Recepten - peterselie
Aardappelsalade met maatjes

Tijdens de zomermaanden kunnen we in België en Nederland genieten van een verfijnde lekkernij: maatjes (Hollandse nieuwe). Deze jonge, vette haringen hebben een uitzonderlijk lekkere smaak waar weinig extra bij hoort. Deze eenvoudige salade met aardappel doet het dan ook perfect als lunch of lichte maaltijd.
Tagged With: aardappel, aardappelsalade, appel, azijn, België, Belgisch, Benelux, bieslook, bonen, boontjes, dille, gezond, groene bonen, groene kruiden, haring, Hollandse Nieuwe, kappertjes, komkommer, lichte maaltijd, lunch, maatjes, mager, mayonaise, Nederland, Nederlands, peterselie, radijs, radijsjes, rode ui, salade, slaatje, sperziebonen, tuinkruiden, vinaigrette, vis, zee, zure room
Kalflapjes in saltimbocca-stijl (Piet Huysentruyt)

Saltimbocca is een typisch Italiaans gerecht: een kalfslapje verpakt met rauwe ham, enkele blaadjes salie en eventueel wat mozzarella. Ook Piet Huysentruyt is dol op deze klassieker. In dit gerecht geeft hij er een bescheiden Belgische draai aan door met spek en peterselie te werken.
Tagged With: Belgisch, Belgische variant, gerookt spek, italiaans, Italiaanse kruiden, Italië, kalf, kalfslapjes, kalfsvlees, knoflook, kruidig, mediterraans, mozzarella, olijfolie, pasta, peterselie, Piet Huysentruyt, rozemarijn, runderbouillon, rundsbouillon, Saltimbocca, sos piet, spek, spekreepjes, tagliatelle, zon, zonnig, zuiders
Pasta met knolseldersaus en gehakt

Knolselder is een typisch ingrediënt in winterse gerechten. Stoofpotjes, soepen, bij wild,... Nochtans is de typische groente van bij ons veelzijdiger dan je denkt. Ontdek ik dit gerecht een verrassende pastabereiding met gehakt, heel wat groentjes en bovenal een saus op basis van kaas en knolselder!
Tagged With: België, Belgisch, comfort food, courgette, emmental, Emmentaler, erwtjes, gehakt, gemalen kaas, gemengd gehakt, gevarieerd, gezonde variant, gezonder, groentesaus, Gruyère, kindvriendelijk, knoflook, knolselder, laurier, look, melk, Nederland, Nederlands, oregano, origineel, pasta, peterselie, rucola, rund, rundsvlees, selder, selderie, selderij, ui, Varken, varkensvlees, veel variatie, verrassend, witte wijn
Spaghetti alla vongole

Elke zichzelf respecterende fan van de Italiaanse keuken begint te watertanden van deze fantastische klassieker! De venusschelpjes garanderen een heerlijk verfijnde smaak waar je, behalve knoflook, relatief weinig aan hoeft toe te voegen. Het gerecht vraagt bovendien erg weinig werk. Haal de zomer in huis met dit authentieke recept!
Tagged With: authentiek, basisrecept, eenvoudig, italiaans, Italiaanse kruiden, Italië, klassieker, knoflook, linguine, look, mediterraans, middellandse zee, pasta, pasta alla vongole, peterselie, puur, schelpdieren, simpel, snel klaar, spaghetti, spaghetti alla vongole, tagliatelle, venus, venusschelpen, vongole, witte wijn, zuiver
Smeersalade van beenham en koolrabi

Zelf smeersalades maken is niet moeilijk en leuk om doen! Bovendien kan je de typische salades, die vaak veel mayonaise bevatten, heel wat gezonder maken. Ontdek bijvoorbeeld in dit snelle recept hoe je vleessalade verfijnder maakt met yoghurt en koolrabi.
Tagged With: beenham, beleg, belegde broodjes, brood, broodje, broodmaaltijd, charcutterie, gezond maken, gezonder, ham, hesp, homemade, honing, koolrabi, lunch, mosterd, munt, ontbijt, peterselie, salade, selfmade, smeersalade, vleessalade, yoghurt
Spaghetti met avocadosaus en spekjes

In tegenstelling tot wat het woord doet vermoeden, heb je niet noodzakelijk room nodig om een romig sausje te maken! Dit recept bewijst dat lekkere, verse avocado's net zo goed kunnen gebruikt worden. Samen met erwtjes, edamame-boontjes en knapperige spekjes levert dit snelle pastagerecht een verfijnd resultaat op waar je regelmatig naar kan (en zal) teruggrijpen.
Tagged With: avocado, basilicum, bieslook, blender, bonen, citroen, edamame, edamameboontjes, erwten, erwtjes, gemixt, gerookt spek, groene bonen, groene kruiden, groene saus, groentesaus, kruiden, linguine, mixer, pasta, peterselie, romig, smeuïg, snel klaar, spaghetti, spek, spekjes, spekreepjes, tuinbonen, weinig werk
Vegetarische paaspasta

Wens je een vegetarische gerecht te serveren rond Pasen? Of ben je gewoon op zoek naar een pasta die op-en-top lente is? Dan is dit wat he zoekt. Met fijne seizoensgroentjes zoals asperge, en smeuïge saus van verse roomkaas en een zachtgekookt eitje wordt deze vlotte en makkelijke bereiding een nieuwe favoriet!
Tagged With: asperges, basis, budgetvriendelijk, eenvoudig, ei, eieren, erwt, erwten, erwtjes, geen vlees, kaas, kaassaus, kindvriendelijk, lente, maïs, Pasen, pasta, peterselie, romig, roomkaas, simpel, smeuïg, veel groentjes, vegetarisch, veggie, verse kaas, voor elke dag, witte asperges, wortel, wortelen, zachtgekookt ei
Skreifilet met pittige uienkorst

Skrei is extra smaakvolle kabeljauw die rond Valentijn in seizoen is. Daarom wordt het vaak als 'lovefish' verkocht. Fijn aan deze stevige, witte vissoort is dat ze heel smaakvol is en daardoor weinig nodig heeft. Dit recept toont je bijvoorbeeld hoe een eenvoudig uienkorstje met wat pit voor een verrassend simpel resultaat kan zorgen!
Tagged With: ajuin, beginner, bieslook, broodkruim, chili, chilipeper, citroen, eenvoudig, kabeljauw, kabeljauwfilet, korst, korstje, lovefish, makkelijk, olijfolie, oven, ovengebakken, ovengerecht, peterselie, pijnboompitjes, pikant, pittig, skrei, skreifilet, stevige vis, ui, uienkorst, valentijn, vis, witte vis
Pasta met geroosterde aubergine en tahini (Ottolengi)

Wie houdt van een vegetarisch gerecht dat barstensvol smaak zit, moet deze rokerige pasta van Yotam Ottolenghi een keer proberen. Door de aubergines te roosteren creëer je een explosie aan smaken die zich fantastisch laat combineren met tahini. Het resultaat is een eenvoudige maar verfijnde pasta die zomer en zon uitstraalt.
Tagged With: aubergine, chili, citroen, geen vlees, gegrilld, gerookt, geroosterd, grillen, knoflook, mediterraans, Ottolenghi, pasta, peterselie, rokerig, roosteren, spicy, tahini, tomaat, tomaten, tomatenpasta, vegan, veganistisch, vegetarisch, veggie, voor elke dag, wereldkeuken, Yotam Ottolenghi, zomer, zomers, zon, zonnig, zuiders
Linguine met scampi, venkel en kerstomaat (Jeroen Meus)

Jeroen omschrijft dit smakelijke pastarecept als heel gewoon en toch een beetje feestelijk. De combinatie van scampi, venkel, kerstomaatjes en chili is immers een 'match made in heaven' waar je helemaal dol op zal zijn!
Tagged With: chili, chilipeper, citroen, dagelijkse kost, italiaans, Italië, Jeroen Meus, knoflook, liguine, olijfolie, pasta, pastaslierten, peterselie, pikant, pittig, scampi, scampi's, smaakvol, venkel, venkelknol, vis, voor elke dag, weinig ingrediënten, zeevruchten, zomer, zomers, zonnig, zuiders
Rijstschotel met kippenhaasjes en chorizo (Colruyt)

Bij gebrek aan tijd is een ovenschotel, die je eventueel op voorhand al klaarmaakt, een godsgeschenk. Het receptenteam van Colruyt combineert de zachte smaak van kip, met de pittige smaak van chorizo. Aangevuld met rijst, een kaaskorstje en een tomatensausje met erwten en broccoli, levert dat onvervalste comfortfood op voor jong en oud!
Tagged With: broccoli, cayennepeper, chorizo, chorizoworst, Colruyt, comfort food, comfortfood, dag op voorhand, Emmentaler, erwten, erwtjes, gegratineerd, gratin, kaas, kerstomaatjes, kerstomaten, kids, kindvriendelijk, kip, kipblokjes, kipfilet, kippenhaasjes, kippenstukjes, makkelijk, ovengebakken, ovenschotel, pasta, peterselie, rijst, rijstschotel, tomatenblokjes, tomatensaus, Varken, varkensvlees, voor elke dag
Skrei in papillot met courgette en spinazie

Rond Valentijn is Skrei, een jonge kabeljauw met extra veel smaak, net in seizoen. Perfect om verzorgde gerechten mee te maken waar je al wie je lief hebt mee kan verrassen. Voor wie angst heeft dit mals stukje vis te verknoeien; 'en papillote' is dan de perfecte kooktechniek. Alle ingrediënten worden netjes samen klaargestoomd in dit verfijnde, zelfs feestelijke recept met spinazie en courgette.
Tagged With: babyspinazie, bakpapier, barbecue, basilicum, bbq, beginner, bieslook, bladspinazie, citroen, courgette, easy, failproof, gestoomd, groene kruiden, kabeljauw, kabelkauwfilet, knoflook, look, makkelijk, olijfolie, olijven, oven, ovengebakken, pakketjes, papilot, papilotte, peterselie, pijnboompitjes, pijnboompitten, skrei, skreifilet, spinazie, stomen, valentijn, vis, witte vis, zwarte olijven
Ardeense varkenshaas met aardpeerpuree en champignons

De malse en licht gerookte smaak van een Ardeense varkenshaas laat zich uitmuntend combineren met de notige smaak van aardpeer. Deze vergeten groente is fantastisch in een aardappelpuree. Gecombineerd met opgebakken champignons levert dit een verfijnd en zelfs ietwat feestelijk gerecht op dat je weinig moeite kost.
Tagged With: aardappelpuree, aardpeer, aardpeerpuree, aardperen, alledaags, Ardeens, Ardeense varkenshaas, België, Belgisch, boerenkost, Bourgondisch, champignons, feestelijk, grootmoeders keuken, paddenstoelen, peterselie, puree, rijkelijk, smaakvol, stoemp, varkenshaas, varkenshaasje, varkensvlees, vlees, zondagse kost
Boomstammetjes met wintergroenten

Fanaten van seizoensgroenten zullen smikkelen van dit alledaags recept. Door met groentjes te werken die in seizoen zijn, werk je gegarandeerd met kwaliteitsproducten en is het makkelijker budgetteren. Een eenvoudig boomstammetje en een lekje mosterd is alles wat je nog nodig hebt voor dit snelle recept.
Tagged With: aardappelblokjes, aardappelen, alledaags, Belgisch, boomstammetjes, eenvoudig, grootmoeders keuken, herfst, knolselder, mosterd, peterselie, plaatselijk, seizoensgebonden, snel klaar, spruiten, spruitjes, van bij ons, veel groentjes, verschillende groentes, voor elke dag, weinig tijd, winter, wintergroenten, wintergroentes, wintergroentjes, wortel, wortelen
Couscous met halloumi

Couscous is een tof ingrediënt om wat meer afwisseling in je weekmenu te brengen. Zowel de smaak als textuur geven een originele toets aan talloze bereidingen. Wil je het echter eenvoudig houden, is dit recept perfect. Met enkele typische mediterrane ingrediënten, zoals halloumi en ras-el-hanout, stoom je een gezond, vegetarisch gerecht klaar dat op elk moment van de week past.
Tagged With: arabisch, bieslook, couscous, gegrilde kaas, gezond, grillkaas, groenten, groentjes, halloumi, halloumikaas, kikkererwten, knoflook, koriander, kruiden, Marokkaans, Marokko, mediterraans, middellandse zee, paprika, peterselie, ras el hanout, rode paprika, simpel, sjalot, sjalotten, vegetarisch, veggie, witte wijn, wortel, wortelen, zomer, zomers, zonnig