verre oosten, zoet-zuur
Steak stroganoff

Het wereldberoemde Stroganoff-recept staat voor een pittige saus van zure room en wodka. Met die basis kan je makkelijk verder en het laat zich uitstekende combineren met talloze ingrediënten. In dit recept wordt de saus verder opgewerkt met tomaat, paprika en kappertjes. Onwaarschijnlijk lekker bij een flinke steak met verse frietjes!
Tagged With: alcohol, België, Belgisch, biefstuk, Bourgondisch, frieten, frietjes, kappertjes, koken met alcohol, paprika, pittig, rode paprika, romig, rood vlees, room, roomsaus, rund, rundsvlees, saus, sausje, smaakvol, steak, sterke drank, stroganoff, tomaat, tomaten, wereldkeuken, wodka, zure room
Gegrilde spiering met Mexicaanse salade (Jeroen Meus)

Met dit toffe recept zorgt Jeroen voor een Mexicaans gevoel in de keuken. De frisse en royale salade die hij presenteert bevat alle typische smaakmakers die je uit het land van de sombrero's mag verwachten: bonen, maïs, salsa, jalapeñopepers,... Heerlijk in combinatie met een flinke lap varkensspiering.
Tagged With: avocado, bonen, dagelijkse kost, exotisch, gegrild, grillen, jalapeno, Jeroen Meus, kerstomaatjes, kerstomaten, komijn, komkommer, koriander, kruidig, limoen, maaltijdsalade, maïs, Mexicaans, Mexico, oregano, paprika, pepers, pittig, rode bonen, salade, salsa, spiering, spinazie, tomaten, Varken, varkensspiering, varkensvlees, wereldkeuken, witte bonen, zure room
Kip Tikka Masala (Jeroen Meus)

In dit exotische recept vertelt Jeroen Meus hoe hij de wereldberoemde klassieker uit India 'Kip Tikka Masala' klaarmaakt. Er bestaan talloze recepten, maar de basis is eenvoudig: kip in een kruidige saus van yoghurt en kokos, geserveerd met rijst. Ideaal wanneer je zin hebt in iets helemaal anders dan onze West-Europese keuken.
Tagged With: alledaags, amandel, amandelschilfers, basmati, chili, curry, dagelijkse kost, één, éénpansgerecht, exotisch, garam masala, India, Indisch, Jeroen Meus, kerrie, kip, kipfilet, kippenblokjes, kokos, kokosmelk, kokosroom, koriander, kruidig, limoen, marinade, marineren, pikant, pittig, rijst, rode curry, stoofpotje, stoven, tandoori, tomaat, tomatenblokjes, wereldkeuken, yoghurt